عیلرضا زاکانی روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: شناسایی و بررسی وضعیت ایمنی ساختمانهای ناایمن و پُرخطر در دستور کار قرار دارد و براساس اقدامات و برنامههای انجام شده تاکنون بیش از پنج هزار ساختمان در پایتخت پایش شده است.
وی در ادامه افزود: بر اساس ارزیابیها، این ساختمانها به سه دسته تقسیمبندی میشوند؛ ساختمانهای نیازمند نوسازی، ساختمانهای دارای قابلیت بازسازی و مقاومسازی و ساختمانهایی که در وضعیت ایمن قرار دارند. به همین واسطه باید برای دسته اول و دوم برنامههایی برای خروج از این وضعیت انجام داد.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه ارزیابی دقیق ساختمانهای ناایمن با هدف پیشگیری از تکرار حوادث مشابه حادثه پلاسکو انجام میشود، گفت: برنامهریزیهای لازم برای اقدامات عملیاتی در دست اجراست. این یک وظیفه جمعی است که نیازمند همکاری شهرداری، دستگاههای مسئول و مالکان ساختمانهاست.
زاکانی اضافه کرد: تمام تلاش خود را بکار گرفتهایم تا با اجرای برنامههای پایش، مقاومسازی و نظارت دقیق، از وقوع حوادث مشابه پلاسکو جلوگیری کنیم. ایمنی و آسایش شهروندان اولویت اصلی ماست.
مشکلات آهن فروشان شادآباد در دست بررسی
شهردار تهران در پاسخ به این سوال که وضعیت مجتمع آهنفروشان شادآباد تهران به کجا رسید و آیا برنامهای برای ساماندهی آنها در دست اقدام است، افزود: مشکلات این منطقه نیز در دست بررسی است ولی حل آن نیازمند تعامل با اصناف و صاحبان مغازههای مجتمع است.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری دوطرفه، شرایط ایمنتر و بهتری برای این منطقه نیز فراهم شود.
به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، حادثه پلاسکو ۳۰ دی ۱۳۹۵ رخ داد و به عنوان یکی از بزرگترین آتشسوزیها و فروپاشیهای ساختمانی در ایران ثبت شد. این ساختمان ۱۷ طبقه ناایمن در تقاطع خیابان جمهوری و فردوسی قرار داشت که در سال ۱۳۴۱ بهعنوان یکی از نخستین برجهای مرتفع و مدرن تهران ساخته شده بود، مرکز فعالیتهای تجاری و تولیدی، بهویژه در حوزه پوشاک بود.
آتشسوزی این ساختمان روز ۳۰ دی ماه ساعت ۷:۵۹ صبح آغاز شد و با وجود تلاش بیوقفه آتشنشانان پس از حدود سه ساعت آتشسوزی؛ به طور کامل فرو ریخت. علت از سوی کارشناسان آتشنشانی؛ اتصال برق و رعایتنشدن اصول ایمنی در ساختمان اعلام شد.
در این حادثه ۱۶ آتشنشان شهید و چهار شهروند دیگر جان خود را از دست دادند و بیش از ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند. همچنین این حادثه به شناسایی ساختمانهای پرخطر و لزوم ایمنسازی آنها در تهران منجر شد.