ترکیه از بزرگترین کانون‌های تولید مشروبات الکلی تقلبی

ترکیه از بزرگترین کانون‌های تولید مشروبات الکلی تقلبی

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، ترکیه روزهای آخر سال ۲۰۲۴ و روزهای آغاز سال جدید میلادی را با اخبار مداوم افزایش تعداد قربانیان مشروبات الکلی تقلبی پشت سر گذاشت.

در اولین روز سال جدید، یک شبکه گسترده تولید و فروش مشروبات الکلی تقلبی، باعث شد ده‌ها نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه کنند. از میان آنان ۳۷ نفر جان باختند، ۱۷ نفر بینایی خود را از دست دادند و ۲۲ نفر نیز همچنان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند. این یکی از نمونه‌های وحشتناک مربوط به افزایش آمار قربانیان مشروبات تقلبی است. اما کارشناسان می‌گویند: میزان قربانیان، دست کم پانصد نفر در سال است و شرایط روز به روز بدتر می‌شود.

انتشار اخبار مربوط به مرگ و میر مصرف کنندگان مشروبات الکلی تقلبی در ترکیه در شرایطی صورت گرفته که طی سالیان گذشته، برخی از باندهای مجرم و خلافکار، همواره به دنبال انتقال قاچاقی و پنهانی این محصولات به کشورهای همجوار بوده‌اند.

طی روزهای گذشته در محله بایرام پاشا در کلانشهر استانبول، در بازرسی از یک منزل مسکونی، ۱۱ هزار بطری مشروب تقلبی به دست آمد که ارزش اولیه آن در بازار، ۱۰ میلیون لیره برآورد شده است. همچنین در شهر بورسا، در بازرسی از یک خانه ویلایی، یک کارگاه زیرزمینی و غیرقانونی تولید مشروبات الکلی کشف شد که در این محل، بیش از ۵ تن محصول را برای عرضه به بازار، آماده و بسته بندی شده بود.

تنها یک روز پیش از آغاز سال نو میلادی، در آنکارای پایتخت ترکیه و در ۴ عملیات همزمان، جمعاً ۳۰ هزار لیتر مشروبات تقلبی و تجهیزات تولیدی به دست پلیس افتاد که ارزش اولیه آن در بازار، بیش از یک میلیون دلار بوده است.

وزیر کشور ترکیه اعلام کرده که تنها در عرض یک هفته و در عملیات همزمان نیروهای پلیس در ۲۶ استان ترکیه، ۵۵ نفر از تولیدکنندگان مشروبات تقلبی دستگیر شده‌اند و کارگاه‌ها و تجهیزات آنان، توقیف شده است.

جدیداً وزارت کشاورزی ترکیه، نام یکی از مهمترین کارخانه‌های تولید مشروبات الکلی این کشور را در لیست محصولاتی قرار داد که در ساخت آنها، تقلب و حیله صورت گرفته و سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازد.

اما این کارخانه مشهور اعلام کرد: «شیشه‌ها، علامت تجاری و همه چیز درست است. اما محتوای آن، به ما تعلق ندارد. ظاهراً یک باند مخفی، موفق شده با جمع آوری صدها بطری خالی متعلق به کارخانه ما و ریختن مشروب تقلبی در این بطری‌ها، اعتبار ما را زیر سوال ببرد».

این خبر نشان می‌دهد که حتی مارک‌های پرفروش ترکیه که سالانه صدها میلیون دلار درآمد صادراتی دارند، خطرناک هستند.

زمانی برای نگرانی جهانگردان خارجی

مرگ به خاطر نوشیدن مشروبات تقلبی، صدای همه را درآورده است.

علی یرلی کایا وزیر کشور ترکیه که در یک سال گذشته، تمام توان وزارتخانه و نیروهای پلیس را روی اولویت‌هایی مانند مبارزه با مافیای مواد مخدر و سلاح و مافیای قاچاق انسان متمرکز کرده بود، حالا ناچار شده دستور آغاز چندین عملیات پلیسی گسترده را صادر کند.

