تحولات اوکراین| افشای کمک‌های سری دولت بایدن به کی‌یف

تحولات اوکراین| افشای کمک‌های سری دولت بایدن به کی‌یف

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، روزنامه “نیویورک تایمز” در مقاله‌ای نوشته است که دولت ایالات متحده پیش از پایان دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، اطلاعات مربوط به مجموع کمک‌های ارائه‌ شده به اوکراین را افشا کرده است.

این روزنامه گزارش داد: «دولت بایدن آخرین بخش از اطلاعات مربوط به کمک‌های خود به اوکراین را افشا کرده که گزارشی درباره حمایت سری از صنعت ملی پهپادهای نظامی اوکراین است.»

این گزارش اشاره دارد که مقامات آمریکایی از سرمایه‌گذاری‌های کلانی خبر داده‌اند که به اوکراین کمک کرد تا تولید پهپادهای خود را آغاز و آن را گسترش دهد. تنها در سپتامبر ۲۰۲۴، مبلغ ۱٫۵ میلیارد دلار برای این منظور تخصیص داده شد. این سرمایه‌گذاری‌ها همچنین به توسعه نسل جدید پهپادها کمک کرد که روش‌های جنگی را به‌طور «انقلابی» تغییر داده است.

علاوه بر این، کارشناسان اطلاعاتی آمریکا به اوکراین اعزام شدند تا کمک‌های فنی ارائه دهند و ارتباط میان شرکت‌های فناوری آمریکایی و تولیدکنندگان پهپادهای اوکراینی را برقرار کنند.

به گفته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن، اوکراین پس از اولین ضدحمله در پاییز سال ۲۰۲۲، زمانی که محدودیت تسلیحات متعارف آشکار شد، استفاده از پهپادهای جدید را آغاز کرد. وی افزود که تجربه جنگ اوکراین درس‌های ارزشمندی به همراه داشته که اکنون در صنعت دفاعی آمریکا به کار گرفته می‌شود.

پیش‌ از این، رند پال، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت کنتاکی، یادآور شد که بسیاری از شهروندان آمریکایی ترجیح می‌دهند که دولت بودجه خود را صرف کمک به مردم خود کند تا اوکراین. وی تأکید کرد که اگرچه اکثر مقامات در واشنگتن همچنان از ارسال کمک به کی‌یف حمایت می‌کنند، اما چنین دیدگاهی در میان شهروندان ایالات متحده چندان محبوب نیست.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و شصتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

تردید اوکراینی‌ها در توانایی ترامپ برای پایان دادن به جنگ

خبرگزاری “رویترز” به نقل از منابع خود گزارش داده است که تعداد قابل‌توجهی از شهروندان اوکراینی باور ندارند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، بتواند به درگیری در اوکراین پایان دهد. 

بر اساس این گزارش، بسیاری از اوکراینی‌ها به وعده ترامپ برای دستیابی سریع به توافق صلح پس از تصدی ریاست کاخ سفید اعتماد ندارند. به گفته این شهروندان، سرنوشت اوکراین بیشتر به مقامات کشور خودشان بستگی دارد.

نتایج یک نظرسنجی که در اواخر ماه دسامبر توسط این خبرگزاری انجام شد، نشان می‌دهد بیش از یک‌سوم از مردم اوکراین بر این باورند که درگیری در اوکراین تنها ممکن است در اواخر سال ۲۰۲۵ پایان یابد، در حالی که مراسم تحلیف ترامپ قرار است در روز ۲۰ ژانویه برگزار شود. همچنین ۳۱ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند که درگیری برای چند سال دیگر ادامه خواهد داشت و درصد مشابهی نیز قادر به ارائه پاسخ مشخص نبودند.

پیش‌ از این در اوایل ژانویه، نتایج نظرسنجی مؤسسه بین‌المللی جامعه‌شناسی کی‌یف نشان داد که درصد اوکراینی‌هایی که مایل به تحمل سختی‌های ناشی از این درگیری هستند، از ۶۳ درصد به ۵۷ درصد کاهش یافته است.

پاسخ بی‌ادبانه زلنسکی به پیشنهاد فیتسو برای دیدار در داووس

خبرگزاری “بلومبرگ” گزارش داده که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به دعوت روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی، برای دیدار در داووس با اشاره‌ای به سوچی واکنش نشان داده است.

زلنسکی مدعی شده که نمی‌تواند با فیتسو به توافقی دست یابد، زیرا نخست وزیر اسلواکی «ممکن است به داووس سفر کند، اما در نهایت سر از سوچی در خواهد آورد.» وی به تمسخر افزود: «ما نمی‌دانیم چه کسی برای او بلیت می‌خرد، زیرا او دائماً به مقصد مورد نظر نمی‌رسد.»

پیش‌تر روز جمعه، فیتسو اعلام کرده بود که به زلنسکی پیشنهاد داده تا روز سه‌شنبه، ۲۱ ژانویه، در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس با یکدیگر دیدار و گفتگو کنند. به گفته وی، این دیدار می‌تواند سرنوشت روابط اوکراین و اسلواکی را تعیین کند.

فیتسو اپوزیسیون را به حمایت از اوکراین به ضرر منافع اسلواکی متهم کرد

 نخست‌وزیر اسلواکی معتقد است که اعضای اپوزیسیون این کشور با حمایت بی‌چون‌وچرا از اوکراین، منافع ملی کشور خود را نادیده می‌گیرند. روبرت فیتسو این اظهارات را در واکنش به دیدار روز جمعه حزب طرفدار اروپا، “اسلواکی پیشرو”، با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بیان کرد.

فیتسو در صفحه فیسبوک خود در این باره نوشت: «دیدار امروز حزب “اسلواکی پیشرو” از کی‌یف نشان می‌دهد که آنها بدون هیچ انتقادی از اوکراین حمایت می‌کنند و منافع اوکراین را به منافع اسلواکی ترجیح می‌دهند.»

وی همچنین اشاره کرد که نمایندگان اپوزیسیون وعده داده‌اند که در صورت به دست گرفتن قدرت، عضویت اوکراین در ناتو و حضور نظامیان اسلواکی در خاک این کشور را تضمین خواهند کرد. فیتسو تأکید کرد که چنین اظهاراتی برخلاف منافع ملی و دولتی اسلواکی است و باید دید که مردم اسلواکی خواهان چه چیزی هستند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از وقوع روزانه انفجارها در نزدیکی نیروگاه زاپروژیا خبر داد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، اعلام کرد که انفجارهایی در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به‌صورت روزانه رخ می‌دهند. 

در بیانیه منتشره در وب‌سایت این سازمان آمده است: «در نیروگاه زاپروژیا، جایی که وضعیت کلی در خط مقدم درگیری همچنان ناپایدار است، تیم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از وقوع تعداد زیادی انفجار روزانه، از جمله در فواصل نزدیک و متوسط از نیروگاه خبر داده است.»

به گفته گروسی، این انفجارها امنیت و ایمنی هسته‌ای نیروگاه را به خطر می‌اندازند.

همچنین اشاره شده که مشکلات مربوط به تأمین برق خارجی در نیروگاه زاپروژیا همچنان ادامه دارد. در ۱۲ ژانویه، تنها خط باقی‌مانده انتقال برق نیروگاه برای چند ساعت به دلیل انجام تعمیرات فنی قطع شد.

پیش‌تر، در ۵ ژانویه نیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرده بود که پس از حمله یک پهپاد اوکراینی به مرکز شبیه‌سازی نیروگاه زاپروژیا، انفجارهایی در مجاورت این تاسیسات رخ داده است.

