دور ریزی در بندرعباس که حکم طلا به خود گرفته است

دور ریزی در بندرعباس که حکم طلا به خود گرفته است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بندرعباس از سال ۱۳۸۰ مسیر توسعه صنعتی را در پیش گرفت و صنایعِ آب‌بر بسیار از جمله چندین کارخانه فولاد، آلومینیوم و روی این منطقه را به عنوان هدف برای توسعه انتخاب کرده‌اند. اما تامین آب صنعت همواره یکی از دغدغه‌های کارخانه‌داران است و تغییر اقلیم و جهت‌گیری توسعه صنایع در ایران سبب شده تا این دغدغه به مانعی جدی تبدیل شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، توقف برداشت همه صنایع کشور از رودخانه‌ها و چاه‌های آب را امری ضروری تلقی کرده و تامین آب از دریا و همچنین تصفیه‌خانه فاضلاب را به عنوان جایگزین معرفی کرده است.

طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال پساب تصفیه‌شده به صنایع غرب استان یکی از پروژه‌های مهم و زیرساختی در بندرعباس است که در قالب چند فاز اجرا می‌شود این پروژه به عنوان یک مدل مالی نوآورانه مطرح شده که در آن توسعه و بازسازی تصفیه‌خانه فاضلاب و همچنین بهره‌برداری از آن به بخش خصوصی واگذار شده است.

پس از تکمیل و بازسازی این مجموعه، تصفیه‌خانه فاضلاب بندرعباس قادر خواهد بود فاضلاب شهری را به آبی با کیفیت بالا برای استفاده صنایع تبدیل کند. این رویکرد در نوع خود بی‌نظیر بوده و انتظار می‌رود که تا سال آینده، فرآیند تکمیلی تصفیه‌خانه به پایان برسد و صنایع با حمایت وزارت نیرو از آب استحصالی بهره‌مند شوند.

پس از بهره‌برداری طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس، مسیر روزانه ۱۰۰ هزار متر مکعب فاضلاب از دریا به سمت صنایع هرمزگان تغییر خواهد کرد. اگر قرار بود، این آب با بزرگترین تریلرهای نفتکش جابه‌جا شود، روزانه سه هزار نفت‌کش لازم بود تا فاضلاب تصفیه شده بهداشتی را به مقصد صنایع هدایت کند.

دور ریزی در بندرعباس که حکم طلا به خود گرفته است

تکمیل مگا پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب بندرعباس رضایت مردم را به دنبال دارد

محمد آشوری استاندار هرمزگان روز شنبه در بازدید از روند توسعه تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس، با مثبت ارزیابی کردن روند توسعه و پیشرفت پروژه بازسازی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس و نام بردن از آن به عنوان یک مگا پروژه افزود: طی سالیان گذشته پساب فاضلاب و بوی نامطبوع آن همواره باعث آزار و اذیت شهروندان بندرعباسی و آسیب های زیست محیطی آن شده بود که با ورود صنایع از محل مسئولیت های اجتماعی ضمن بهره‌مندی مشارکت کنندگان از این مگاپروژه، زمینه رضایت مردم را نیز فراهم آورده اند که با تکمیل آن از محیط زیست نیز صیانت خواهد شد.

وی افزود: در زمینه استفاده از پساب تجربه ارزشمندی شکل گرفته است و از این ظرفیت برای فضای سبز و صنعت استفاده می شود که پیاده سازی آن در هرمزگان فرصت ارزشمندی برای استفاده از پساب فراهم کرده است.

آشوری با قدردانی از تلاش های انجام شده در پیشرفت این پروژه، ابراز امیدواری کرد: این پروژه بتواند، رضایت عمومی را در بندرعباس بوجود آورد.

دور ریزی در بندرعباس که حکم طلا به خود گرفته است

تصفیه خانه بندرعباس بزرگترین چالش زیست محیطی صنایع غرب این شهر را برطرف می‌کند

عبدالحمید حمزه‌پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان نیز در حاشیه بازدید استاندار هرمزگان از مراحل اجرایی و روند پیشرفت پروژه بزرگ بازسازی ارتقا و توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بندرعباس، گفت: با تکمیل این طرح، انتقال پساب به صنایع که بزرگترین چالش محیط زیستی بندرعباس بوده، برطرف می شود.

وی اضافه کرد: پساب تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس، پس از فرایند شیرین‌سازی برای استفاده در صنایع مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان، این پروژه به دلیل پایان دادن به ورود پساب فاضلاب به دریا، باعث کسب رضایت عمومی و سالم‌سازی اکوسیستم کرانه‌های خلیج‌فارس خواهد شد.

کشور خشک و نیمه‌خشکی مثل ایران راهی به جز حداکثر استفاده از آب ندارد، زیرا منابع آب سطحی و زیرزمینی تاب تامین نیاز کشور را ندارند؛ در حقیقت جریان تولید صنعتی به جز با استفاده از فاضلاب تصفیه شده یا شیرین‌سازی آب دریاها متوقف خواهد شد.

حتما ببینید

سرلشکر باقری: توانمندی‌ و آمادگی‌ نیروی دریایی در ابعاد گوناگون موجب افتخار است‌

سرلشکر باقری: توانمندی‌ و آمادگی‌ نیروی دریایی در ابعاد گوناگون موجب افتخار است‌

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری روز پنجشنبه در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *