توسعه همکاری‌های ایران و روسیه به نفع دو کشور است/ تامین منافع ملی با مدیریت درست روابط

توسعه همکاری‌های ایران و روسیه به نفع دو کشور است/ تامین منافع ملی با مدیریت درست روابط

ابوالفضل ظهره وند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آباجان به نقل از ایرنا در مورد سفر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور به روسیه و گسترش روابط تهران- مسکو گفت:به اعتقاد من روابط ایران و روسیه صرف نظر از اینکه برخی می‌خواهند به گذشته تاریخی اشاره کنند و آن را به بدبینی ها آلوده کنند، فضای ژئوپلتیک دو کشور را به هم نزدیک کرده است به طوری که ایران و روسیه امروز می توانند در تمامی عرصه ها با هم همکاری داشته باشند و خروجی این همکاری ها، هم افزایی باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه موقعیت های بی نظیر ایران و روسیه می تواند می تواند در حل مشکلات دو کشور تاثیر گذار باشد گفت: تغییراتی در منطقه و جهان در حال رخ دادن است و تجمیع این دو موقعیت می تواند جهانی چند قطبی را تقویت کند و مسلما دو مولفه کلیدی جهان چند قطبی، ایران و روسیه هستند و چین هم به نوعی با ایران و روسیه اشتراکاتی دارد و به ظرفیت های دو کشور نیاز دارد و این بلوک بندی ها می تواند نوید بخش جهان چند قطبی باشد.

نماینده مردم تهران اضافه کرد: ایران نیازهای دارد که روسیه می تواند آنها را تامین کند و موقعیتی هم که ایران دارد می تواند روسیه را از طرف فشارهای غربی نجات دهد بنابراین مسیری که دو کشور در همکاری های دو جانبه شروع کردند می تواند به نفع دو کشور باشد چون ایران یک کشوری خود کفاست و منابعی که دو کشور دارند می توانند آنها را به موقعیت خوبی برساند.

نباید اجازه دهیم که عناصر نفوذی غرب با ایجاد بدبینی در روابط تهران- مسکو اخلال و کارشکنی ایجاد کنند

ظهره وند با اشاره به تحریم های ظالمانه غرب علیه ملت ایران بیان کرد: همکاری‌های تهران- مسکو می تواند در خنثی سازی تحریم ها موثر باشد، اگر ظرفیت های دو کشور تجمیع شوند می توانیم به سمت خنثی سازی تحریم ها برویم، خلاءهایی که ایران و روسیه داریم به وسیله همکاری های دو کشور پُر می شود و مفهوم خنثی سازی تحریم معنا پیدا می کند، از این منظر روابط تهران و مسکو فوق استراتژیک است و نباید اجازه دهیم که عناصر نفوذی غرب با ایجاد بدبینی در روابط دو کشور اخلال و کارشکنی ایجاد کنند.

وی با اشاره به سخنان پوتین مبنی براینکه تجارت با ایران مهم است گفت: مهمترین مولفه در روابط تجاری با روسیه موقعیت ژئو ترانزیتی است این موقعیت می تواند محدودیت های روسیه را از بین ببرد و با توجه به آرایش ناتو در حوزه بالتیک و اوکراین، نقطه تنفسی در حوزه انرژی و صدور کالا برای روسیه، سمت ایران است چون ایران در موقعیت هارتلندی است ، روس ها می توانند از طریق این موقعیت مشکلات خود را حل کنند.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه روسیه سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن غلات تولید دارد، گفت: ایران در موقعیتی است که می تواند ارزش افزوده این محصولات را بالا ببرد و نیروی کار ما فعال شود و استفاده روسیه از این ظرفیت ترانزیتی می تواند وضعیت مبادلات تجاری منطقه را تغییر دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به قطب بندی های جدید در نظام بین الملل گفت: نوع روابط دو کشور بنا به دلایل متعددی از جمله فشار غرب به صورت جبری جلو می رود، شاید ما متوجه ظرفیت خود در این روابط نباشیم اما در این مسیر می توانیم موقعیتی را به وجود بیاوریم که جهان متکی به نقش آمریکا برای کنترل انرژی نخواهد بود.

پزشکیان مسیر درست را به طرف روسیه رفته است

نماینده مردم تهران با اشاره به سفر رئیس جمهور به روسیه بیان داشت: پزشکیان مسیر درست را به طرف روسیه رفته است و مسلما مدیریت درست این روابط می تواند منافع ملی کشور را تامین کند و چون توسعه روابط تهران – مسکو به نفع دو کشور است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور روز جمعه ۲۸ دی ماه بنا به دعوت رسمی ولادیمیر پوتین و با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای معاهده مشترک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، به پایتخت این کشور سفر کرد. رؤسای جمهوری دو کشور معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه را امضا کردند و در کنفرانس مطبوعاتی مشترک پاسخگوی پرسش تعدادی از خبرنگاران بودند.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در مورد امضای سند راهبردی ایران و روسیه نوشت: جمعه ۲۸ دی ماه معاهده مشارکت جامع همکاری‌های راهبردی ایران و کشور روسیه، در راستای همکاری منطقه‌ای دو کشور و با ‏تمرکز بر حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی ‏امضا شد. این معاهده‌ نه ‌فقط یک سند سیاسی، بلکه نقشه راه برای آینده است. زیرا همان‌گونه که اعلام شد دربرگیرنده همه ابعاد همکاری میان دو کشور است.

با امضای این معاهده که شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده در همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه است، سطح تعاملات ایران و روسیه ارتقا یافته، زمینه پیشبرد همکاری‌ها تسهیل شده و این معاهده در اقتدار و همکاری منطقه‌ای دو کشور با تمرکز بر حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی مؤثر خواهد بود.این توافقنامه قراردادی بلندمدت و مبتنی بر اصول منشور سازمان ملل متحد، حقوق دوجانبه و توازن تعهدات و احترام به تمامیت ارضی است.

حتما ببینید

نماینده مجلس: ناترازی انرژی ریشه در کوتاهی‌ مسئولان در سال‌های قبل دارد

نماینده مجلس: ناترازی انرژی ریشه در کوتاهی‌ مسئولان در سال‌های قبل دارد

احمد فاطمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آباجان به نقل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *