به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، هماکنون دومین نشست تخصصی “عزم ملی برای هوای پاک با انرژیهای تجدیدپذیر” در حال برگزاری است.
در این نشست، احمد طاهری؛ رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: راهکارها در بحث ناترازی انرژی در کشور به سمت افزایش تولید رفته، این درحالی است که بخش مصرف رها شده است. آمارها نشان میدهد که ناوگان فرسوده در کشور دو برابر ناوگان نوشماره انرژی مصرف میکند و ما ۲۴ میلیون ناوگان حمل و نقل فرسوده در کشور داریم.
وی افزود: متأسفانه ما به جای اصلاح مصرف به سمت تولید رفتهایم در صورتی که اگر روی مصرف تمرکز کنیم، نتیجه بهتری دارد.
رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: در مصوبه وزیران نیامده است که وزارت نیرو نباید در نیروگاهها فیلتراسیون نصب کند و اصلاً هیئت وزیران در جایگاهی نیست که صنعتی را چه دولتی و چه خصوصی از نصب فیلتراسیون مستثنا کند.
طاهری درباره کاهش گوگرد در مازوت گفت: مازوت یک سوخت سنگین است که از انتشار So2 قابل ردیابی است اما اگر گوگرد آن هم کم شود بازهم انتشار آلایندگی ذرات معلق را دارد. لذا باید در نیروگاههای مازوتسوز سیستم کنترلی نصب کنیم تا قابل ردیابی باشد.
وی درباره مصرف آب در این سیستمها نیز بیان کرد: در دنیا از تکنولوژیهایی استفاده میشود که اصلاً نیازی به آب ندارد.
رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: طبق مصوبه کارگروه آلودگی هوا بحث توزیع مکانی و زمانی سوخت نیروگاهها مدنظر قرار گرفته است اما طی این جلسات متوجه شدیم که موضوع آلایندگی سوخت نیروگاهها به هیچ وجه جزو اولویتهای توزیع سوخت در کشور نیست و وزارت نیرو زمانی که سوخت توزیع میکند، دغدغه آلایندگی را ندارد.
طاهری گفت: در کارگروه مشترک وزارت نفت، وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست برای توزیع سوخت در سال ۱۴۰۴ برنامهریزی میشود و از الان به دنبال این هستیم که در شرایط اضطرار آلودگی هوا، مصرف سوخت مازوت به حداقل برسد یا حتی اگر مصرف مازوت لازم باشد، از مازوت کمسولفو و با رعایت استانداردها استفاده شود.
انتهای پیام/