روح الله امرالهی در گفتگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم در قم با بیان نگرانی از وضعیت محیط زیست قم، اظهار کرد: اگر حقابههای قانونی قم بهطور کامل تخصیص نیابد، به زودی شاهد تشدید بحران محیط زیست و افزایش معضل گرد و غبار خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه بودجههای ملی باید به کمک محیط زیست قم بیاید، افزود: این موضوع یک مسئله فرااستانی است و باید از طریق مکانیزمهای ملی پیگیری و حل شود.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه حقابه های زیست محیطی استان قم تأمین نمیشود خاطرنشان کرد: بحران محیط زیست در قم تنها محدود به این شهر نخواهد بود و دامن بسیاری از استانهای مجاور را نیز خواهد گرفت.
امر اللهی با بیان اینکه استانهایی مانند قم و سمنان اثر مهمی در شرایط زیست محیطی پایتخت دارند عنوان کرد: اگر مسائل مرتبط با ریزگردها و بیابانزایی در این استانها به خوبی پیگیری نشود، بحران به پایتخت هم خواهد رسید.
وی ادامه داد: اگر مسائل زیست محیطی استانهای مجاور تهران به خوبی مدیریت شود، نیازمند جا به جای پایتخت نخواهیم بود.
به گزارش آباجان به نقل از تسنیم، ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار از استان قم کانون بحرانی گردوغبار است. این کانونها با کوچکترین وزش باد خیزش گردوغبار ایجاد میکنند.
اقداماتی برای مقابله با بحران گرد و غبار در قم از سالهای گذشته آغاز شده است، اما به دلیل کمبود اعتبارات با کندی مواجه شده و تاثیر زیادی نداشته و باید برای این معضل چارهاندیشی شود.
یکی از مهمترین موانع، تخصیص نیافتن حقابههای زیست محیطی استان است. خشکسالی مستمر و استفاده بیرویه از منابع آب زیرزمینی، موجب فرسایش خاک و فرونشست زمین و ایجاد کانونهای گرد و غبار شده است.
۳۰۰ هزار هکتار از مساحت قم مستعد تولید گردوخاک است و حدود ۱۰۵ هزار هکتار از عرصههای بیابانی قم عرصههایی هستند که به کانونهای ایجاد گردوغبار تبدیل شده است که ۴۰ هزار هکتار آن بحرانی هست.
با توجه به اختصاص نیافتن حقابهها و وجود خشکسالی، برگردان این وضعیت به حالت طبیعی یک کار پرهزینه، پردامنه و همهگیر است و اگر نگاه ملی به آن نشود به زودی تهران و استانهای اطراف درگیر این ریزگردهای برخواسته از بیابان های قم میشوند.
انتهای پیام/