اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق

اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق

به گزارش خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا، با اینکه آلودگی هوا در برخی مناطق و برودت در مناطق دیگر، آموزش حضوری را تعطیل کرده است؛ دانشگاه‌ها که بیشتر بر اساس برنامه در حال برگزاری آزمون‌های پایان نیمسال اول هستند؛ پس از لغو امتحانات روز شنبه (۲۲ دی) در اطلاعیه‌های جداگانه از برگزاری آزمون‌ها به صورت حضوری و بدون تغییر در روزهای آینده خبر دادند و خیال دانشجویان را راحت کردند که حتی اگر شهر یا استانی به دلیل آلودگی یا سرما تعطیل شود، آزمون‌ها برقرار خواهد بود.

از دیگر رویدادهای مهم هفته پایانی دی ماه دیدار معاون اول رئیس جمهور با مسئولان انجمن‌های علمی کشور بود، محمدرضا عارف بر حضور این انجمن‌ها در تصمیم‌گیری‌های دولت تاکید داشت. همچنین در ادامه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آستانه دومین هفته علم ایران و عراق از شنبه (۲۹ دی) تا دوشنبه (یکم بهمن) در کربلا، با همتای عراقی خود دیدار کرد. حسین سیمایی در این دیدار از وزیر آموز عالی عراق خواست تمهیداتی فراهم شود که دانشگاه‌های علم و صنعت، صنعتی شریف و فردوسی مشهد شعبه‌ای در عراق تاسیس کنند.

وزیر علوم در آخرین روزهای دی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران نسبت به برخی اتفاقات در دو دانشگاه مهم کشور (علامه طباطبائی و تهران) واکنش نشان داد. سیمایی از رفع برخی مشکلات مدیریتی در دانشگاه علامه و اظهار بی اطلاعی نسبت به انتصاب علی طیب نیا به عنوان رئیس دانشگاه تهران کرد.

لغو یک‌روزه امتحانات پایان نیم‌سال اول و برقراری مجدد

شامگاه جمعه (۲۱ دی) بود که سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران اعلام کرد به علت تداوم آلودگی هوا، کلاس درس تمام مقاطع تحصیلی مدارس، دانشگاه‌ها به صورت غیر حضوری، مهدهای کودک پیش دبستانی و مدارس استثنایی تعطیل بانک‌ها، ادارات، دستگاه‌های اجرایی، ملی، استانی و نهادهای عمومی و غیر دولتی به استثنای مراکز خدماتی و درمانی استان تهران، روز شنبه (۲۲ دی ماه) تعطیل است.

بر همین اساس دانشگاه‌های زیادی در تهران امتحانات پایان نیمسال را که از قبل برای امروز برنامه ریزی شده بود، لغو و به روز دیگری موکول کردند.

البته وزارت علوم نیز در اطلاعیه‌ای بعد از اعلام تعطیلی دانشگاه ها خبر داد که با عنایت به هماهنگی‌های به عمل آمده و با توجه به اقتضائات و شرایط خاص استان‌های مختلف، تصمیم گیری در مورد برگزاری امتحانات در اختیار هیات رئیسه دانشگاه هاست و در صورت صلاحدید و فراهم ساختن شرایط برگزاری امتحانات مانعی ندارد. در صورت لزوم دانشگاه‌ها هماهنگی لازم را با استانداری‌های مرتبط انجام دهند.

پس از اطلاعیه وزارت علوم مبنی بر واگذاری تصمیم‌گیری در مورد برگزاری امتحانات به هیات رئیسه دانشگاه‌ها، دانشگاه‌ها هر یک در اطلاعیه‌های جداگانه اعلام کردند که تمام امتحانات پایان نیمسال از تاریخ ۲۳ دی ۱۴۰۳ طبق برنامه اعلامی قبلی حتی در صورت تعطیلی به دلیل آلودگی یا برودت هوا، برگزار خواهد شد.

اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق

تشریح نقشه راه جامعه‌پردازی در گام دوم توسط رئیس دانشگاه آزاد

در نخستین روز هفته هفدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با حضور محمدمهدی طهرانچی در مجتمع فرهنگی، آموزشی و رفاهی فرهیختگان (سی‌سرا) برگزار شد و رئیس دانشگاه آزاد در این نشست چندساعته به تبیین بنیادین نقش دانش، دانشمند و دانشگاه در جامعه پرداخت.