تنها در شهر استانبول و در عرض یک هفته، یکصد نفر از تولیدکنندگان مشروبات تقلبی زیرزمینی دستگیر و زندانی شدند. اما در شهرهایی همچون آنکارا، آنتالیا، آدانا، سامسون، مرسین و ازمیر نیز نمونه‌های فراوانی از توزیع مشروبات تقلبی، گزارش شده است.

شاید تصور کنید که مبارزه گسترده پلیس و وزارت کشور با سوداگران مشروبات تقلبی، فقط جلوگیری از مرگ شهروندان است. اما واقعیت این است که این سختگیری‌ها، دو دلیل عمده دیگر هم دارد: اول این که انتشار اخبار مرگ به خاطر نوشیدن مشروبات، بر درآمد توریسم ترکیه تاثیر منفی می‌گذارد. دوم این که دولت ترکیه از محل اخذ مالیات‌های سنگین از تولید و فروش قانونی مشروبات، درآمدهای بالایی دارد و تولید و توزیع زیرزمینی، بخش مهمی از درآمدهای دولت را از بین می‌برد!

میزان مالیات بر درآمد مراکز فروش مشروب، میزان مالیات بر ارزش افزوده و سایر درآمدهای دولت از محل تولید، توزیع و صادرات مشروبات الکلی، غالباً بین ۴۵ تا ۶۵ درصد قیمت اولیه محصول است و در نتیجه عملاً قیمت برای مصرف‌کننده به دو برابر می‌رسد.

به طور معمول، رسانه‌های متعلق به بخش خصوصی و به ویژه رسانه‌های نزدیک به جبهه مخالفین اردوغان، به طور گسترده‌تری به انتشار اخبار مربوط به خطرات توزیع مشروبات تقلبی می‌پردازند.

کارشناسان و فعالان اقتصادی ترکیه نیز اطلاعات روشنی درباره این ماجرا دارند و معتقدند که این مساله، در حال تبدیل شدن به یک معضل ملی است.

بندوی پالاندوکن رئیس کنفدراسیون بازرگانان و پیشه وران ترکیه (TESK)، گفته است: «فروش آزاد الکل اتیلیک و دسترسی به آن در اغلب داروخانه‌ها، مغازه‌ها و فضای اینترنت، مردم را به تولید مشروبات در خانه سوق داده که هم سلامت انسان را تهدید می‌کند و هم آسیب زیادی به دولت وارد می‌کند. ما در حال گذراندن دوره‌ای هستیم که به طور متوسط سالانه ۵۰۰ نفر به این دلیل جان خود را از دست می‌دهند».

این فعال اقتصادی ترکیه در ادامه گفته است: «تقریباً ۱۵ میلیون لیتر الکل تقلبی در ۱۰ سال گذشته کشف و ضبط شده است. اما این فقط بخشی از محصول نهایی بوده و چند برابر این مقدار نیز به فروش رسیده است. الکل تقلبی نه تنها به سلامت انسان آسیب می‌رساند، بلکه خسارات اقتصادی زیادی به دولت وارد می‌کند و دولت، به طور متوسط سالانه ۱۰ میلیارد لیره ضرر مالیاتی متحمل می‌شود.

در پایان باید گفت: در شرایطی که حتی مطبوعات و مقامات ترکیه نیز درباره خطرات مشروبات الکلی تقلبی صادراتی این کشور هشدارهای فراوانی داده اند، هنوز هم برخی از دلالان و سوداگران مرگ، در تلاشند تا مقادیری از این محموله ها را از کانال های مرزی وارد عراق، ایران و سوریه کنند.

انتهای پیام/

حتما ببینید

نگاه متفاوت اردوغان و اوجالان به مذاکرات و صلح

نگاه متفاوت اردوغان و اوجالان به مذاکرات و صلح

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *