این « نه » ارزشمند است

این « نه » ارزشمند است

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، تیراندازی در مراسم شادی و عروسی و همچنین در آیین عزا در گذشته‌ در چهارمحال و بختیاری به ویژه در ایل بختیاری رواج داشت اما تغییراتی در این رسم و ظهور بدعت‌هایی در آن طی سال‌های اخیر انجام شد باعث آسیب رسیدن جانی و مالی به برخی از افراد شد.

این تیراندازی در گذشته با رعایت ملاحظات و آداب خاصی برگزار می‌شد و تیراندازی در مراسم شادی و عزا به دور از جمعیت و با کارکردهای خاصی انجام می‌گرفت اما این روزها در بین برخی از جوانان به رفتاری آسیب‌زننده تبدیل شده است که بر یک چشم برهم‌زدنی شادی را به شیون فرو می‌کشد و اشک را به جنگ لبخند می‌فرستد و خودنمایی و غرور بی‌جا، غمی بزرگ می‌آفریند و داغی عمیق بر دل حاضران در مجلس پدید می‌آورد.

در روزگاران قدیم برای شادی و سرور در مراسمات عروسی‌ها، مردم بیشتر سوارکاری را انجام می‌دادند و یا اینکه اگر عده‌ای قصد تیراندازی داشتند در فضایی به دور از حاضران آن هم با انجام تیر هوایی از سوی افراد کاربلند و ماهر انجام می‌گرفت، اما این رسم با گذشت زمان و تغییر شکل مراسمات عروسی دیگر امکان ادامه ندارد.

آسیب‌های ناشی از این رسم در سال‌های اخیر سبب شد تا فعالان اجتماعی و فرهنگی با راه‌اندازی پویش‌ها و کمپین‌های متعددی، استفاده از اسلحه و تفنگ را در مراسم‌های شادی و عروسی را تقبیح کنند و به ویژه از جوانان درخواست شود که در این مراسمات دست به تفنگ نشوند و جان‌های بی‌گناهی را به خطر نیندازند.

در مهرماه امسال پویشی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی شد و به دنبال آن از مردم استان، رسانه‌ها و فعالان مجازی خواسته شد ضمن پیوستن به این پویش،ایده‌ها، نظرات و طرح‌های خود را برای فرهنگسازی مقوله مهم “نه به تیراندازی در مراسم‌ها” به دبیرخانه این پویش ارسال کنند.

در این پویش نه تنها سران طوایف و ریش‌سفیدان شرکت کردند بلکه سایر اقشار از جمله خوانندگان و هنرمندان محلی نیز با پیوستن به این پویش نه به تیراندازی در مراسم‌های عروسی و عزا را خواستار شدند.

نه به تیراندازی مجالس عروسی و عزا از سوی خوانندگان

این « نه » ارزشمند است

برخی از خوانندگان محلی که در اشعار خود از تفنگ و تیراندازی در جشن ها و عزا صحبت می‌کنند اکنون پای کار آمده‌اند از این عمل را نفی می‌کنند.

یکی از خوانندگان محلی که ترانه‌ای در خصوص دست به تفنگ شدن خوانده بود با نفی این اقدام و با پیوستن به پویش “نه به تیراندازی” عنوان کرد: که دیگر این ترانه را در مراسم‌های عروسی نخواهند خواند.

قاسم فاضلی در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: اگر چه هدف از خواندن ترانه ” ای جونم ای کلاش به دست” تهییج و ترغیب جوانان در دست به تفنگ شدن نبود اما چون ممکن بود به بهانه این ترانه عده‌ای ترغیب به استفاده از اسلحه در مراسم‌های عروسی و عزا شوند، دیگر این ترانه را در مراسم‌ها نخواهم خواند.

این خواننده بختیاری افزود: نه تنها دیگر این ترانه نمی‌خوانم بلکه تصمیم دارم ترانه‌هایی که مبنی بر خودداری از تیراندازی در مراسم‌های عروسی و عزاست را بخوانم و از این طریق فرهنگسازی کنم.

فاضلی با بیان اینکه تیراندازی در مراسم‌های عروسی و عزا قابل قبول نیست اظهار داشت: این بدعت تلفات جانی به دنبال داشته است و از هم‌تباران درخواست می‌شود در مراسم‌ها تیراندازی نکنند و مانع آسایش و آرامش حاضران و شرکت‌کنندگان نشوند.

وی پیشنهاد داد تا جوانان در مراسم‌های عروسی و عزا به جای تیراندازی بر خدمت به مهمانان متمرکز شوند و احترام بگذارند.

فرهنگسازی اولویت مقابله با رسم تیراندازی

این « نه » ارزشمند است

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی چهارمحال و بختیاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار داشت: اگر چه قانون در خصوص مقابله با افرادی که اقدام به حمل و تیراندازی در مراسم‌های عروسی و عزا می‌کنند، مجازات تعیین کرده است و مقامات قضایی این اختیار را به ضابطین پلیس داده‌اند تا برخورد سلبی داشته باشند اما تمرکز ما بر فرهنگسازی و اقدامات ایجابی است.

سرهنگ مرتضی عسگری افزود: در همین راستا فرهنگسازی را در دستور کار خود قرار داده و طی ماه‌های اخیر پویش “نه به تیراندازی” در استان راه‌اندازی شد و پس از گذشت چند ماه این پویش با استقبال خوبی روبرو شده است و از سران طوایف تا هنرمندان به این پویش پیوسته‌اند.

وی تصریح کرد: این پویش آثار مثبتی بر استان داشته است و جای خوشحالی دارد که در سالجاری موردی از تلفات جانی ناشی از تیراندازی در مراسم‌های عروسی و عزا در استان گزارش نشده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی چهارمحال و بختیاری افزود: خانواده‌ها ترجیح می‌دهند در مراسم‌هایی که در آن اقدام به تیراندازی می‌شود حضور پیدا نکنند از همین رو اگر کسی در این مراسم‌ها شرکت نکند میزبان‌ها مجبور می‌شوند که از ورود افراد همراه با سلاح در مراسم جلوگیری کنند.

عسگری افزود: در گذشته اسلحه کاربرد دفاعی و شکاری برای مردم در مناطق روستایی و عشایری داشت اما در حال حاضر حمل تفنگ در مراسم‌ها جنبه سرگرمی و تفریح پیدا کرده است و افرادی که دست به اسحله می‌شوند نه مجوز دارند و نه مهارت لازم را برای استفاده از این ابزار فرا گرفته‌اند که انتظار می‌رود از انجام این حرکات نمایشی خودداری و مخل آسایش خانواده‌ها نشوند.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در برخی از استان‌های کشور هنوز در آیین‌های مختلف از جمله مراسم عروسی یا عزا از تیراندازی استفاده می‌شود و در این زمینه نیز بارها کارزارهای مختلف رسانه‌ای برای پایان دادن به استفاده از این رسم راه‌اندازی شده است.

حتما ببینید

الگوی تغذیه در چهارمحال و بختیاری و سراشیبی کاهش سلامتی

الگوی تغذیه در چهارمحال و بختیاری و سراشیبی کاهش سلامتی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رشد و سلامت بدن با تغذیه سالم ارتباط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *