پایان کم‌آبی شیروان؛ ارمغان سفر رییس‌جمهور به خراسان‌شمالی

پایان کم‌آبی شیروان؛ ارمغان سفر رییس‌جمهور به خراسان‌شمالی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، تا یک دهه قبل مشکل آب شرب فقط در فصل تابستان آن هم به صورت اندک گریبان گیر شهرهای بزرگ و بیشتر روستاها بود اما اکنون کمبود و قطعی آب دیگر زمستان و تابستان نمی شناسد و در تمام فصل ها و برای ساعاتی از شبانه روز شاهد قطعی آب در برخی شهرستان ها هستیم.

تصور بارندگی های مناسب بهاره و رفع مشکل آب شرب هم باور غلطی بود که صرفه جویی آنچنان که باید رعایت نشده، بارندگی ها به صورت باران های سیل آسا و کمتر باعث تغذیه منابع آبی شده و آبدهی آن ها به طور موقتی بوده است.

شهر ۸۵ هزار نفری شیروان در خراسان شمالی از جمله شهرهایی است که مردم آن سالهاست درگیر کم آبی هستند، اگرچه حفر حلقه چاه هایی انجام شد اما مشکل کم آبی شهر برطرف نشد و هر روز برای ساعات طولانی آب شرب اکثر مناطق شهری قطع بود و برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی و تأخیر در تکمیل طرح های انتقال آب وضعیت را به مرحله بحرانی رسانده بود.

حفر هفت حلقه چاه آب با دبی آبدهی ۱۹۷ لیتر بر ثانیه و ۱۹ هزار و ۲۱۰ متر خط انتقال گره از مشکلات بی آبی مردم این شهر گشود و در سفر اخیر رییس جمهور به خراسان شمالی این طرح افتتاح شد.

بیشتر بخوانید:

دوگانه کم آبی و هدر رفت آب در خراسان‌شمالی

۲۸ طرح آبرسانی در مناطق شهری خراسان شمالی در حال اجرا است

پایان کم‌آبی شیروان؛ ارمغان سفر رییس‌جمهور به خراسان‌شمالی

حفر هشت حلقه چاه

هشت حلقه چاه برای تامین آب شرب پایدار در نواحی جنوبی این شهرستان امسال تجهیز و وارد مدار شد، عملیات آبرسانی چاه های مزبور از روستای «گره زو» آغاز و تا بیمارستان خاتم الانبیاء(ع) امتداد پیدا کرد.

شهر شیروان، خانلق، مسکن مهر کوی وحدت، روستای حسین آباد، مجتمع ۹ روستایی امیرآباد، چلو و پیرشهید، شهرک صنعتی امیرآباد و دوین تامین آب شدندعملیات طرح ها در صورتی فوریت گرفت که تصفیه خانه آب شیروان با توجه به شدت خشکسالی و کاهش حجم ذخیره آب سد بارزو سال ۱۴۰۰ از مدار خارج شد و از اواسط تابستان سال گذشته چهار حلقه چاه دیگر با دبی ۱۲۰ لیتر بر ثانیه از ضلع شرقی بلوار خاتم الانبیاء وارد مدار شد.

شهر شیروان، خانلق، مسکن مهر کوی وحدت، روستای حسین آباد، مجتمع ۹ روستایی امیرآباد، چلو و پیرشهید، شهرک صنعتی امیرآباد و دوین با حفر چاه های مزبور تامین آب شدند.

البته که صرفه جویی باید همیشه فرهنگ سازی و در دستور کار قرار گیرد زیرا که در غیر اینصورت با توجه به افت سالانه چاه های آب چنانچه سرانه به ۲ برابر افزایش یابد کمبودها مشکلات جدیدی را به همراه خواهد شد.

مرحله نخست طرح آبرسانی پایدار به شهرستان شیروان همزمان با سفر رییس جمهور به استان به بهره برداری رسید و تحولی بزرگ برای تامین آب مردم شهرستان رقم زد، با تکمیل طرح مشکل تامین آب در این منطقه، برای مدت‌ها حل خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

۱۷ کیلومتر شبکه توزیع آب در خراسان‌شمالی اصلاح شد

بیش از ۴۱ میلیون مترمکعب آب شرب سالم در خراسان‌شمالی مصرف شد

پایان کم‌آبی شیروان؛ ارمغان سفر رییس‌جمهور به خراسان‌شمالی

پایان دغدغه کم آبی مردم شیروان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی گفت: مرحله نخست طرح آبرسانی پایدار به شهرستان شیروان همزمان با سفر رییس جمهور به استان افتتاح شد و دغدغه و مشکل چندین ساله بسیاری از آن برطرف شد. مرحله نخست طرح آبرسانی پایدار به شهرستان شیروان همزمان با سفر رییس جمهور به استان افتتاح شد

رضا عطایی اظهار کرد:‌ برای اجرای مرحله نخست طرح آبرسانی پایدار به شیروان یکهزار و ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.

وی افزود: این طرح شامل حفر و تجهیز هفت حلقه چاه آب با دبی آبدهی ۱۹۷ لیتر بر ثانیه و اجرای ۱۹ هزار و ۲۱۰ متر خط انتقال آب است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی ادامه داد: با بهره برداری از این طرح ۱۲۰ هزار نفر از نعمت آب پایدار و بهداشتی بهره‌مند شدند.

عطایی در خصوص اجرای مرحله دوم طرح آبرسانی به شیروان نیز گفت: مرحله دوم این طرح اکنون ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تکمیل آن نیازمند ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار است.

وی افزود: مرحله دوم طرح آبرسانی به شیروان شامل تکمیل مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی، حفر و تجهیز دو حلقه چاه دیگر با دبی آبدهی ۷۰ لیتر برثانیه و اجرای خط و برگشت به مخزن به طول هفت کیلومتر است.

بیشتر بخوانید:

۳۵ درصد از شبکه آبرسانی خراسان‌شمالی فرسوده است

۲۲ درصد آب شرب خراسان شمالی از سدها تامین می‌شود

شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی، ۶۳ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد ۱۹ هزار روستایی و مابقی شهری است.

۳۵۸ هزار و ۲۹۸ مشترک آب و فاضلاب در سطح استان از خدمات این شرکت بهره مند هستند.

شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.

حتما ببینید

اینفوگرافیک| دستاوردهای سفر رییس جمهور به خراسان‌شمالی

اینفوگرافیک| دستاوردهای سفر رییس جمهور به خراسان‌شمالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *