کوروش خلیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا از صید سه هزار و ۴۸۰ هزار تن کیلکا توسط شناورهای کیلکاگیر استان خبر داد و گفت: این میزان صید پنج درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: به دلیل شرایط نامناسب جوی و شبهای دریاروی برای صید کیلکا صید تجمیعی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۸ درصدی کاهش داشت.
به گفته وی؛ این میزان صید حدود ۷۲۰ میلیارد ریال برای ۳۰ شناوری که در سواحل استان به صید کیلکا میپردازند درآمد به همراه داشته است.
مدیرکل شیلات گیلان اظهار کرد: ۹۰ درصد از کیلکا ماهیان صید شده برای تولید پودر ماهی که در تهیه غذای انواع آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد راهی کارخانههای پودر ماهی استان شده و ۱۰ درصد باقی مانده نیز برای مصارف انسانی در اختیار شرکتهای بستهبندی قرا گرفته است.
وی تاکید کرد: قیمت هر کیلوگرم ماهی کیلکا در پای اسکله و شناورها برای کارخانجات پودر ماهی ۲۰۰ هزار ریال و برای مصرف انسانی ۲۵۰ هزار ریال می باشد.
کیلکا ماهیان با استفاده از تورهای قیفی شکل مجهز به نور، صید میشوند.
ماهی کیلکا در طول روز به صورت گله متراکم حرکت می کنند و با تاریک شدن هوا پراکنده می شوند. فرمانده شناورهای صید کیلکا قبل از تاریک شدن هوا با استفاده از دستگاه ماهییاب عملیات تعقیب گلههای ماهی کیلکا را انجام می دهد.
صید ۸۰۰ تن انواع ماهیان استخوانی در گیلان
مدیر کل شیلات گیلان با بیان اینکه این استان از کانونهای صیادی در شمال کشور است، افزود :۴۷ شرکت تعاونی پره با حدود چهار هزار صیاد در ۳۰۰ کیلومتر آبهای ساحلی استان توانستند ۸۰۰ تن انواع ماهیان استخوانی صید کنند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد رشد داشت.
وی، ارزش ناخالص این مقدار صید را ۲ هزار ۶۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ترکیب سبد صید صیادان شامل؛ ۵۶ درصد ماهی کفال، ۴۲درصد سفید و ۲ درصد سایر گونههاست.
وی بیشترین صید انجام شده را در حوزه آستانه اشرفیه، رودسر و لنگرود عنوان کرد و گفت: براساس تقسیمبندی سواحل ۵۵ درصد از صید در سواحل مرکزی، ۳۵ درصد در سواحل شرقی و ۱۰ درصد در سواحل غربی استان صورت گرفته است.
صیادان گیلانی در اواخر مهرماه فعالیت خود را در نوار ساحلی از آستارا تا چابکسر شروع کرده و صید را تا اواسط فروردین ماه ادامه میدهند.