معاون وزیر کشور: بخش زیادی از مشکلات مرزی توسط استانداران قابل حل است

معاون وزیر کشور: بخش زیادی از مشکلات مرزی توسط استانداران قابل حل است

به‌گزارش آباجان به نقل از ایرنا، علی‌اکبر پورجمشیدیان روز پنجشنبه در جلسه کار ویژه مرزی استان آذربایجان شرقی با تأکید بر اهمیت مرز بین کشورها، اظهار کرد: مرز هم یک تهدید جدی و هم یک فرصت بسیار بزرگ است؛ هنر ما این است که تمام تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم تا مرز بین کشور ما با دیگر کشورها به یک مرکز اقتصادی تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه دکتر پزشکیان رئیس جمهور کشورمان بارها گفته‌اند تمام استانداران، رئیس‌جمهور همان استان هستند، گفت: دغدغه‌های استان‌ها، باید با مدیریت استانداران حل شود.

وی ادامه داد: در جلسه‌ای که با رئیس‌جمهور داشتیم، به این مهم اشاره کردند که وقتی می‌گوییم مشکلات باید حل شوند، مخاطب همان “باید”ها ما مسئولان هستیم و باید ما مسئولان این مشکلات را حل کنیم.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور بیان کرد: آذربایجان‌شرقی جزو معدود استان های کشور است که می‌تواند مشکلات خود را در بخش‌های درمان، اقتصاد و دیگر زمینه‌ها حل کند.

پورجمشیدیان اظهار کرد: به رغم مشکلاتی که در مرز آذربایجان‌شرقی وجود داشت، با بازدیدی که دیروز صورت گرفت، مشاهده کردیم که خیلی از مشکلات حل شده و کارهای خوبی در این زمینه انجام گرفته است.

وی افزود: در بحث رودخانه و اعتبارات، تمام دستگاه‌ها پیگیری کنند تا مشکلات اشتغال، اقتصاد و راه‌های مواصلاتی حل شود.

هیچ دستگاهی حق ندارد در روند اجرای کریدور ارس مشکل ایجاد کند

معاون وزیر کشور با تأکید بر اینکه هیچ دستگاهی حق ندارد در روند اجرای کریدور ارس مشکل ایجاد کند، گفت: اگر ذره‌ای در این مسیر مهم، کوتاهی شود صدمات جبران‌ناپذیری به ما وارد خواهد شد.

پورجمشیدیان با تأکید بر اینکه باید تلاش شود تا این پروژه بدون وقفه پیش رود؛ گفت: پیگیر اجرای جاده کلاله-جلفا هستم و همه باید پای کار باشند.

وی با اشاره به این‌که اعتبارات لازم برای اجرایی شدن جاده کلاله-جلفا، پیگیری می‌شود، ادامه داد: خط ریلی آقبند به کلاله نیز باید پیگیری شود تا در این خصوص نیز برای اجرای آن طرح‌ریزی صورت گیرد.

معاون وزیر کشور همچنین، تسریع در روند احداث پل آقبند به کلاله، تسریع در روند احداث پایانه مرزی کلاله و تسریع در روند اجرایی کریدور ارس کلاله -جلفا را به عنوان کارویژه امنیت مرز کشور با حضور اعضای کارویژه مرز آذربایجان‌شرقی تعریف کرد.

پورجمشیدیان با اشاره به جایگاه استراتژیک استان گفت: آذربایجان‌شرقی، یک استان غنی و ثروتمند و از لحاظ نیروی انسانی نیز غنی است و ضرورت دارد که با اقدامات جهادی مسئولان، شاهد پیشرفت هرچه بیشتر این خطه باشیم.

وی با ادای احترام به سرداران آذربایجان، اظهار کرد: سرداران عاشورایی آذربایجان، شهدای محراب، شهید رئیسی و شهید مالک رحمتی حق بزرگی بر گردن ما دارند.

معاون وزیر کشور: بخش زیادی از مشکلات مرزی توسط استانداران قابل حل است

اختیارات استانداران در زمینه دیپلماسی منطقه ای افزایش یابد

استاندار آذربایجان شرقی هم با تاکید بر لزوم افزایش اختیارات استانداران در زمینه دیپلماسی منطقه ای گفت: تقویت امنیت مرزی تابعی از ارتقای سطح رفاه و معیشت آنان و تحقق توسعه پایدار در مرزهاست.

بهرام سرمست افزود: ما اگر نقش ویژه در حوزه دیپلماسی اقتصادی و تجاری برای آذربایجان شرقی قایلیم، با علم به تمام نظریات رایج در حوزه روابط و مناسبات بین الملل است.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: اختیارات استانداران در بحث دیپلماسی منطقه ای باید افزایش پیدا کند و این افزایش اختیارات می تواند به امنیت مرز و مفهوم آن سمت و سوی جدیدی دهد.

سرمست گفت: تا زمانی که نتوانیم برای معیشت مرزنشینان خود اقدامات رفاهی معناداری انجام دهیم و توسعه پایدار را در آنجا محقق کنیم و آنان در یک مقایسه نابرابر نسبت به آن سوی مرز، امنیت روانی و ذهنی شان بهم بخورد، با اقدامات عمرانی و انتظامی صرف نمی توان امنیت مرز را فراهم کرد.

وی با تاکید بر اینکه امنیت ابتدا باید در قلوب، ذهن و ایمان مردم ما به باورها و ارزش ها و معیشت خود تامین شود؛ گفت: آن زمان در مقابل همه سلاح ها و مباحث دیگر می توان تاب مقاومت و خودباوری داشت.

استاندار آذربایجان شرقی به ظرفیت های منطقه آزاد ارس نیز اشاره کرد و ادامه داد: ما منطقه آزاد ارس را یک ظرفیت بی بدیل برای توسعه منطقه می دانیم و به همین دلیل است فراتر از مباحث حاکمیتی معتقدیم که اگر بتوانیم ظرفیت هایی که در این منطقه وجود دارد در ارتباط با رفاه و معیشت مرز نشینان فعال کنیم، می تواند برای انها امنیت آفرین باشد.

سرمست تاکید کرد: اگر مرزنشینان ما احساس محرومیت نسبت به آن سوی مرز نداشته باشند، خودشان امنیت آفرین هستند و در طول تاریخ نیز این امر را اثبات کرده اند.

استاندار آذربایجان شرقی به عدم آنتن دهی مناسب تلفن همراه در مرز استان نیز اشاره کرد و افزود: متاسفانه در مرز با این مشکل مواجه هستیم و فراتر از آن مشکل عدم پوشش کافی صدا و سیما در مرزهای استان وجود دارد که از باب مطالبه گری دنبال می شود.

سرمست با تاکید بر اینکه آذربایجان شرقی یک استان تعیین کننده است، گفت: برای ساماندهی رودخانه مرزی ارس و همچنین هوشمندسازی مرزهای استان نیاز به تامین اعتبار است.

وی گفت: برقراری سهمیه سوخت مرزنشینان دیگر موضوعی است که مورد مطالبه ما در آذربایجان شرقی است.

حتما ببینید

نخستین کارخانه تخصصی نوآوری و فناوری عرصه هنر کشور در تبریز راه اندازی می‌شود

نخستین کارخانه تخصصی نوآوری و فناوری عرصه هنر کشور در تبریز راه اندازی می‌شود

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، علیرضا رحیمی چهارشنبه در نشست خبری اختتامیه دوازدهمین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *