به گزارش خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا، محمد شریفخانی روز یکشنبه در نشست خبری، استقبال از نمایشگاه کار در سالهای گذشته را چشمگیر خواند و این امر را نشانگر اهمیت موضوع اشتغال در جامعه بهویژه دانشجویان دانست.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون دو جریان پویا (داینامیک) در بازار کار، در کنار هم پیش میرود؛ اول اینکه انتخابگری کارجویان بیشتر شده است و افراد در کنار قدرت انتخاب شغل مورد نظر به دنبال پیشرفت و رشد خود در مشاغل انتخابی هستند و جریان دوم، در مشاغل جابهجایی مشاغل است و افراد به دنبال جابهجایی شغلشان هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: حدود ۲۰ هزار نفر از نمایشگاه کار ایران سال گذشته بازدید کردند، ۴۸ هزار رزومه دریافت شد و میانگین سنی بازدیدکنندگان نیز ۲۰ تا ۵۰ سال بود که البته شغل اولیها بیشترین آمار حضور در این نمایشگاه را داشتند. تحصیلات نیمی از کارجویان بازدیدکننده از این نمایشگاه، کارشناسی بود و مشاغلی که عرضه میشد در این دسته قرار داشت.
وی ادامه داد: حضور خانمها در نمایشگاه کار سال گذشته، پررنگ بود، ۵۳ درصد بازدیدکنندگان مرد بودند و ۲۴ درصد بازدیدکنندگان از نمایشگاه، سابقه کار ۲ تا ۴ سال را داشتند و این نشاندهنده این است که افراد دارای شغل برای بهبود شغل و یافتن شغل جدید در این نمایشگاه حاضر شدند.
بیشترین حقوق درخواستی در نمایشگاه کار سال گذشته، ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان بود
به گفته شریفخانی، بیشترین حقوق درخواستی در نمایشگاه کار سال گذشته، ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان بود و آمار استخدامی در نمایشگاه کار سال گذشته ۱۵۰ نفر گزارش شد که این میزان ممکن است در ماههای آینده افزایش یابد.
در ادامه این نشست، دبیر اجرایی نمایشگاه کار ایران گفت: نمایشگاه امسال با شعار «دروازهای رو به تغییر» تدارک یافته و میتوان گفت یکی از نمایشگاههای پر مخاطب کشور است که افراد در هر موقعیتی از آن استقبال میکنند.
پویان دلاوری افزود: نیاز بازار کار، تعیینکننده متقاضیان شرکتکننده در این نمایشگاه است و با توجه به اینکه در حوزه فناوری اطلاعات به دلیل مهاجرت و خلأ نیروی کار، جذب نیرو بیشتر است متقاضی شرکت در این نمایشگاه نیز بیشتر خواهد بود.
وی بیان داشت: تعداد ۷۰ شرکت و سازمان، متقاضی حضور در نمایشگاه هستند و با توجه به اینکه برخی از شرکتها هلدینگ هستند، آمار به ۹۰ شرکت نیز میرسد و پیشبینی شده تعداد فرصت شغلی ارائه شده در این نمایشگاه بیش از ۱۲۰۰ فرصت شغلی باشد.
دلاوری با بیان اینکه میانگین سنی شرکتکنندگان نمایشگاه کار امسال، ۲.۵ سال افزایش یافته است، گفت: در نمایشگاه کار ایران فرصتهای شغلی برای افراد یقه سفید (متخصصان) و یقه آبی (مشاغل خدماتی) معرفی و ارائه میشود، علاوه بر آن امسال غرفه صد متری برای مشاوره به مراجعهکنندگان جویای کار در نظر گرفتیم و در کنار آن ۱۸ کارگاه آموزشی رایگان برگزار خواهد شد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، تاریخچه برگزاری نمایشگاه کار به سال ۱۳۹۰ و دانشگاه صنعتی شریف برمیگردد، این رویداد تا سال ۱۳۹۵ تنها در سطح این دانشگاه برگزار میشد و از سال ۱۳۹۶ با هدف برطرف کردن خلاهایی که در نمایشگاه کار شریف وجود داشت، به نمایشگاه کار ایران تغییر نام یافت و مخاطبان گستردهتری را زیر پوشش قرار داد. این رویداد تاکنون شش دوره در سطح ملی برگزار شده است.