وی تصریح کرد: برای دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم سه مرحله درنظر گرفته‌ایم. دانشگاه آزاد اسلامی در مرحله اول، سراغ ابعاد اجتماعی، نوآوری و اقتصادی جامعه خواهد رفت. عرصه‌های عمل این سه بعد در دانشگاه آزاد متفاوت با سایر دانشگاه‌ها هستند. بیمارستان، مدرسه و رسانه عرصه فعالیت اجتماعی، پارک‌های علم و فناوری عرصه فعالیت نوآورانه و شرکت‌های دانش بنیان و شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه عرصه فعالیت اقتصادی ما خواهند بود.

محمد مهدی طهرانچی در ادامه بیان کرد: دانشگاه آزاد برای اتصال به جامعه، مفهومی با عنوان دانشکده موضوعی ارائه کرده است. دانشکده‌های موضوعی لایه بعدی گروه‌های کشوری برای اتصال به جامعه یا فعالیت‌های بین رشته‌ای است.

آغاز ثبت‌نام کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد

طبق اعلام دانشگاه آزاد اسلامی ثبت نام و انتخاب رشته تکمیل ظرفیت پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی (نیمسال دوم) در مقاطع کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته این دانشگاه، از روز شنبه (۲۲ دی ماه) آغاز و تا روز شنبه (۲۹ دی) ادامه دارد.

داوطلبان می‌توانند به منظور ثبت نام به سامانه azmoon.org مراجعه و بعد از مطالعه دفترچه راهنمای ثبت نام کسب آگاهی، در صورت تمایل و داشتن شرایط با تهیه کارت اعتباری نسبت به ثبت نام و انتخاب رشته اقدام کنند.

برنامه‌ریزی برای افزایش دانشجویان دختر در یونیورسیاد ۲۰۲۵

بازی‌های تابستانی دانشگاه‌های جهان موسوم به یونیورسیاد ۱۶ تا ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۵ (۲۵ تیر تا ۵ مرداد ۱۴۰۴) در شهر برلین و منطقه کلانشهر راین روور آلمان برگزار خواهد شد. در همین راستا روز شنبه (۲۲ دی ماه) مصطفی افشاری سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی نشستی با سعید حبیا رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار کرد.

در این نشست سرپرست فدراسیون ملی ورزیش‌های دانشگاهی تاکید کرد: تلاش داریم حضور دختران نسبت به سال‌های گذشته در این مسابقات افزایش یابد.

رئیس سازمان امور دانشجویان هم گفت که باید با برنامه ریزی دقیق آمادگی اعزام به این رخداد ورزشی را داشته باشیم تا با قدرت در این رقابتها حضور پیدا کنیم.

اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق
کیانوش زهراکار، معاون دانشگاه خوارزمی

تشکیل کارگروه توسعه دوره‌های میان‌رشته‌ای در دانشگاه خوارزمی

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی روز شنبه (۲۲ دی ماه) با اشاره به اهمیت دوره‌های میان‌رشته‌ای از تشکیل کارگروهی با همین عنوان خبر داد و گفت که این کارگروه ماموریت تدوین آیین‌نامه‌های مرتبط را برعهده دارد.

کیانوش زهراکار گفت: قصد داریم با راه اندازی دوره‌های مستقل و غیرمستقل میان‌رشته‌ای با استفاده از ظرفیت های موجود اساتید و جذب متخصصان و اساتید حاذق در حوزه های میان رشته ای در زمینه تربیت دانشجویان ماهرتر و مجهز به تخصص های جدید، رسالت خود در خصوص سودرسانی بیشتر به جامعه را ارتقا دهیم.

طراحی دستیار هوش مصنوعی مدیریتی توسط محققان دانشگاه امیرکبیر

سامانه کاوانیتا (پلتفرم تمام‌دیجیتال حمکرانی و مدیریت هوشمند سازمان) و به نوعی دستیار هوشمند مدیریت در سازمان‌ها توسعه‌یافته توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، رونمایی شد.

