به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، شهرستان سامان در حاشیه رودخانه زاینده قرار دارد و قطب گردشگری چهارمحال و بختیاری است.
بخشی از مطالبات مردمی که در حضور مسوولان استانی مطرح شد در خصوص تداخلات اراضی ، خشکسالی ، تسهیلات بانکی، طرحهای زیرساختی و طرحهای هادی روستایی ، ایجاد اشتغال ، آب و فاضلاب ، جاده و راهداری ، توسعه نیازهای ورزشی بود.
مسوولان چهارمحال و بختیاری از تعدادی روستاهای بخش زایندهرود از جمله قوچان، گرمدره، مارکده یاسهچای و صادق آباد بازدید و از نزدیک با مردم، معتمدان، مسوولان محلی، دهیاران، شوراها دیدار و در جریان مشکلات قرار گرفتند.
نماینده مجلس و تاکید بر بررسی تداخلات اراضی
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد کمیسیون رفع تداخلات گفت: تلاش شده بخشی از مشکلات مردم در این خصوص برطرف شود.
احمد راستینه در خصوص الحاق زمین برای مسکن روستاها افزود: در خصوص الحاق زمین بخشی از این کار انجام و بخشی نیز در کمیتههای مربوطه در حال بررسی است.
وی در خصوص بازنگری طرح هادی روستاها گفت: مطالعه لازم در این خصوص انجام شده و مقرر شده همزمان بازنگری طرح حریم کیفی رودخانه متناسب با سرانه مردم روستا انجام شود.
راستینه بهبود وضعیت جادهها، راههای روستایی و تامین قیر برای روکش معابر و رفع نقاط حادثه خیز از مطالبات مردم بود که مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه سامان از جمله مناطق گردشگری چهارمحال و بختیاری به شمار میرود افزود: با وجود ظرفیت گردشگری شهرستان سامان اما تعدادی از ورودی و خروجی روستاهای این شهرستان شرایط مناسبی ندارد که ورودی روستای یاسه چای از جمله این موارد است.
راستینه یادآور شد: گردشگران در آخر هفته به دلیل عرض کم پل روستای یاسه چای با ترافیک سنگینی روبرو میشوند که باید تصمیماتی برای مسیر ورودی و خروجی این روستا گرفته شود.
وی برطرف کردن مشکل اشتغال روستاهای صادقآباد و یاسهچای را با احداث مجتمعهای گلخانهای وعده داد.
همکاری جهادکشاورزی برای تامین زمین در سامان
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به محدودیت زمینهای کشاورزی و محصور شدن روستاهای حاشیه زاینده رود از حیث حریم جاده گفت: مجموعه جهادکشاورزی با رویکرد توسعه روستاها همکاری لازم را انجام میدهد.
حسین برزگر افزود: سه ناحیه سکونتگاهی در بنیاد مسکن طراحی شده که مجموعه جهادکشاورزی همکاری لازم را در بحث تامین زمین با این مجموعه انجام میدهد.
وی اظهار داشت: با تعدیل حریمهای مجموعه جهادکشاورزی آمادگی بازنگری و همکاری با مجموعه بنیاد مسکن برای توسعه روستاها را دارد.
برزگر با تاکید بر ضرورت توسعه دامداری در شهرسامان با به سرانجام رساندن نخستین مجتمع دامداری در این شهر گفت: مجتمع دامداری سامان یک مجتمع ۱۶۰ واحدی است که از لحاظ زیرساختی ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بخشی از شبکه آب و برق آن تامین شده و تلاش میشود تا هشتماه آینده با همت شرکت شهرکهای کشاورزی و هیات امنای این مجتمع این واحدها تحویل شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی در خصوص شهرک تخصصی بادام شهر سامان افزود: این مجتمع از نظر زیرساختی بالای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۴۵ واحد بسته بندی، سورتینگ، درجه بندی و فرآوری بادام در آن پیش بینی شده است.
وی اظهار داشت: مشکلاتی در خصوص برآورد قیمت زمین و مساحت زمین متقاضیان وجود دارد که تلاش میشود این موضوع در کمیته اهلیتسنجی رفع رجوع شود و به این صورت زمینه سرمایهگذاری در این شهرک فراهم شود.
مطالعه فاضلاب ۱۸ روستای حاشیه زایندهرود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری گفت: مطالعه فاضلاب ۱۸ روستای حاشیه زایندهرود از سال گذشته مصوب و در حال انجام است.
محمد کریمی افزود: برای اجرای این طرح هفتهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که پیگیری لازم در خصوص جذب این اعتبار انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری گفت: فرایند انتخاب پیمانکار فاضلاب روستای گرمدره سال گذشته انجام شده و پروژه در دست انجام است.
وی با تاکید بر اینکه اولویت شرکت آبفا چهارمحال و بختیاری حسب نقاط برداشت آبی که انجام میشود به اجرای پروژه فاضلاب روستای گرمدره داده شده است افزود: سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی تصفیهخانه این روستا آغاز شد و امروز با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست انجام است.
کریمی با بیان اینکه به لحاظ کمبود آب، بیشتر آب مورد نیاز روستاهای شهرستان سامان از طریق تصفیهخانه تامین می شود اضافه کرد: تصفیهخانه مهم مجتمع آبرسانی چم کاکا که ۹ روستا را زیر پوشش دارد، تصفیهخانه مجتمع مارکده آب روستای مارکده و قشون، تصفیهخانه صادق آباد روستای صادق آباد و یاسهچای و تصفیهخانه کاهکش آب هفت روستا و آب روستای محمد آباد طباطبایی نیز با چاه تامین میشود.
وی در خصوص فاز توسعهای مخزن شوراب صغیر گفت: تلاش میشود برای اجرای این مخزن ماده ۲۳ گرفته شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت احداث تصفیه خانه شهر سامان گفت: این تصفیهخانه ظرفیت ۴۰ تا ۱۲۰ لیتر آب را دارد و توانایی برطرف کردن مشکل آب شهر سامان را دارد.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه سامان توانایی کمک به تامین آب شهرکرد را نیز در مواقع بحران دارد اضافه کرد: برای مطالعه ارتقای این تصفیه خانه یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تامین اعتبار این طرح انجام میشود.
وی در خصوص تصفیهخانه شهر هوره افزود: کاستیهایی در این خصوص وجود دارد که تلاش میشود این مشکل برطرف شود.
بازنگری طرح هادی شهرستان سامان در دستور کار
معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: بازنگری طرحهای هادی روستایی شهرستان سامان انجام شده و تلاش میشود مشکلات موجود در این خصوص شامل حریم رودخانه زاینده رود، حریم راه و موانع توسعه باغات مورد بررسی و برطرف شود.
رسول شهبازی افزود: در خصوص طرح نهضت ملی مسکن در شهرسامان گفت: این طرح با جدیت در این شهر در حال انجام است.
تقویت زیرساختهای ورزشی در سامان
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث ورزش گفت: تلاش میشود از ظرفیت خیرین برای تقویت زیرساختهای ورزشی شهرستان سامان استفاده شود.
محمود سلیمی با اشاره به سالن ۲ هزار و ۵۰۰ نفری سامان افزود: فنداسیون این سالن با همت خیرین شهرستان انجام شده و تلاش میشود این پروژه هر چه زودتر به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به آماده بهرهبرداری چمن مصنوعی روستای چلوان سامان اضافه کرد: چمن مصنوعی چمخلیفه نیز در دست اجرا است و با مشکل انتقال دکل برق روبرو است.
سلیمی در خصوص احداث چمن مصنوعی روستای مارکده گفت: برای احداث چمن مصنوعی روستای مارکده ماده ۲۳ گرفته شده و همچنین ۱۰ میلیارد ریال اعتبار آن که از سوی نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر وعده داده شده بود تامین شده است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
سلیمی همچنین احداث چمن مصنوعی روستای گرمدره و روستای چمزین را از دیگر پروژههای ورزشی شهرستان سامان عنوان کرد.
وی با اشاره به همکاری بخش خصوصی برای تقویت رشته ورزشی رفتینگ گفت: این رشته ورزشی توانسته در جذب گردشگر و توسعه صنعت گردشگری و رویدادهای ورزشی تاثیرگذار باشد.
سلیمی ادامه داد: تلاش شده با تعاملی که با شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری خواهیم داشت بخشی از مشکلات سرمایهگذاران رشته ورزشی رفتینگ برطرف شود.
وی در خصوص ساختمان گود باستانی شهرستان سامان که مدتی است متوقف شده است گفت: این ساختمان ۲۰ تا ۳۰ میلیارد ریال دیون دارد که پرداخت شده و تلاش میشود با تامین اعتبار ملی و استانی و با تعیین پیمانکار جدید بتوانیم بخشی از این پروژه به بهره برداری برسد.
رفع نقاط حادثهخیز؛ مهمترین اولویت شهرستان سامان
سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری گفت: پروژههای مناسبی در بخش راهداری از جمله روشنایی، رفع نقاط حادثه خیز، روکش آسفالت و احداث راه روستایی در بخش راهداری اعم از روشنایی در شهرستان سامان در دست اجرا است که به دلیل شرایط جوی و یا کمبود اعتبار تعطیل شده است.
سعید خدابخشی افزود: مهمترین هدف اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای ادامه و تکمیل پروژههای نیمه تمام در کوتاه ترین زمان ممکن است.
وی در خصوص روشنایی جاده سامان تا پل زمانخان، سامان – شهرکرد و سامان جعفرآباد اضافه کرد: تامین روشنایی نقاط حادثه خیز استان در اولویت است.
رفع حریمها، مهمترین اولویت کاری در شهرستان سامان
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به احصای مشکلات مردم این شهرستان گفت: بخش عمدهای از مشکلات مردم شهرستان سامان ناشی از تداخل حرائم کمی و کیفی رودخانهها با طرحهای هادی روستایی، کشاورزی و گردگشری است که سعی شد تمام این مشکلات احصاء شود.
مسلم صادقی با تاکید بر اینکه ملاک کار در شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری انجام کار کارشناسی است افزود: در خصوص تامین آب و تغییر الگوی مصرف مقرر شد کارگروهی به ریاست سرپرست فرمانداری سامان تشکل شود و همچنین مشکل تداخل خط لوله با جاده بین روستایی نیز از دیگر مشکلات مردم این شهرستان بود که حل این مشکل منوط به نظر مشاوران است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، شهرستان سامان در ۱۶ کیلومتر شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.