به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، منوچهر حبیبی امروز چهارشنبه ۲۶ دیماه در دیدار «شیخ جلال نوری»، رئیس اداره مستقل گرمیان عراق در استانداری کرمانشاه، اظهار کرد: ظرفیتهای متعددی در حوزههای مختلف از جمله درمان، آموزش بینالملل، کشاورزی و تجارت در کرمانشاه وجود دارد که میتواند زمینهساز تعاملات بیشتر با گرمیان باشد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای کرمانشاه در درمان و جذب بیمار افزود: کرمانشاه با دارا بودن زیرساختهای درمانی مناسب و دانشگاههای معتبر، آمادگی دارد پذیرای بیماران و دانشجویان بیشتری از گرمیان باشد. در حال حاضر تعداد زیادی از دانشجویان عراقی در دانشگاههای رازی و علوم پزشکی کرمانشاه مشغول به تحصیل هستند و امکان افزایش این ظرفیت وجود دارد.
ضرورت توسعه زیرساختهای مرزی و اقتصادی
استاندار کرمانشاه همچنین به اهمیت مرز پرویزخان اشاره کرد و گفت: مرز پرویزخان ظرفیت اقتصادی بالایی دارد که با تکمیل زیرساختها و همکاری دو طرف میتواند بهره اقتصادی بیشتری برای دو منطقه به همراه داشته باشد. همچنین انتظار داریم با همکاری طرف عراقی، مرز تیلهکوه فعال شود تا امکان گسترش فعالیتهای اقتصادی فراهم گردد.
ظرفیتهای کرمانشاه در کشاورزی و صنایع وابسته
در ادامه این دیدار، «علی چالهچاله»، رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز از آمادگی استان برای فرآوری گندمهای گرمیان و تبدیل آن به آرد خبر داد و اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان کرمانشاه میتوانند زیرساختهای لازم برای احداث گلخانه و تولید ادوات کشاورزی را فراهم کرده و محصولات خود را در گرمیان عرضه کنند.
پیشنهاداتی برای توسعه توریسم سلامت
«عبدالوحید محمدی»، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه نیز پیشنهاد کرد که مرکزی برای درمان اولیه در کلار ایجاد شود تا این شهر به قطب توریسم سلامت عراق تبدیل گردد.
وی افزود: هیچ مانعی برای بازگشایی مرز تیلهکوه از طرف ایران وجود ندارد و تنها نیازمند هماهنگی میان دو طرف هستیم.
ظرفیتهای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
«علی سروش»، رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، نیز در این دیدار به معرفی پتانسیلهای این دانشگاه پرداخت و گفت: این دانشگاه یکی از قدیمیترین و مجهزترین مراکز علمی غرب کشور است و اکنون ۱۵۰۰ دانشجوی بینالمللی از ۱۱ کشور دنیا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: گردشگری سلامت در کرمانشاه با استفاده از تجهیزات پیشرفته و کادر مجرب در حال ارائه خدمات است، اما مشکلاتی نظیر نبود پرواز مستقیم و ساماندهی آژانسهای گردشگری نیازمند توجه بیشتر است.
توافقات خوبی برای توسعه مرز پرویزخان امروز انجام شد
«شیخ جلال نوری»، رییس اداره مستقل گرمیان عراق نیز با اشاره به ارتباط نزدیک مردم کلار و کرمانشاه گفت: امروز جلسه خوبی با مقامات استان کرمانشاه داشتیم و توافقات خوبی برای توسعه مرز پرویزخان انجام شد.
وی افزود: با توجه به اینکه مدیران کل ادارات متقابل هم از اقلیم کردستان در این جلسه حضور داشتند امکان بحث و گفت و گو در زمینه مشکلات انجام گرفت.
رییس اداره مستقل گرمیان عراق با اشاره به ظرفیت های استان در زمینه گردشگری سلامت گفت: بیماران زیادی از گرمیان به کرمانشاه سفر میکنند اما تفاوت نرخ خدمات درمانی برای عراقیها یکی از مشکلات اصلی است که امیدواریم کاهش یابد.
شیخ جلال نوری همچنین بر ضرورت رفع مشکلات مربوط به پروازهای مستقیم و تسهیل امور کنسولی میان ۲ منطقه تأکید کرد.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است.
شهرستان مرزی قصرشیرین افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
گرمیان منطقه ای در اقلیم کردستان شمال عراق است که از لحاظ تاریخی استان کُردنشینی محسوب می شود و مرکز این منطقه در ۶۲ کیلومتری جنوب شهر سلیمانیه واقع شده است.