به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در حالی که طی هفته گذشته بعد از انتخاب «نواف سلام» به عنوان نخست وزیر مامور به تشکیل دولت لبنان توسط «جوزف عون» رئیس جمهور جدید این کشور حواشی زیادی در پرونده سیاسی لبنان به وجود آمده و انتخاب نواف سلام با نارضایتی جنبش امل و حزب الله و شخص «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور همراه بود، رسانههای لبنانی صبح امروز از برگزاری نشستی میان هیئت حزب الله و جنبش امل با نواف سلام خبر دادند.
شبکه المنار به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که هیئت حزب الله و جنبش امل متشکل از «محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان، «حسین خلیل» معاون سیاسی دبیرکل حزب الله و «علی حسن خلیل» عضو جنبش امل بود.
بر اساس این گزارش، دیداری که میان هیئت حزب الله و جنبش امل با نواف سلام برگزار شد، مثبت بود و بر ادامه ارتباطات تاکید شد و نواف سلام هم گفت که به دنبال مشارکت همه گروههای لبنانی در دولت آینده است.
نمایندگان فراکسیونهای حزب الله و جنبش امل چند روز قبل در رایزنیهای غیر الزام آور که نواف سلام برگزار کرده بود حاضر نشدند، اما این امر مانع از برقراری ارتباطات و گفتگو میان آنها درباره تشکیل دولت جدید و بهبود روند سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی لبنان نشد.
همچنین منابع آگاه به شبکه المنار اعلام کردند که عدم حضور نمایندگان حزب الله و جنبش امل در رایزنیهای غیر الزام آور پارلمانی بیانگر موضع منفی آنها نیست و آنها نمیخواهند دولت آینده را تحریم کنند.
از سوی دیگر، شبکه الجدید لبنان گزارش داد که محمد رعد در دیدار با نواف سلام بر دریافت تضمینهایی جهت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ ، انتصابات امنیتی و سایر موارد حساس که مربوط به حزب الله است تمرکز کرد.
این شبکه اعلام کرد که حزب الله برای جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم وارد مذاکره مستقیم با نواف سلام شد و محمد رعد به نمایندگی از حزب الله در مورد مسائل حائز اهمیت برای این جنبش، با نواف سلام گفتگو میکند.
اطلاعات شبکه الجدید حاکی از آن است که دولت آینده لبنان شامل ۲۴ وزیر خواهد بود که ۵ نفر از آنها شیعه، ۵ نفر سنی و دو نفر هم در روزی هستند و بحث میان گروههای مسیحی برای تصدی پستهای وزارتی هم همچنان ادامه دارد.
منابع پارلمانی گزارش دادند که حزب الله و جنبش امل خواهان تنش نیستند؛ اما تضمینهای جدی درباره مشارکت واقعی آنها در دولت، علاوه بر مشارکت در تصمیم گیریهای مربوط به پروندههایی همچون اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ و اصل مبارزه با دشمن صهیونیستی طبق توافقی که قبل از انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس جمهور لبنان با او داشتند، میخواهند.
در این میان جوزف عون هم که سعی دارد بگوید به توافقی که با حزبالله و جنبش امل داشته پایبند است، همچنان پیامهای مثبتی برای احزاب شیعه ارسال میکند و هنگام استقبال از هیئت شورای عالی شیعیان لبنان به ریاست شیخ علی خطیب، تمایل داشت پیامهای اطمینان بخشی برای شیعیان بفرستد و تاکید کرد که نمیخواهد دوره ریاست جمهوری او بدون حمایت یک مولفه اصلی در لبنان بگذرد.
انتهای پیام/