کاوانیتا یک پلتفرم تمام دیجیتال حکمرانی و مدیریت هوشمند سازمان است که با حمایت «دانشگاه صنعتی امیرکبیر» آغاز به‌کار کرد و با گرد هم آوردن متخصصین با تجربه حوزه‌های کسب و کار و فناوری اطلاعات کشور در کنار گروهی از بهترین‌های نسل جوان علاقمند به تحول‌آفرینی سعی دارد پاسخی کارآمد و جدید به چالش‌های دیرینه حکمرانی و مدیریت هوشمندانه و ریسک محور بدهد.

علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به تلاش دانشگاه برای استفاده از استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود افزود: طی تفاهم نامه ای با شرکت ملی انفورماتیک تعاملات بانک مرکزی با محوریت فعالیت پژوهشکده سلامت، قرار شد مجموعه‌ای کمک های ویژه در ارتباط با پیاده سازی مدیریت ریسک فناوری اطلاعات موسسات اعتباری و فصل ۹ آن مبنی بر حداقل الزامات ناظر بر ریسک فناوری اطلاعات موسسات اعتباری را انجام دهیم. همچنین برنامه ریزی صورت گرفت تا این نوع نشست های کوتاه مدت بین دانشگاه و بانک مرکزی شکل بگیرد. طراحی سامانه کاوانیتا (پلتفرم تمام دیجیتال حکمرانی و مدیریت هوشمند سازمان) نیز در راستای همین تفاهم‌نامه انجام شد.

احیای کتابخانه پیام نور با همکاری موزه و مرکز اسناد مجلس

مسعود معینی‌پور رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه (۲۳ دی ماه) در دیدار محمدهادی امین ناجی سرپرست دانشگاه پیام نور بر همکاری گسترده در زمینه احیای کتابخانه دانشگاه و حوزه پژوهش و فناوری تاکید کردند.

وی گفت: با همکاری مشترک، می‌توانیم زمینه‌ای را برای تقویت پژوهش و فناوری در دانشگاه پیام نور فراهم کنیم که به نفع دانشجویان و جامعه علمی کشور خواهد بود. این همکاری گامی موثر در جهت توسعه پژوهش و فناوری و همچنین تقویت ارتباطات بین دانشگاهی و مراکز علمی کشور خواهد بود.

اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق

دیدار معاون اول رئیس جمهور با مسئولان انجمن‌های علمی کشور

معاون اول رئیس جمهور یکشنبه گذشته (۲۳ دی ماه) با مسئولان انجمن‌های علمی کشور که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نمایندگان انجمن‌های علمی و دانشمندان برجسته کشور و نمایندگان دستگاه‌های امر نشست داشت.

محمدرضا عارف با اشاره به پدیده مهاجرت دانشمندان جوان طی سال‌های گذشته و با بیان اینکه به جای تقبیح مهاجرت آنان، رابطه‌شان را با ایران حفظ کنیم، تاکید کرد: جوانان دانشمند و نخبه که از کشور مهاجرت کرده‌اند، هنوز نگاه به ایران دارند و باید ارتباط آنها با ایران را حفظ کرده و مشوق‌های لازم را ارائه کنیم و همچنین برای جلوگیری از مهاجرت جوانان برجسته و اساتید دانشگاهی جوان با کمک وزارت علوم، مسائل اولیه مسکن و معیشت آنان برطرف شود که البته وزارت علوم دولت چهاردهم برنامه‌های بسیار خوب برای اساتید جوان در نظر گرفته است که در آینده اعلام می‌کنیم.

عارف از وزارت علوم خواست تا با ساماندهی انجمن‌های علمی زمینه‌های حضور آنان در تصمیم‌گیری‌های دولت ایجاد شود و علاوه بر آن دستور داد تا مشکلات این انجمن‌ها از جمله مالیاتی، بودجه‌ای و اختصاص مکان مناسب با تشکیل کارگروهی با حضور معاونان وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط حل شود.

همچنین در این نشست نمایندگان انجمن‌های علمی به تشریح مشکلات خود از جمله برخوردار نبودن از مکان مستقل برای استقرار و فعالیت، مشکلات مرتبط با امور مالیاتی، ناکافی بودن منابع مالی، طولانی بودن فرایند تایید صلاحیت منتخبان انجمن‌های علمی پرداختند.

اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق

برگزاری نخستین همایش سراسری روسای دانشکده‌ها و مدیران بین المللی واحدهای دانشگاه آزاد

نخستین همایش سراسری رؤسای دانشکده‌ها و مدیران بین‌المللی واحدهای منتخب دانشگاه آزاد اسلامی با حضور محمود محمدی معاون بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی روز یکشنبه (۲۳ دی) برگزار شد.

معاون بین المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن اشاره به اهمیت جذب دانشجوی غیرایرانی برای تحقق اهدافی چون دیپلماسی علمی و ارتقای رتبه‌های دانشگاه گفت: تلاش می‌کنیم این دانشجویان را با استانداردهای بالاتری پذیرش کنیم.

در ادامه این نشست معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی آخرین ‌آمار دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های دنیا ارائه کرد. به گفته جهان بین در سال ۲۰۰۱ حدود ۱.۲ میلیون نفر بودند و پیش بینی می‌شد این عدد در سال ۲۰۲۵ به ۸ میلیون نفر برسد.

وی با بیان اینکه آمریکا حدود یک میلیون دانشجوی خارجی دارد که ۵.۵ درصد دانشجویان این کشور را تشکیل می‌دهد، گفت: ۲۰ درصد از دانشجویان انگلستان، دانشجویان خارجی هستند. در چین ۲.۱ درصد، در کانادا بیش از ۲۱ درصد، در استرالیا بیش از ۲۸ درصد، در فرانسه بیش از ۱۲ درصد، در روسیه بیش از ۸ درصد، در آلمان حدود ۱۰ درصد، در ژاپن حدود ۶ درصد و در اسپانیا بیش از ۷ درصد از دانشجویان، خارجی هستند. با نگاهی به این آمار متغیر، متوجه می‌شویم سیاست بین‌المللی شدن در کشورها انتخابی است.

رونمایی از سامانه فارسی آموز دهخدا در دانشگاه تهران

سامانه فارسی‌آموز دهخدا ۲۳ دی ماه در مراسمی با حضور سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران و اعضای هیأت‌ رئیسه و شورای دانشگاه در سالن شهید سلیمانی دانشگاه تهران رونمایی شد.

این طرح، از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام شده است. این سامانه هم‌اکنون در وبگاه موسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران در اختیار علاقه‌مندان به زبان فارسی در سراسر دنیا قرار دارد.

سامانه آموزش زبان فارسی برای یادگیری الفبا و مهارت‌های چهارگانه خواندن، شنیدن، نوشتن و گفت‌وگو تحت وب با امکان آموزشی غیرهم‌زمان یا ترکیبی تهیه شده است. این سامانه شامل ۹۴۴۵ محتوای متنی، صوتی، تصویری، ویدئویی و پویانمایی است و دوره آموزشی آن در قالب ۴۷ درس الکترونیکی معادل ۷۲۰ ساعت حضوری ارائه شده است.

افتتاج نمایشگاه بین المللی هنر و فضای مابین؛ ایران – ژاپن

نمایشگاه بین‌المللی «هنر و فضای مابین؛ ایران-ژاپن» ۲۳ دی ماه در مراسمی با حضور سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، سفرای کشورهای ژاپن و کرواسی در تهران، روح‌الله نصرتی، معاون فرهنگی-اجتماعی و الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران افتتاح شد.

سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: سال‌هاست رشته زبان و ادبیات ژاپنی در دانشگاه تهران تدریس می‌شود. استادان ما همچنین پژوهش‌های متعددی در زمینه مطالعات ژاپن، به ویژه هنر ژاپن انجام داده‌اند. پتانسیل همکاری بیشتر در این زمینه و در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد. به ویژه فراهم‌ساختن امکان تبادل دانشجو بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های ژاپن، راهکار مناسبی برای تعمیق پیوندهای دیرینه دو کشور است که باید برای آن برنامه‌ریزی شود.

اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق

دیدار وزرای آموزش عالی ایران و عراق

در آستانه برگزاری دومین هفته علم ایران و عراق، روز دوشنبه (۲۴ دی ماه) نعیم العبودی، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق، با حضور در وزارت علوم با حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیدار و گفت‌وگو کرد.

دومین هفته علم ایران و عراق از روز شنبه (۲۹ دی) تا دوشنبه (یکم بهمن) با حضور مقامات آموزش عالی و روسای دانشگاه های دو کشور در دانشگاه کربلا برگزار خواهد شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این دیدار اعلام کرد: چند دانشگاه برتر ایرانی؛ نظیر علم و صنعت، صنعتی شریف و فردوسی مشهد آمادگی دارند در صورت رفع موانع اداری در عراق، شعبه تاسیس کنند و در این بخش حمایت وزارت آموزش عالی کشور عراق راهگشا خواهد بود.

وزیر آموزش عالی عراق با تاکید بر اینکه باید سطح همکاری‌های علمی ایران و عراق هم‌سطح روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور ارتقا یابد، گفت: با دانشگاه‌های عراقی برای برگزاری بهتر هفته علم ایران و عراق مذاکره شده است و اجلاس روسای دو کشور برکات زیادی برای ایران و عراق خواهد داشت.

تفاهم تربیت مدرس و دانشگاه علم و فناوری اردن در تقویت دیپلماسی علمی

دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علم و فناوری اردن (۲۴ دی) در راستای گسترش همکاری‌های بین‌المللی و تبادلات علمی به منظور تقویت دیپلماسی علمی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

این تفاهم‌نامه حاصل همکاری‌های علمی محمدرضا شهبازبگیان، عضو هیات علمی این دانشگاه با دانشمندان دانشگاه اردن در حوزه دیپلماسی آب است که زمینه‌ساز گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های مختلف علمی و پژوهشی خواهد بود.

با توجه به تخصص و تجربه هر دو دانشگاه در حوزه‌های مختلف علمی به‌ویژه در زمینه مدیریت منابع آب، انتظار می‌رود این همکاری دستاوردهای ارزشمندی برای هر دو کشور به همراه داشته باشد.

راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای بهبود عملکرد باتری‌های لیتیوم-یونی

پژوهشگران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در مطالعه‌ای برای اولین بار روشی نوین برای بهبود عملکرد باتری‌های ساختاری لیتیوم-یونی ارائه کردند.

نتایج پژوهشی که به سرپرستی مجتبی حقیقی یزدی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشکدگان فنی دانشگاه تهران و با همکاری پویا گرجی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تهران و مارال قهرمانی، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده، نشان می‌دهد استفاده از موادی از جمله بایندر (رزین یا پلیمر) پلی‌یورتان (Polyurethane) و جمع‌کننده‌های جریان فیبر کربنی در الکترودهای LiFePO₄ باتری‌های لیتیوم-یونی، می‌تواند به ظرفیت ذخیره‌سازی انرژی، پایداری چرخه‌ای و کارایی کلی این باتری‌ها کمک کند.

اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق

گرامیداشت «حسین گل‌گلاب»؛ ادیب و گیاه‌شناس و نامگذاری تالاری به نام وی

دانشگاه تهران روز دوشنبه (۲۴ دی ماه) همزمان با مراسم گرامیداشت حسین گل‌گلاب، استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران و ادیب، سالن شورای دانشکده زیست‌شناسی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران را به نام وی افتتاح کرد.

میهمان ویژه مراسم، هما گل‌گلاب، دختر استاد حسین گل‌گلاب، نیز با یادآوری خاطراتی، به بیان ویژگی‌های اخلاقی و علمی پدر پرداخت و در پایان مراسم، همراه با دکتر مقاری، از تابلو تالار حسین گل‌گلاب پرده‌برداری کرد.

حسین گل‌ گلاب، ادیب و ترانه‌سرا و سازنده سرود معروف ای ایران، ای، مرز پرگهر و نخستین نویسنده کتاب درسی طبیعی در ایران بود. گل‌گلاب از سال ۱۳۰۴ تا سال ۱۳۱۷، حدود ۱۲ جلد کتاب در رشته جغرافیا و طبیعی تالیف کرد که در مدارس تدریس می شد. وی از سال ۱۳۰۷ مسئول تحقیقات علمی گیاه‌شناسی شد و از زمان تاًسیس دانشگاه تهران تا سال ۱۳۴۵ به تدریس اشتغال داشت.

تمدید زمان ثبت‌نام در مرحله تکمیل ظرفیت ۱۴۰۳ تا ۲۹ دی ماه

مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته مرحله تکمیل ظرفیت رشته‌محل‌های پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ تا ۲۹ دی تمدید و رشته‌محل‌های جدید و اصلاحات دفترچه راهنما اعلام شد.

پیرو انتشار دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته مرحله تکمیل ظرفیت رشته محل‌های پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی سراسری- بهمن سال ۱۴۰۳ در ۱۹ دی ماه ۱۴۰۳ ضمن اعلام رشته‌محل‌های جدید و اصلاحات دفترچه راهنما، افرادی که تا ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳ برای ثبت‌نام و انتخاب رشته این مرحله از پذیرش سراسری اقدام نکرده‌اند، می‌توانند تا پایان روز شنبه (۲۹ دی ماه) ۱۴۰۳ نسبت به ثبت‌نام و انتخاب‌رشته اقدام کنند.

مدیر روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور هم چهارشنبه (۲۶ دی) خبر داد که تا آن زمان ۷۰ هزار نفر در مرحله تکمیل ظرفیت پذیرش رشته‌محل‌های صرفا با سوابق تحصیلی نام‌نویسی کرده‌اند.

فراخوان جذب اعضای هیات‌ علمی از ۲۵ دی

فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از روز سه شنبه (۲۵ دی ماه) آغاز و روز دوشنبه (۸ بهمن ماه) ادامه خواهد داشت و متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه سامانه مهررضوی به نشانی https://applicant.markazjazb.ir/ درصورت وجود اعلام نیاز متناسب با رشته گرایش خود، در فراخوان ثبت نام کنند.

در این مرحله فراخوان، ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت برای آقایان الزامی است و حداکثر سن شرکت در فراخوان ۴۵ سال خواهد بود. جامعه ایثارگران معاف از شرایط سنی هستند.

برگزاری اولین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات به تخلفات اداری هیات علمی

اولین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات رسیدگی به تخلفات اداری و انتظامی هیات علمی در دوره جدید فعالیت های دفتر هماهنگی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و انتظامی اعضای هیات علمی با حضور نماینده وزیر و مسئول هماهنگی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و انتظامی اعضای هیات علمی و «رئیس گروه نظارت و بازرسی دبیرخانه هیات عالی نظارت» و جمعی از اعضا و بازرسان هیات های رسیدگی به تخلفات روز سه شنبه (۲۵ دی ماه) در محل ستاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت وبینار (حضوری و برخط) برگزار شد.

نماینده وزیر علوم و مسئول هماهنگی هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری و انتظامی اعضای هیات‌علمی در این جلسه با اشاره به ضرورت آموزش و هدایت بازرسان و هیات‌ها گفت: هدف اصلی ما پیشگیری از تخلفات و ایجاد محیطی سالم و شفاف در وزارت علوم است.

رونمایی از سامانه حامی دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی

سامانه حامی دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی که پیش از این به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده، روز سه شنبه (۲۵ دی ماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه مراسم افتتاحیه چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت رونمایی شد.

دانشجویان با کمک این سامانه می‌توانند در یک فضای ایمیل پایه نامه نگاری‌های خود را به صورت مجازی انجام دهند. هدف از راه‌اندازی این سامانه ارائه درخواست های دانشجویی از طریق ایمیل است.

اعلام فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی و دیدار وزرای علوم ایران و عراق

امکان معافیت دانشجویان ممتاز دکتری از آزمون جامع فراهم شد

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: امکان معافیت آزمون جامع دکتری برای دانشجویان با معدل کل ۱۸ یا معدل ۱۷ و در صورت داشتن مقاله و اختراع، برای دانشگاه‌ها وجود دارد.

روح‌الله رازینی اظهار داشت: بر اساس ماده ۴۴ آیین‌نامه پذیرش دوره دکتری که سال گذشته بازنگری شد، دانشگاه‌ها می‌توانند به جای امتحان جامع موارد دیگری را برای دانشجویان دکتری جایگزین کنند.

وی در توضیح بیشتر افزود: یکی از موارد جایگزین این است که دانشجو معدل کل بالای ۱۸ داشته باشد و مردودی نداشته باشند و جایگزین دیگر معدل ۱۷ داشته باشند و یک اختراع ثبت شده ملی یا بین المللی یا یک مقاله معتبر ثبت شده در پایگاه های معتبر علمی داشته باشند.

طرح تحول دانشگاه تربیت مدرس بازنگری می‌شود

فرآیند تدوین و بازنگری برنامه پیشین به نام طرح تحول راهبردی دانشگاه تربیت مدرس و تدوین سندی جامع‌تر با پوشش نقاط مغفول و تقویت بخش‌های کلیدی در این دانشگاه آغاز شد.

کارگروهی به مرکزیت معاونت برنامه‌ریزی راهبردی، نظارت و فناوری اطلاعات در همین راستا تشکیل و چند جلسه تخصصی با حضور تدوین کنندگان سند راهبردی دانشگاه برگزار کرده است. این جلسات به بررسی نقاط قوت و ضعف برنامه قبلی و شناسایی فرصت‌های بهبود اختصاص داشت.

همچنین بر اساس نتایج این نشست‌ها مقرر شد با بهره‌گیری از تجربه گذشته دانشگاه در طرح تحول راهبردی و دیدگاه‌های تخصصی اساتید، برنامه‌راهبردی دانشگاه بازنگری شده و به‌ عنوان نقشه راه دانشگاه در سال‌های آتی عمل کند. افزون بر این، در این جلسات گزارشی از طرح تحول راهبردی ارائه شد که ۸۰ درصد بسته‌های موفقیت تعریف شده در برنامه قبل خاتمه یافته تلقی شد. در نهایت مقرر شد نکات مغفول مانده طرح تحول راهبردی در سند بازنگری مورد توجه واقع شود.

برخی اشکالات مدیریتی در دانشگاه علامه طباطبائی، برطرف خواهد شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز چهارشنبه (۲۶ دی ماه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران نسبت به تغییر رئیس دانشگاه تهران و اتفاقات رخ داده در دانشگاه علامه طباطبایی واکنش نشان داد.

سیمایی در خصوص اتفاقات اخیر دانشگاه علامه و اشکالات مدیریتی این دانشگاه گفت: صحبت‌هایی با رئیس این دانشگاه شده است و اشکالاتی که وجود دارد، برطرف خواهد شد.

وی همچنین نسبت به اخبار منتشر شده مبنی بر انتخاب علی طیب نیا به عنوان رئیس دانشگاه تهران اظهار بی اطلاعی کرد.

هویت ایرانی اسلامی در موسیقی و همه هنرها باید ظهور داشته باشد

جلسه یکصد و یازدهم شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی چهارشنبه (۲۶ دی) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه، گفت: دستگاه‌های موسیقی متحول و ابزار و آلات موسیقی سنتی و غربی با هم ترکیب شده است. با این حال، هویت ایرانی اسلامی در موسیقی و دیگر هنرها باید ظهور و بروز داشته باشد.

وی با انتقاد از ایجاد برخی معاونت‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: تشکیل معاونت مستقل برای برخی موضوعات فرا بخشی به‌ صورت مستقل، چندان حکیمانه نبود و موضوعات دارای درجه اهمیت بالا مانند قرآن باید در تمام معاونت‌ها از جمله سینما و هنر جاری و ساری باشد.

تاثیر فعالیت‌های فناورانه در ارتقای هیات علمی علوم انسانی و هنر

هفته گذشته نشست شورای تحول و ارتقای علوم انسانی برگزار شد. اعضای شورای تحول و ارتقای علوم انسانی ضمن بررسی و تصویب ماده‌ای جدید در آیین‌نامه ارتقا با عنوان «فناوری» بود، تاکید کردند که این ماده مستقل، جایگاهی ویژه برای فعالیت‌های فناورانه در حوزه علوم انسانی و هنر قائل می‌شود و یکی از ملاک‌های ارتقای رتبه اعضای هیات علمی در این دو گروه خواهد بود.

حتما ببینید

تاثیر فعالیت‌های فناورانه در ارتقای هیات علمی علوم انسانی و هنر

تاثیر فعالیت‌های فناورانه در ارتقای هیات علمی علوم انسانی و هنر

به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام‌ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *