به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هر ساله طبق اعلام بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در ایام نوروز تردد از ساحل سورو به سمت جزیره قشم، هرمز و درگهان، تردد از بندر صیادی بندرعباس (پشت شهر) به سمت جزیره قشم، هرمز و درگهان، تردد اطراف بندر شهیدحقانی به سمت جزیره قشم، هرمز و درگهان، تردد از ساحل هرمز و خواجه عطا به سمت جزایر قشم و هرمز از جمله مسیرهای تردد دریایی غیرمجاز، است.
از دیگر مسیرهای تردد غیرمجاز میتوان به تردد از ساحل پارک غدیر، پارک دولت و ولایت به سمت جزایر قشم و هرمز، تردد از تیاب میناب به سمت جزیره هرمز، تردد از سواحل بنادر آفتاب و چارک به سمت جزایر هندورابی و کیش در غرب استان، تردد از سواحل بنادر مغام و معلم به سمت جزیره شیدور، تردد از سواحل بندر شیو به جزیره لاوان، تردد از مسیر برگه سفلین به باسعیدو قشم و همچنین تردد از مسیر سواحل قشم به سمت لارک و هرمز و بالعکس، اشاره کرد.
ساماندهی قایقهای غیرمجاز در سواحل بندرعباس
محمد مرودی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان در نخستین جلسه ستاد خدمات سفر این استان، بر ساماندهی قایقهای غیرمجاز تأکید کرد و خواستار ساماندهی قایقهای غیرمجاز ساحل سورو و اسکله شهید حقانی برای ارتقای ایمنی گردشگران و جلوگیری از هرگونه حادثه احتمالی شد.
وی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در ستاد خدمات سفر انجامشده است، اظهار کرد: اقدامات ایده آل نیست اما با اقدامات پیشگیرانه میتوانیم فعالیتها را بهخوبی به سرانجام برسانیم.
مرودی بر اهمیت بهبود کیفیت خدمات در حوزه ارزاق، درمان، امنیت، حملونقل و محل استقبال از مسافران و گردشگران تأکید کرد و از دستگاههای مرتبط خواست تا با هماهنگی بیشتر، تجربهای ماندگار برای گردشگران فراهم کنند.
قائممقام ستاد اجرایی خدمات سفر هرمزگان بابیان اینکه باید جمعیتپذیری جزیره هرمز در ایام نوروز را مدیریت کنیم، افزود: جزیره هرمز را باید ویژه ببینیم و چالشها و مشکلات جزیره بهصورت ویژه بررسی شود.
مرودی عنوان کرد: هرگونه جابهجایی دریایی به جزیره هرمز زیر نظر اداره هواشناسی انجام شود تا مسافران و گردشگران با مشکل مواجه نشوند.
لزوم ارائه خدمات مطلوبتر به گردشگران
محمد محسنی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان و دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر هرمزگان نیز ضمن تشکر از عملکرد سال گذشته، بر لزوم ارائه خدمات مطلوبتر به گردشگران تأکید کرد.
وی از شهرداران خواست با نظارت بیشتر بر پارکها و بوستانها و امکانات موجود در آنها بر ارائه خدمات مطلوب به گردشگران بیشتر توجه کنند.
محسنی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت تختهای مراکز اقامتی استان، افزود: این اقدام در راستای بهبود زیرساختهای گردشگری و ارائه خدمات مطلوب به مسافران و گردشگران انجامشده است.محسنی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت تختهای مراکز اقامتی استان، افزود: این اقدام در راستای بهبود زیرساختهای گردشگری و ارائه خدمات مطلوب به مسافران و گردشگران انجامشده است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر هرمزگان از شهرداران شهرهای ساحلی خواست تا محدودههای ساحلی و محل استقرار امداد و نجات را مشخص و به این مسئله توجه ویژهای داشته باشند.
وی در خصوص اپلیکیشن مدیریت سفر هوشمند به جزایر گفت: کارگزار برای پشتیبانی، قراردادی با دانشگاه تهران منعقد کرده که در روزهای آینده این اپلیکیشن بهصورت آزمایشی راهاندازی میشود اما مستلزم پشتیبانی مالی ارگانها و دستگاههای مرتبط است.
محسنی با اشاره با تأکید بر رویکردهای فرهنگی و آموزشی در ترویج پوشش مناسب تصریح کرد: هرمزگان و مردم استان از لحاظ پوشش بینظیر هستند و هویت فرهنگی این منطقه به شمار می روند.
تردد از بندر شهیدحقانی به بندر شهید ذاکری قشم و بالعکس، از بندر شهیدحقانی بندرعباس به هرمز و بالعکس، از بندر شهید ذاکری قشم به هرمز و بالعکس، از بندر شهید ذاکری قشم به جزیره لارک و بالعکس، از بندر پل به بندر لافت و بالعکس، از بندر شهید حقانی به جزیره بوموسی و بالعکس، از بندر آفتاب به جزیره کیش و بالعکس، از بندر چارک به جزیره کیش و بالعکس، از بندر شیبدراز به جزیره هنگام و بالعکس و تردد از بندر کندالو به جزیره هنگام و بالعکس از جمله مسیرهای دریایی مجاز است.
همچنین تردد از بندر شهید باهنر بندرعباس به بندر بهمن قشم و بالعکس، از بندر لنگه به جزیره کیش و بالعکس و همچنین تردد از بندر لنگه به جزیره بوموسی و بالعکس به عنوان مسیرهای پشتیبان در نظر گرفته شده است.
تردد از مسیر بندر شهید باهنر به بندر شارجه امارات و بالعکس و همچنین تردد از بندر لنگه به بندر دبی امارات و بالعکس به عنوان مسیرهای بینالمللی وجود دارد.
مسافران دریایی میتوانند از هر کجای استانهای ساحلی در صورت بروز هرگونه سانحه دریایی با شماره چهار رقمی ۱۵۵۰ جهت اعلام اضطرار دریایی و بدون نیاز به گرفتن کد پیش شماره به راحتی و به طور مستقیم با مرکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی جهت ارائه گزارش حادثه و درخواست کمک تماس حاصل کنند.
جزایر ایرانی خلیج فارس در حوزه استان هرمزگان
قِشم یکی از جزایر خلیج فارس است که بهعنوان بزرگترین جزیرهٔ ایران و خاورمیانه در استان هرمزگان قرار دارد. جنگلهای حرا، غارهای خربس، تنگه چاهکوه، دلفینهای آبی، خلیج فارس، دره ستارهها، جزایر ناز، و غار نمکدان از نقاط دیدنی این جزیره به شمار میروند.
بوموسی (ابوموسی) یکی دیگر از جزایر ایران در خلیجفارس و از توابع شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان است. مساحت این جزیره حدود ۱۲ کیلومتر مربع است. فاصله بوموسی و جزایر تنب به دلیل عمق مناسب آب، تنها مسیر قابل کشتیرانی برای نفتکشهای بزرگ است. ابوموسی جنوبیترین جزیره ایرانی خلیج فارس و نزدیکترین آنها به خط استوا است.
کیش یک جزیره تفریحی ورزشی در شهرستان بندر لنگه، استان هرمزگان در جنوب ایران واقع در خلیج فارس است. کیش به دلیل وجود منطقه آزاد تجاری، مراکز تفریحی و تجاری، جاذبههای گردشگری و هتلهای فراوان یکی از مقاصد عمده گردشگری در ایران بهشمار میرود.
لاوان نیز یکی از جزایر استان هرمزگان در خلیجفارس و از توابع دهستان لاوان در بخش کیش شهرستان بندر لنگه است و در مقابل منطقه گاوبندی (پارسیان) و شیبکوه قرار دارد اما به منطقه شیبکوه نزدیکتر است. این جزیره از شمالشرقی به بندر مقام و از شرق به جزیره شیدور (شتور) منتهی میشود و در ۲۸ کیلومتری غربی ساحل نخیلوه در آبهای خلیجفارس واقع شده است.
هِندُرابی (هندورابی) هم یکی از جزایر ایرانی خلیجفارس و از توابع بخش کیش شهرستان بندرلنگه در استان هرمزگان و سرزمینی هموار و تقریباً بدون عوارض طبیعی است. هندورابی در حد فاصل بین جزیره کیش و جزیره لاوان قرار گرفته است.
شیدوَر یکی دیگر از جزایر خلیج فارس و از توابع بخش کیش شهرستان بندرلنگه در استان هرمزگان است. این جزیره جزو مناطق حفاظتشده محیط زیست کشور و یکی از مهمترین پناهگاههای پرندگانی همچون عقاب دریایی دم سفید و آبزیانی مانند لاکپشتهای دریایی، ماهیها و دلفینها در خلیجفارس است. شیدور به عنوان پناهگاه حیات وحش و آبسنگهای مرجانی، اهمیت بینالمللی دارد.
لارَک یکی از جزیرههای ایران در تنگه هرمز در منتهی الیه شرقی خلیج فارس و جزئی از استان هرمزگان است. این جزیره به شکل بیضیشکل و تنها سکونتگاه آن، روستای لارک شهری است. در این جزیره فعالیت کشاورزی وجود ندارد و تنها فعالیت اقتصادی بیشتر اهالی جزیره لارک صید و غواصی و بومگردی است.
هُرمُز جزیرهای ایرانی در خلیج فارس و در هشت کیلومتری بندرعباس است. این جزیره بیضیشکل با مساحتی بیش از ۴۲ کیلومتر مربع در مجاورت تنگه هرمز قرار گرفته و از مقصدهای گردشگری جنوب ایران است. شهر هرمز که در شمال جزیره قرار گرفته، تنها نقطه جمعیتی جزیره است. هرمز را به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه هرمز، کلید خلیج فارس میدانند.
هِنگام یکی دیگر از جزیرههای ایران در خلیج فارس است که با آبادیهای کوچک با وسعت حدود ۵۰ کیلومتر مربع در جنوب جزیره قشم در استان هرمزگان واقع شده و دارای معادن نمک و خاک و سرب است. شهرت هنگام بیشتر به خاطر جاذبههای طبیعی و شگفتانگیز آن بوده و یکی از این جاذبهها حضور دلفینها در آبهای نزدیک به ساحل این جزیره است.
تُنب بزرگ (تمب بزرگ) براساس تقسیمات کشوری بخشی از شهرستان بوموسی در استان هرمزگان است. تنب بزرگ در اسفند ۱۴۰۲ به شهر ارتقاء یافت.
تنب کوچک جزیرهای ایرانی در خلیج فارس و از نقاط دیدنی استان هرمزگان است، جزایر تنب بزرگ و کوچک، ۲ جزیره ایرانی در آبهای نیمه شرقی و نیمه شمالی خلیج فارس هستند.
تنب، واژهای تنگستانی به معنای «تپه» است.
سیری (راز) هم جزیرهای ایرانی واقع در خلیج فارس است. این جزیره به شکل ذوزنقه است و اندکی بالاتر و غربتر از جزیره بوموسی قرار دارد. این جزیره ۱۷ کیلومتر مربع مساحت دارد.
فارور بزرگ (فارور) جزیرهای در خلیجفارس است که از توابع بخش کیش شهرستان لنگه استان هرمزگان در جنوب ایران بهشمار میآید. این جزیره که در ۵۵ کیلومتری جزیره کیش قرار گرفته است تا نزدیکترین نقطه سواحل سرزمین اصلی، حدود ۲۰ کیلومتر فاصله دارد. بهمنماه ۱۳۸۹ از سوی رئیسجمهور قانون الحاق جزیرههای هندورابی و فارور کوچک و بزرگ به محدوده منطقه آزاد کیش ابلاغ شد.
فارور کوچک، بنیفارور یا فرورگان نیز از جزیرههای غیرمسکونی ایرانی در بخش کیش شهرستان لنگه استان هرمزگان است.