احتمال عدم حضور نمایندگان روسیه در مراسم تحلیف ترامپ

یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که احتمالاً این کشور در مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، نماینده‌ای نخواهد داشت. وی در گفتگو با خبرنگاران گفت: «در مراسم تحلیف، هیچ‌کس نماینده روسیه نخواهد بود.»

با این حال، اوشاکوف یادآور شد که اگر به کاردار موقت روسیه در ایالات متحده دعوت‌نامه‌ رسمی ارسال شود، ممکن است در این مراسم شرکت کند. وی همچنین اشاره کرد که تاکنون هیچ‌گونه تماسی میان روسیه و تیم ترامپ برقرار نشده است.

یک روز قبل نیز اوشاکوف گفته بود که کرملین هنوز هیچ پیامی از سوی دولت ترامپ درباره برقراری تماس‌های سریع با ولادیمیر پوتین دریافت نکرده است. وی افزود که مسکو در انتظار آغاز رسمی دوره ریاست‌جمهوری ترامپ است و در صورت دریافت پیشنهادهایی از سوی وی، آماده بررسی آنها خواهد بود.

وعده بایدن به پوتین درباره عدم استقرار سلاح هسته‌ای در اوکراین و تأخیر در پذیرش این کشور در ناتو 

جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی ایالات متحده روز جمعه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی MSNBC اعتراف کرد که این کشور به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، وعده داده بود که سلاح هسته‌ای در اوکراین مستقر نکرده و عضویت این کشور در ناتو را در آینده نزدیک نپذیرد. 

بایدن در پاسخ به این سوال که آیا در ابتدای عملیات نظامی روسیه در اوکراین گفت‌وگویی با پوتین داشته است، این موضوع را تأیید کرد، ولی زمان دقیق این گفتگو را مشخص نکرد. وی گفت: «من به او گفتم که ما قبلاً سلاح‌های هسته‌ای را از اوکراین خارج کرده‌ایم و قصد بازگرداندن آنها را نداریم. همچنین اوکراین تا زمانی که به‌طور قابل‌توجهی سیستم خود را تغییر ندهد، عضوی از ناتو نخواهد شد.»

پیش‌تر، بایدن اذعان کرده بود که حمایت آمریکا از اوکراین باعث ایجاد خطر وقوع یک رویارویی هسته‌ای با روسیه شده است.

در دسامبر گذشته، مجله “The National Interest” گزارش داد که ناتو ممکن است در واکنش به استفاده روسیه از موشک بالستیک میان‌برد “اورشنیک”، بمب‌های هسته‌ای B-61 را در خاک لهستان یا اوکراین مستقر کند.

وعده کمک نظامی بی‌سابقه لندن به اوکراین در سال ۲۰۲۵

دولت بریتانیا روز جمعه اعلام کرد که قصد دارد در سال ۲۰۲۵ به اوکراین کمک نظامی به مبلغ بی‌سابقه ۴٫۵ میلیارد پوند (نزدیک به ۵٫۵ میلیارد دلار) ارائه کند. این خبر در وب‌سایت رسمی دولت بریتانیا منتشر شده است.

در این بیانیه آمده است: «بریتانیا امسال بیش از هر زمان دیگری از اوکراین حمایت نظامی خواهد کرد: ۳ میلیارد پوند (۳٫۶ میلیارد دلار) برای کمک‌های تسلیحاتی کشنده اختصاص داده شده است و ۱٫۵ میلیارد پوند (۱٫۸ میلیارد دلار) از وامی به ارزش ۲٫۲۶ میلیارد پوند

 در چارچوب برنامه G7 Extraordinary Revenue Acceleration مخفف (ERA) برای پروژه‌های بزرگ خریداری تجهیزات تخصیص خواهد یافت.»

ERA یک برنامه وام اضطراری به ارزش ۵۰ میلیارد دلار است که توسط رهبران گروه هفت به اوکراین ارائه شده است. بازپرداخت این وام‌ها از محل درآمدهای حاصل از دارایی‌های مسدودشده دولتی روسیه انجام می‌شود.

همچنین اشاره شده است که در سال جاری، لندن نزدیک به ۵٫۵ میلیارد دلار کمک اضافی برای کی‌یف فراهم خواهد کرد و صدها سیستم پدافند هوایی، پهپاد و تجهیزات ضروری دیگر برای حمایت از نیروهای مسلح اوکراین خریداری خواهد شد.بر اساس این بیانیه، بسته جدید حمایت نظامی به اوکراین کمک خواهد کرد تا موقعیت خود را هم در میدان جنگ و هم در مذاکرات احتمالی آینده تقویت کند.

واکنش کرملین به گسترش همکاری‌های نظامی اوکراین و انگلیس

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که کرملین گسترش همکاری‌های نظامی اوکراین و بریتانیا در دریای آزوف، بالتیک و سیاه را منفی ارزیابی می‌کند.

وی روز جمعه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره توافقنامه مشارکت صدساله بین اوکراین و بریتانیا گفت: «این مسئله منفی است. این دریاها عملاً آب‌های داخلی روسیه هستند و صحبت از همکاری اوکراین و بریتانیا در اینجا قابل‌تصور نیست.»

پسکوف همچنین با اشاره به این که این توافق احتمال ایجاد پایگاه‌ها و زیرساخت‌های نظامی بریتانیا در اوکراین را فراهم می‌کند، یادآور شد که این موضوع تضمینی برای عضویت کی‌یف در ناتو نیست. با این حال، وی افزود که نزدیکی زیرساخت‌های نظامی بریتانیا به مرزهای روسیه، به دلیل عضویت این کشور در ناتو، نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند و در هر صورت، باید تحلیل کنیم که چه اتفاقاتی در آینده رخ خواهد داد.

کرملین: تغییری اساسی در سیاست تحریمی آمریکا با روی کار آمدن ترامپ پیش‌بینی نمی‌شود

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اعلام کرد که حمایت اسکات بسنت، نامزد پست وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، از تشدید تحریم‌ها علیه صنعت نفت روسیه برای پایان دادن به درگیری اوکراین نشان می‌دهد که با روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید، دونالد ترامپ، تغییر اساسی در سیاست تحریمی آمریکا رخ نخواهد داد.

پسکوف ادامه داد: «اینکه دولت آمریکا، با وجود اعلام اراده سیاسی برای گفتگو، تغییر قابل‌توجهی در این زمینه نخواهد داشت، برای هیچ‌کس جای تعجب نیست. بنابراین نباید انتظارات غیرواقعی داشت. تغییری اساسی در کار نخواهد بود.»

وی افزود که طبیعی است وزیر خزانه‌داری تصمیمات رئیس‌جمهور خود را حمایت کند و اگر چنین نباشد، استعفا خواهد داد.

چند روز قبل، اسکات بسنت گفته بود که دونالد ترامپ معتقد است آمریکا استفاده بیش‌ از حد از تحریم‌ها را پیش برده و این امر می‌تواند کشورها را به سمت کنار گذاشتن دلار سوق دهد. با این حال، او تأکید کرد که اگر ترامپ تصمیم به تشدید تحریم‌های نفتی علیه روسیه بگیرد تا این کشور را به مذاکرات صلح در مورد اوکراین وادار کند، از این تصمیم حمایت خواهد کرد.

کرملین سیگنالی از تیم ترامپ برای مذاکره دریافت نکرده است
کرملین دیدار پوتین و ترامپ را منطقی و ضروری می‌داند
تحولات اوکراین|فراهم سازی مقدمات دیدار ترامپ با پوتین

انتهای پیام/

حتما ببینید

روسیه: بحران خاورمیانه نتیجه سیاست شکست‌خورده آمریکاست

روسیه: بحران خاورمیانه نتیجه سیاست شکست‌خورده آمریکاست

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم …

تحولات اوکراین| افشای کمک‌های سری دولت بایدن به کی‌یف

تحولات اوکراین| افشای کمک‌های سری دولت بایدن به کی‌یف

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، روزنامه “نیویورک تایمز” در مقاله‌ای نوشته است که دولت ایالات متحده پیش از پایان دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، اطلاعات مربوط به مجموع کمک‌های ارائه‌ شده به اوکراین را افشا کرده است.

این روزنامه گزارش داد: «دولت بایدن آخرین بخش از اطلاعات مربوط به کمک‌های خود به اوکراین را افشا کرده که گزارشی درباره حمایت سری از صنعت ملی پهپادهای نظامی اوکراین است.»

این گزارش اشاره دارد که مقامات آمریکایی از سرمایه‌گذاری‌های کلانی خبر داده‌اند که به اوکراین کمک کرد تا تولید پهپادهای خود را آغاز و آن را گسترش دهد. تنها در سپتامبر ۲۰۲۴، مبلغ ۱٫۵ میلیارد دلار برای این منظور تخصیص داده شد. این سرمایه‌گذاری‌ها همچنین به توسعه نسل جدید پهپادها کمک کرد که روش‌های جنگی را به‌طور «انقلابی» تغییر داده است.

علاوه بر این، کارشناسان اطلاعاتی آمریکا به اوکراین اعزام شدند تا کمک‌های فنی ارائه دهند و ارتباط میان شرکت‌های فناوری آمریکایی و تولیدکنندگان پهپادهای اوکراینی را برقرار کنند.

به گفته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن، اوکراین پس از اولین ضدحمله در پاییز سال ۲۰۲۲، زمانی که محدودیت تسلیحات متعارف آشکار شد، استفاده از پهپادهای جدید را آغاز کرد. وی افزود که تجربه جنگ اوکراین درس‌های ارزشمندی به همراه داشته که اکنون در صنعت دفاعی آمریکا به کار گرفته می‌شود.

پیش‌ از این، رند پال، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت کنتاکی، یادآور شد که بسیاری از شهروندان آمریکایی ترجیح می‌دهند که دولت بودجه خود را صرف کمک به مردم خود کند تا اوکراین. وی تأکید کرد که اگرچه اکثر مقامات در واشنگتن همچنان از ارسال کمک به کی‌یف حمایت می‌کنند، اما چنین دیدگاهی در میان شهروندان ایالات متحده چندان محبوب نیست.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و شصتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

تردید اوکراینی‌ها در توانایی ترامپ برای پایان دادن به جنگ

خبرگزاری “رویترز” به نقل از منابع خود گزارش داده است که تعداد قابل‌توجهی از شهروندان اوکراینی باور ندارند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، بتواند به درگیری در اوکراین پایان دهد. 

بر اساس این گزارش، بسیاری از اوکراینی‌ها به وعده ترامپ برای دستیابی سریع به توافق صلح پس از تصدی ریاست کاخ سفید اعتماد ندارند. به گفته این شهروندان، سرنوشت اوکراین بیشتر به مقامات کشور خودشان بستگی دارد.

نتایج یک نظرسنجی که در اواخر ماه دسامبر توسط این خبرگزاری انجام شد، نشان می‌دهد بیش از یک‌سوم از مردم اوکراین بر این باورند که درگیری در اوکراین تنها ممکن است در اواخر سال ۲۰۲۵ پایان یابد، در حالی که مراسم تحلیف ترامپ قرار است در روز ۲۰ ژانویه برگزار شود. همچنین ۳۱ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند که درگیری برای چند سال دیگر ادامه خواهد داشت و درصد مشابهی نیز قادر به ارائه پاسخ مشخص نبودند.

پیش‌ از این در اوایل ژانویه، نتایج نظرسنجی مؤسسه بین‌المللی جامعه‌شناسی کی‌یف نشان داد که درصد اوکراینی‌هایی که مایل به تحمل سختی‌های ناشی از این درگیری هستند، از ۶۳ درصد به ۵۷ درصد کاهش یافته است.

پاسخ بی‌ادبانه زلنسکی به پیشنهاد فیتسو برای دیدار در داووس

خبرگزاری “بلومبرگ” گزارش داده که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به دعوت روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی، برای دیدار در داووس با اشاره‌ای به سوچی واکنش نشان داده است.

زلنسکی مدعی شده که نمی‌تواند با فیتسو به توافقی دست یابد، زیرا نخست وزیر اسلواکی «ممکن است به داووس سفر کند، اما در نهایت سر از سوچی در خواهد آورد.» وی به تمسخر افزود: «ما نمی‌دانیم چه کسی برای او بلیت می‌خرد، زیرا او دائماً به مقصد مورد نظر نمی‌رسد.»

پیش‌تر روز جمعه، فیتسو اعلام کرده بود که به زلنسکی پیشنهاد داده تا روز سه‌شنبه، ۲۱ ژانویه، در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس با یکدیگر دیدار و گفتگو کنند. به گفته وی، این دیدار می‌تواند سرنوشت روابط اوکراین و اسلواکی را تعیین کند.

فیتسو اپوزیسیون را به حمایت از اوکراین به ضرر منافع اسلواکی متهم کرد

 نخست‌وزیر اسلواکی معتقد است که اعضای اپوزیسیون این کشور با حمایت بی‌چون‌وچرا از اوکراین، منافع ملی کشور خود را نادیده می‌گیرند. روبرت فیتسو این اظهارات را در واکنش به دیدار روز جمعه حزب طرفدار اروپا، “اسلواکی پیشرو”، با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بیان کرد.

فیتسو در صفحه فیسبوک خود در این باره نوشت: «دیدار امروز حزب “اسلواکی پیشرو” از کی‌یف نشان می‌دهد که آنها بدون هیچ انتقادی از اوکراین حمایت می‌کنند و منافع اوکراین را به منافع اسلواکی ترجیح می‌دهند.»

وی همچنین اشاره کرد که نمایندگان اپوزیسیون وعده داده‌اند که در صورت به دست گرفتن قدرت، عضویت اوکراین در ناتو و حضور نظامیان اسلواکی در خاک این کشور را تضمین خواهند کرد. فیتسو تأکید کرد که چنین اظهاراتی برخلاف منافع ملی و دولتی اسلواکی است و باید دید که مردم اسلواکی خواهان چه چیزی هستند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از وقوع روزانه انفجارها در نزدیکی نیروگاه زاپروژیا خبر داد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، اعلام کرد که انفجارهایی در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به‌صورت روزانه رخ می‌دهند. 

در بیانیه منتشره در وب‌سایت این سازمان آمده است: «در نیروگاه زاپروژیا، جایی که وضعیت کلی در خط مقدم درگیری همچنان ناپایدار است، تیم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از وقوع تعداد زیادی انفجار روزانه، از جمله در فواصل نزدیک و متوسط از نیروگاه خبر داده است.»

به گفته گروسی، این انفجارها امنیت و ایمنی هسته‌ای نیروگاه را به خطر می‌اندازند.

همچنین اشاره شده که مشکلات مربوط به تأمین برق خارجی در نیروگاه زاپروژیا همچنان ادامه دارد. در ۱۲ ژانویه، تنها خط باقی‌مانده انتقال برق نیروگاه برای چند ساعت به دلیل انجام تعمیرات فنی قطع شد.

پیش‌تر، در ۵ ژانویه نیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرده بود که پس از حمله یک پهپاد اوکراینی به مرکز شبیه‌سازی نیروگاه زاپروژیا، انفجارهایی در مجاورت این تاسیسات رخ داده است.

احتمال عدم حضور نمایندگان روسیه در مراسم تحلیف ترامپ

یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که احتمالاً این کشور در مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، نماینده‌ای نخواهد داشت. وی در گفتگو با خبرنگاران گفت: «در مراسم تحلیف، هیچ‌کس نماینده روسیه نخواهد بود.»

با این حال، اوشاکوف یادآور شد که اگر به کاردار موقت روسیه در ایالات متحده دعوت‌نامه‌ رسمی ارسال شود، ممکن است در این مراسم شرکت کند. وی همچنین اشاره کرد که تاکنون هیچ‌گونه تماسی میان روسیه و تیم ترامپ برقرار نشده است.

یک روز قبل نیز اوشاکوف گفته بود که کرملین هنوز هیچ پیامی از سوی دولت ترامپ درباره برقراری تماس‌های سریع با ولادیمیر پوتین دریافت نکرده است. وی افزود که مسکو در انتظار آغاز رسمی دوره ریاست‌جمهوری ترامپ است و در صورت دریافت پیشنهادهایی از سوی وی، آماده بررسی آنها خواهد بود.

وعده بایدن به پوتین درباره عدم استقرار سلاح هسته‌ای در اوکراین و تأخیر در پذیرش این کشور در ناتو 

جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی ایالات متحده روز جمعه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی MSNBC اعتراف کرد که این کشور به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، وعده داده بود که سلاح هسته‌ای در اوکراین مستقر نکرده و عضویت این کشور در ناتو را در آینده نزدیک نپذیرد. 

بایدن در پاسخ به این سوال که آیا در ابتدای عملیات نظامی روسیه در اوکراین گفت‌وگویی با پوتین داشته است، این موضوع را تأیید کرد، ولی زمان دقیق این گفتگو را مشخص نکرد. وی گفت: «من به او گفتم که ما قبلاً سلاح‌های هسته‌ای را از اوکراین خارج کرده‌ایم و قصد بازگرداندن آنها را نداریم. همچنین اوکراین تا زمانی که به‌طور قابل‌توجهی سیستم خود را تغییر ندهد، عضوی از ناتو نخواهد شد.»

پیش‌تر، بایدن اذعان کرده بود که حمایت آمریکا از اوکراین باعث ایجاد خطر وقوع یک رویارویی هسته‌ای با روسیه شده است.

در دسامبر گذشته، مجله “The National Interest” گزارش داد که ناتو ممکن است در واکنش به استفاده روسیه از موشک بالستیک میان‌برد “اورشنیک”، بمب‌های هسته‌ای B-61 را در خاک لهستان یا اوکراین مستقر کند.

وعده کمک نظامی بی‌سابقه لندن به اوکراین در سال ۲۰۲۵

دولت بریتانیا روز جمعه اعلام کرد که قصد دارد در سال ۲۰۲۵ به اوکراین کمک نظامی به مبلغ بی‌سابقه ۴٫۵ میلیارد پوند (نزدیک به ۵٫۵ میلیارد دلار) ارائه کند. این خبر در وب‌سایت رسمی دولت بریتانیا منتشر شده است.

در این بیانیه آمده است: «بریتانیا امسال بیش از هر زمان دیگری از اوکراین حمایت نظامی خواهد کرد: ۳ میلیارد پوند (۳٫۶ میلیارد دلار) برای کمک‌های تسلیحاتی کشنده اختصاص داده شده است و ۱٫۵ میلیارد پوند (۱٫۸ میلیارد دلار) از وامی به ارزش ۲٫۲۶ میلیارد پوند

 در چارچوب برنامه G7 Extraordinary Revenue Acceleration مخفف (ERA) برای پروژه‌های بزرگ خریداری تجهیزات تخصیص خواهد یافت.»

ERA یک برنامه وام اضطراری به ارزش ۵۰ میلیارد دلار است که توسط رهبران گروه هفت به اوکراین ارائه شده است. بازپرداخت این وام‌ها از محل درآمدهای حاصل از دارایی‌های مسدودشده دولتی روسیه انجام می‌شود.

همچنین اشاره شده است که در سال جاری، لندن نزدیک به ۵٫۵ میلیارد دلار کمک اضافی برای کی‌یف فراهم خواهد کرد و صدها سیستم پدافند هوایی، پهپاد و تجهیزات ضروری دیگر برای حمایت از نیروهای مسلح اوکراین خریداری خواهد شد.بر اساس این بیانیه، بسته جدید حمایت نظامی به اوکراین کمک خواهد کرد تا موقعیت خود را هم در میدان جنگ و هم در مذاکرات احتمالی آینده تقویت کند.

واکنش کرملین به گسترش همکاری‌های نظامی اوکراین و انگلیس

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که کرملین گسترش همکاری‌های نظامی اوکراین و بریتانیا در دریای آزوف، بالتیک و سیاه را منفی ارزیابی می‌کند.

وی روز جمعه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره توافقنامه مشارکت صدساله بین اوکراین و بریتانیا گفت: «این مسئله منفی است. این دریاها عملاً آب‌های داخلی روسیه هستند و صحبت از همکاری اوکراین و بریتانیا در اینجا قابل‌تصور نیست.»

پسکوف همچنین با اشاره به این که این توافق احتمال ایجاد پایگاه‌ها و زیرساخت‌های نظامی بریتانیا در اوکراین را فراهم می‌کند، یادآور شد که این موضوع تضمینی برای عضویت کی‌یف در ناتو نیست. با این حال، وی افزود که نزدیکی زیرساخت‌های نظامی بریتانیا به مرزهای روسیه، به دلیل عضویت این کشور در ناتو، نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند و در هر صورت، باید تحلیل کنیم که چه اتفاقاتی در آینده رخ خواهد داد.

کرملین: تغییری اساسی در سیاست تحریمی آمریکا با روی کار آمدن ترامپ پیش‌بینی نمی‌شود

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اعلام کرد که حمایت اسکات بسنت، نامزد پست وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، از تشدید تحریم‌ها علیه صنعت نفت روسیه برای پایان دادن به درگیری اوکراین نشان می‌دهد که با روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید، دونالد ترامپ، تغییر اساسی در سیاست تحریمی آمریکا رخ نخواهد داد.

پسکوف ادامه داد: «اینکه دولت آمریکا، با وجود اعلام اراده سیاسی برای گفتگو، تغییر قابل‌توجهی در این زمینه نخواهد داشت، برای هیچ‌کس جای تعجب نیست. بنابراین نباید انتظارات غیرواقعی داشت. تغییری اساسی در کار نخواهد بود.»

وی افزود که طبیعی است وزیر خزانه‌داری تصمیمات رئیس‌جمهور خود را حمایت کند و اگر چنین نباشد، استعفا خواهد داد.

چند روز قبل، اسکات بسنت گفته بود که دونالد ترامپ معتقد است آمریکا استفاده بیش‌ از حد از تحریم‌ها را پیش برده و این امر می‌تواند کشورها را به سمت کنار گذاشتن دلار سوق دهد. با این حال، او تأکید کرد که اگر ترامپ تصمیم به تشدید تحریم‌های نفتی علیه روسیه بگیرد تا این کشور را به مذاکرات صلح در مورد اوکراین وادار کند، از این تصمیم حمایت خواهد کرد.

کرملین سیگنالی از تیم ترامپ برای مذاکره دریافت نکرده است
کرملین دیدار پوتین و ترامپ را منطقی و ضروری می‌داند
تحولات اوکراین|فراهم سازی مقدمات دیدار ترامپ با پوتین

انتهای پیام/

حتما ببینید

روسیه: بحران خاورمیانه نتیجه سیاست شکست‌خورده آمریکاست

روسیه: بحران خاورمیانه نتیجه سیاست شکست‌خورده آمریکاست

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *