به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل با حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال است در کنار آن ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند. مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
طی سالها به دلایل زیست محیطی و حفظ منابع طبیعی از استقرار واحدهای صنعتی در مازندران جلوگیری شد و این روند باعث شد تا استان از قافله پیشرفتهای صنعتی در زمینه استقرار و فعالیتهای صنایع عقب بماند.
اما با اقدامات صورت گرفته برای احیای واحدهای صنعتی و معدنی راکد و مشکل دار این مساله رو به افول و چرخ صنعت مازندران در حال روغنکاری است.
دولت چهاردهم با توسعه زیرساخت شهرکهای صنعتی و اعطای تسهیلات هدفمند باهدف سرمایه گذاری فعالان اقتصادی در مازندران، درصدد رونق تولید و صادرات به همراه ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان تحصیل کرده این خطه از شمال کشور است.
جدیت در برگزاری کارگروه تسهیل
کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مازندران بعد از شکل گیری دولت چهاردهم و معرفی استاندار جدید، وارد یک رویه جدیدی شد که سرمایه گذاری در واحدهای صنعتی و تولیدی مازندران از جمله پیش شرط های اصلی دریافت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی محسوب می شود.
درحالی برخی از واحدهای صنعتی این استان تسهیلات دریافتی از بانک های مازندران را در استانهای دیگر سرمایه گذاری می کردند که با توجه به آمارهای موجود، مازندران از جمله استان های پیش رو در دانش آموختگان بیکار دانشگاهی است.
مدیران ارشد این خطه از شمال کشور بر این باورند برای اشتغال آفرینی پایدار و کاهش آمار بیکاری پرداخت دریافت تسهیلات زمانی تحقق می یابد که برای توسعه واحدهای صنعتی این استان سرمایه گذاری شود.
استاندار مازندران سلسله بازدیدهای را از واحدهای صنعتی و تولیدی واقع در شهرک های صنعتی مازندران آغاز کرد و تکمیل طرح های نیمه تمام در حوزه برق، توسعه فاضلاب شهری و زیرساخت های دیگر را از اولویت های مهم اقتصادی مطرح کردند.
بانک مرکزی، مازندران را در اجرای طرحهای توسعه صنعتی ویژه ببیند
در این پیوند استاندار مازندران گفت که بانک مرکزی، این خطه از شمال کشور را در اجرای طرحهای توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار ویژه ببیند.
مهدی یونسی رستمی در دیدار با معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه توسعه طرحهای صنعتی از جمله موضوعاتی است که اولویت ما در بخش صنعت است، خاطرنشان کرد: سهم استان مازندران از تسهیلات توسعه طرحهای صنعتی باید افزایش پیدا کند. این سهم از بودجه ۲۲۰ همتی بانک مرکزی برای توسعه طرحهای صنعتی باید قابل توجه باشد.
مقام عالی دولت در مازندران، ادامه داد: ناترازی انرژی آسیبهای جدی به واحدهای صنعتی وارد کرده است که برنامه داریم با احداث نیروگاههای خورشیدی مشکلات ناشی از ناترازی را کاهش دهیم.
استاندار مازندران، تصریح کرد: قطعات ماشین آلات واحدهای صنعتی در مازندران میبایست با حمایت وزارت صمت به روز رسانی شود، تا شاهد افزایش بهره وری و اشتغال در واحدهای صنعتی استان باشیم.
توسعه صادرات اولویت مهم
یونسی رستمی، افزود: توسعه صادرات مورد تاکید ماست و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای صنعتی نیازمند تخصیص ارز مناسب است و انتظار داریم در دستور کار وزارت صمت و دولت قرار گیرد.
استاندار مازندران اظهار کرد: از این پس سرمایه گذاری برای واحدهای صنعتی و تولیدی مازندران و اشتغال آفرینی شرط اصلی پرداخت تسهیلات است.
یونسی رستمی گفت: تسهیلات دریافتی واحدهای تولیدی و صنعتی باید برای اشتغال آفرینی و رفع مشکل بیکاری جوانان در استان هزینه شود.
استاندار مازندران افزود: هیچ ضرورتی وجود ندارد که واحدهای تولیدی که در مازندران تسهیلات دریافت می کنند در استان های دیگر سرمایه گذاری کنند.
وی گفت: دریافت تسهیلات از مازندران و سرمایه گذاری در استانهای دیگر سبب خواهد شد که این خطه از شمال کشور سهمی از دریافت مالیات ها در جهت توسعه استان نداشته باشد.
استاندار مازندران با اشاره به این مطلب که از این پس پرداخت تسهیلات با دقت نظر بیشتری به واحدها تولیدی و صنعتی انجام خواهد شد، اظهار کرد: اشتغال آفرینی برای هر استان توسعه آفرین خواهد بود و نباید از این اصل مهم غافل شد.
این مقام مسوول تصریح کرد: در برخی از موارد واحدهای تولیدی بودند که از بانک های مازندران تسهیلات دریافت کردند اما تسهیلات دریافتی را در استانهای دیگر سرمایه گذاری کردند.
نماینده عالی دولت در مازندران افزود: توسعه استان و اشتغال آفرینی یکی از محوری ترین برنامه های دولت در این خطه از شمال محسوب می شود و تسهیلات دریافتی باید در مازندران سرمایه گذاری شود.
تداوم بازدیدهای سرزده از بنگاههای اقتصادی
علاوه بر این اقدامات و توصیه های مقام عالی دولت در مازندران به منظور هموارسازی مسیر فعالیت واحدهای صنعتی و تولید استان بنا به گفته سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری بازدیدهای سرزده از این واحدها آغاز شده تا از نزدیک در جریان وضعیت فعالیت و موضوعات صنفی کارگران قرار بگیرند.
رضا گنجی افزود: این بازدیدها در راستای پیگیری های ویژه از مجموعه های سرمایه گذاری و تولیدی در سطح استان مازندران به صورت سرزده و بدون هماهنگی قبلی در حال انجام است.
وی ادامه داد: استاندار مازندران و به همراه مسوولان و تیم اقتصادی وی با حضور در واحدهای صنعتی مازندران با شنیدن صحبت کارکنان از نحوه وضعیت کارگری و حقوق و و بعضا شنیدن مشکلات از زبان سرمایه گذار را انجام خواهند داد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری اضافه کرد: این برنامه بازدید از واحدهای تولیدی در جهت تقویت و حمایت از آنها در دستور کار قرار دارد و به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.
وی گفت: در احیای واحد های تولیدی و صنعتی به گزارش های جلسات اکتفا نمی کنیم و برای بررسی دقیق و آشنایی با واقعیت های ملموس به صورت سرزده و به دور از تشریفات مرسوم شخصا در واحدهای صنعتی و تولیدی حضور پیدا می کنیم.
گنجی ادامه داد: احیای واحدهای تولیدی و رفع موانع تولید از اولویت های مهم دولت چهاردم بوده و با تمام ظرفیت به رونق تولید کمک خواهیم کرد.
وی گفت: روزهای اخیر و در راستای انجام این امر از کارخانه نساجی قائمشهر به عنوان یکی از واحدهای صنعتی بزرگ و مهم مازندران بازدید از بخش های مختلف این واحد انجام شد.
مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.