هنرمندان اراکی چشم‌انتظار افتتاح تالار مرکزی

هنرمندان اراکی چشم‌انتظار افتتاح تالار مرکزی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، تالار مرکزی اراک جزو طرح‌های دولت نهم است که در سال ۱۳۸۵ یعنی ۱۸ سال قبل عملیات اجرایی آن آغاز و تاکنون به ۹۲ درصد پیشرف فیزیکی رسیده و هنوز هم مشخص نیست این طرح فرهنگی چه زمانی تکمیل و در اختیار اهالی هنر استان مرکزی و اراک قرار می‌گیرد.

تالار مرکزی اراک در زمره ۱۵ مجموعه فرهنگی بزرگی است که در سطح ملی از سال‌ها پیش با طراحی پیشرفته و مدرن برنامه‌ریزی شد اما افتتاح و بهره‌برداری از آن هنوز با چالش‌هایی همراه است که از جمله مهمترین آنها تزریق اعتبارات است.

عملیات اجرایی تالار مرکزی اراک در دولت نهم همزمان با ۱۴ تالار دیگر در شهرهای ارومیه، یاسوج، رشت، بوشهر، کرمان، ساری، بندرعباس، خرم‌آباد، سنندج، زنجان، قم، اردبیل، گرگان و یزد آغاز شد که با عنوان مهر ماندگار شناخته شده‌اند و تقریبا تمام زیرساخت‌های امور هنری و فرهنگی در آن تعبیه شده است.

تالار مرکزی اراک با زیربنای ۱۴ هزار مترمربع دارای یک سالن آمفی تئاتر ۷۰۰ نفره، یک سالن موسیقی با ظرفیت ۴۰۰ صندلی و یک سالن گالری با متراژ ۵۰۴ مترمربع است. اتاق‌های حاشیه‌ای مانند رختکن، اتاق گریم و اتاق آموزش هم دارد.

تالار مرکزی اراک یکی از پروژه‌های مورد انتظار در این شهر است که هدف از ساخت آن ایجاد فضایی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی، هنری و اجتماعی می‌باشد. این پروژه با توجه به اهمیت فرهنگی و اجتماعی که دارد، مدت‌هاست که در دست اجراست و هنوز به پایان نرسیده است.

عدم تحقق این پروژه می‌تواند به دلایل مختلفی همچون کمبود اعتبار، مشکلات مدیریتی یا مسائل مربوط به تأمین مصالح و نیروی کار باشد. انتظار می‌رود با راه‌اندازی تالار مرکزی اراک، فرصتی برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی و افزایش تعاملات اجتماعی در این شهر فراهم شود.

امیدواریم که مسئولین مربوطه هر چه زودتر اقداماتی برای تسریع در روند تکمیل این پروژه انجام دهند تا اهالی اراک بتوانند از امکانات آن بهره‌مند شوند.

هنرمندان اراکی چشم‌انتظار افتتاح تالار مرکزی

بهره‌برداری از تالار مرکزی اراک در بهار ۱۴۰۴

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم گفت: تامین اعتبار برای تکمیل تالار مرکزی اراک مشکل این طرح فرهنگی است و تمامی بخش‌های این طرح فرهنگی از جمله سِن‌گردان به اعتبار نیاز دارند.

سیدمحمد جمالیان افزود: یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل این طرح نیاز است که برای تامین آن مذاکراتی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مکاتباتی با سازمان برنامه و بودجه انجام شده تا اعتبار مورد نیاز، امسال تامین شود.

وی درباره تامین نیروی انسانی در این مجموعه فرهنگی بیان کرد: در برنامه هفتم به توسعه بخش خصوصی تاکید شده بنابراین باید از ظرفیت بخش خصوصی برای جذب و بکارگیری در تالار مرکزی استفاده شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت در این مجموعه فرهنگی باید نقش ناظر را برعهده داشته باشد و بخش خصوصی که ظرفیت بالایی دارد باید دولت را در انجام برنامه‌ها یاری دهد.

جمالیان با تاکید براینکه نسل جوان کنونی را نباید نادیده گرفت، افزود: توسعه اماکن فرهنگی و هنری و تسهیل امور جوانان به حرکت در این مسیر آن هم در شهری صنعتی مثل اراک می‌تواند گام بلندی در جهت کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی باشد.

هنرمندان اراکی چشم‌انتظار افتتاح تالار مرکزی

یک‌هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار تاکنون در تالار مرکزی اراک هزینه شده است

مشاور طرح تالار مرکزی اراک هم گفت: یک هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار تاکنون در این مجموعه از سال ۱۳۸۶ تاکنون هزینه شده که برای تکمیل آن یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر نیاز است.

سعدی ملک‌یاری درباره آخرین اعتباری که به این طرح داده شده نیز توضیح داد: سه ماه گذشته ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح پرداخت شد.

وی با بیان اینکه روند تکمیل این طرح کُند است، افزود: پیمانکار مجموعه ۲۰۰ میلیارد ریال طلبکار است که باید برای داشتن قدرت مانور در پرداخت هزینه، این مبلغ به سرعت تسویه شود.

هنرمندان اراکی چشم‌انتظار افتتاح تالار مرکزی

تالار مرکزی اراک در آستانه بهره‌برداری

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: تالار مرکزی اراک به عنوان یک طرح فرهنگی برجسته با ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی در آستانه بهره‌برداری است.

حسین محمودی‌فر افزود: تهیه و نصب تجهیزات صوت در قسمت سِن‌گردان این مجموعه فرهنگی به ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی بیان کرد: اعتبارات مورد نیاز این طرح فرهنگی باید از محل اعتبارات ملی تامین شود و نیاز است سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تامین اعتبار این طرح را تایید و نهایی کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی درباره وضعیت تامین نیرو در این مجموعه فرهنگی هم توضیح داد: بکارگیری و تامین نیرو نیز در این تالار مشکل دیگری است که در صورت عدم تامین توسط بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

محمودی‌فر افزود: تالار مرکزی اراک یکی از بزرگترین مجموعه‌های فرهنگی کشور محسوب می‌شود که دارای ۲ سالن مجهز موسیقی و یک سالن آمفی تئاتر با سِن‌گردان است.

وی گفت: اختصاص یک‌هزار میلیارد ریال اعتبار از محل مصوبات سفر ریاست جمهور دولت سیزدهم برای تکمیل تالار مرکزی اراک موجب شد این مجموعه فرهنگی با پیشرفت خوبی مواجه شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه این استان مهد پرورش مفاخر و هنرمندان بسیاری بوده است افزود: حوزه فرهنگ در استان مرکزی با مشکلات بسیاری از جمله کمبود اعتبارات مواجه است که این امر موجب رنجش اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه گردیده و به تبع آن معضلات فرهنگی بسیاری در جامعه امروز ظهور و بروز پیدا کرده است.

۱۱ مجتمع فرهنگی و هنری، ۱۰۳ آموزگاه هنری، ۱۲۳ موسسه فرهنگی هنری یک و چند منظوره، ۲۱۸ کانون تبلیغاتی، ۸۳ نشریه محلی، ۵۰ نمایندگی نشریات سراسری، ۵۸۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد و ۲ هنرستان هنرهای زیبا بخشی از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری استان مرکزی است.

کلام آخر:

امید است با توجه به اهمیت این پروژه، مسئولین مربوطه توجه بیشتری به آن داشته باشند و هرچه زودتر اقدامات لازم برای بهره‌برداری از این تالار انجام شود. در نهایت، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی از جمله برگزاری کنسرت‌ها و نمایش‌ها می‌تواند به غنای فرهنگی اراک کمک شایانی کند.

حتما ببینید

نرخ بیکاری در استان مرکزی کاهش یافت

نرخ بیکاری در استان مرکزی کاهش یافت

جمشید امیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا، افزود: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *