به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم به نقل از شورایعالی انقلاب فرهنگی، در نشست شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، موضوعات مهمی پیرامون آییننامه ارتقای مرتبه علمی اعضای هیئت علمی در حوزه علومانسانی و هنر بررسی شد.
یکی از محورهای اصلی این جلسه، بررسی و تصویب مادهای جدید در آییننامه ارتقا با عنوان «فناوری» بود. این ماده به عنوان یک ماده مستقل، جایگاهی ویژه برای فعالیتهای فناورانه در حوزه علومانسانی و هنر قائل میشود.
به گفته سعیدرضا عاملی، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، فناوری، نوعآوری و مسئولیت اجتماعی باید بهعنوان ابزاری کلیدی در مسیر پژوهشی برای حل مسائل کشور در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: ضروری است تعریف عملیاتی دقیقی از فناوری ارائه شود تا اعضای هیئت علمی بتوانند بر اساس آن فعالیتهای خود را ساماندهی کنند. همچنین باید از همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد شرکتهای دانش بنیان در حوزه علوم انسانی بهره گرفت.
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در این نشست، به مسیرهای ارتقا اشاره کرد که شامل مسیرهای آموزشی، آموزشی-پژوهشی و پژوهشی است.
او تاکید کرد: برای هر مسیر، سازوکار امتیازات باید بهصورت دقیق مورد بررسی و نقد قرار گیرد.
عاملی، با تأکید بر اهمیت استفاده از اعضای هیئت علمی گروههای علومانسانی و هنر در حوزه فناوری، اظهار داشت: ضروری است با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایجاد شرکتهای دانش بنیان در حوزه علوم انسانی را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به اهمیت تعریف عملیاتی از مفهوم فناوری در علوم انسانی و هنر، عنوان کرد: در حوزههایی مانند روانشناسی و مشاوره، بازتولید علوم در حوزه نرم و دیجیتال، ظرفیتهای جدیدی را در زیستبوم دوم علم به وجود آورده است.
عاملی تأکید کرد: با تعریف عملیاتی از فناوری و تدوین الگوریتمهای مرتبط، میتوان خروجیهای علمی را به سازوکارهای کاربردی تبدیل کرد که این امر اساتید را به سمت فعالیتهای فناورانه سوق میدهد.
در ادامه جلسه، اعضا به بررسی مصادیق فناوری در حوزههای مختلف علوم انسانی و هنر پرداختند و بر ضرورت تبیین دقیق این مفاهیم برای تسهیل در اجرای آییننامههای مرتبط تأکید کردند.
در این جلسه بعد از نزدیک به ۲۰۰۰ نفر ساعت کار ریزبینانه، تخصصی و معطوف به ظرفیتهای خاص حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر، آئیننامه ارتقا علومانسانی، اجتماعی و هنر جمع بندی و آماده طرح در شورایعالی انقلاب فرهنگی شد.
در این اقدام با مرکزیت دبیرخانه شورای تحول و ارتقا علومانسانی و مرکز تحقیقات سیاست علمی و همکاری دانشگاهها و حوزههای علمیه کار به جمع بندی رسید.
انتهای پیام/