ماجرای گروه سرودی که همه اعضای آن به شهادت رسیدند

ماجرای گروه سرودی که همه اعضای آن به شهادت رسیدند

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، ادبیات کودک و نوجوان کمترین سهم را در میان کتاب‌های منتشر شده در حوزه دفاع مقدس دارند. تمرکز نشر دفاع مقدس عمدتاً بر مخاطب بزرگسال است؛ در حالی که کودکان و نوجوانان بسیاری از وقایع جنگ هشت ساله متأثر شدند و از سوی دیگر، آشنا کردن این نسل با یکی از مهمترین وقایع تاریخی کشور در یک قرن گذشته، از امور لازم و واجب است. 

کتاب «نبرد تک‌خوان» که از سوی دفتر نشر معارف به چاپ رسیده و به تازگی چاپ دوم آن نیز در دسترس نوجوانان قرار گرفته، از جمله معدود آثار در این زمینه است. فهیمه شاکری مهر با الهام از واقعه شهادت دانش‌آموزان مدرسه قطب راوندی قم، به خلق داستانی پرداخته که از نظر سوژه‌پردازی در حوزه نوجوان قابل تأمل است. 

جنگ چهره زنانه هم دارد

نخستین روز بهمن ماه سال ۱۳۶۵، ۹ نفر از دانش آموزان مدرسه راهنمایی قطب راوندی قم برای تمرین سرود جهت اجرا در ایام دهه فجر، به محل سینما تربیت در خیابان دورشهر می‌روند و پس از بازگشت از محل تمرین، در سه‌راه بازار به دلیل بمباران دو فروند میگ رژیم بعثی همگی به شهادت می رسند.

«محمدحسن بلالی بیدگلی»، «محمدمهدی هجرتی»، «سعید روانمهر کاشانی»، «سید ناصر حسینی»، «محمدرضا رسولی»، «جواد خودکار قمی»، «محمدعلی امینی»، «حسین مقتصدی زاده» و «مهدی بابایی» و مربی شهیدشان «حمیدصادقی قمی» از اعضای ۹ نفره این گروه سرود بودند که به دلیل اصابت مستقیم بمب، همه این دانش‌آموزان نوجوان که در سنین ۱۱ تا ۱۵ سال قرار داشتند و داخل مینی‌بوس بودند به گونه‌ای به شهادت می رسند که چیزی از پیکرهای آنان باقی نماند و در اثر شدت انفجار و آتش گرفتن مینی بوس، شناسایی آنان دو تا سه روز به طول انجامید.

نویسنده «نبرد تک‌خوان»  با الهام از این واقعه تلخ، تلاش دارد نسل امروز را با تأثیر جنگ بر غیر نظامیان و مظلومیت این نوجوانان آشنا کند. در معرفی این اثر آمده است: 

ایمان پسر نوجوانی است که در شهر قم زندگی می‌کند. مثل تمام هم‌سن و سال‌های خودش در دهه ۶۰ ماجرا و شیطنت‌های نوجوانی را پشت سر می‌گذارد. دو دوست صمیمی به اسم هادی و محسن دارد که معروف به سه تفنگدار هستند. همه جا و همه وقت این سه دوست با هم هستند تا زمانیکه حرف یک مسابقه پیش می‌آید. مسابقه سرود استانی در بین مدارس شهر قم برگزار می‌شود، که در آخر گروه سرود برنده راهی یک اردو به پادگان و مناطق جنگی می‌شوند تا برای رزمنده‌ها سرود را اجرا کنند. آقای اسطیری معلم پرورشی اعلام مسابقه می‌کند و مشکل از جایی پیش می‌آید که برای اجرای تک خوانی سرود فقط یک نفر باید انتخاب شود. یک نفر تک خوانی که باید از بین ایمان و هادی انتخاب شود.

 بعد از این خبر رقابت و دعوایی مفصل بین ایمان و هادی برای انتخاب شدن برای تک خوانی سر می‌گیرد. چون خانواده ایمان با جبهه رفتن او مخالف هستند پس تنها راه رسیدن ایمان به جبهه انتخاب شدن برای اجرای تک خوانی سرود و رفتن به اردو است. این مسابقه اتفاق‌های عجیب و خطرناکی را برای هر سه نفر آنها و رفاقتشان به وجود می‌آورد که سرنوشت آنها را دستخوش تغییر می‌کند. …

شاکری‌مهر پیش‌تر در گفت‌وگو با آباجان به نقل از تسنیم، درباره این اثر گفته است: دغدغه اصلی من برای نوشتن این کتاب، معرفی و پرداختن به دانش‌آموزان شهید مدرسه قطب راوندی در شهر قم بود. وقتی ایده نگارش این کتاب به ذهنم رسید، شروع به تحقیق و بررسی درباره این دانش‌آموزان کردم، اما متأسفانه دیدم که کتاب یا فیلم خاصی درباره آنها نوشته یا ساخته نشده است.

وی ادامه داد: جالب‌تر آن بود که حتی مردم شهر قم هم درباره این دانش‌آموزان شهید اطلاع چندانی نداشتند؛ مگر دانش‌آموزانی که در آن دوران در مدرسه قطب راوندی تحصیل کرده بودند یا دوستانشان به شهادت رسیده بودند. 

نویسنده کتاب «نبرد تک‌خوان» افزود: تمام این‌ها سبب شد که برای نوشتن این کتاب مشتاق‌تر شوم و بخواهم بُعدی از جنگ را که در شهر قم رخ داده است- به عنوان شهری که در آن زندگی می‌کنم- از این طریق به مخاطب امروز معرفی کنم. 

انتهای پیام/

حتما ببینید

صالحی: نقص حکمرانی ما به عدم تعامل حکومت با رسانه بازمی‌گردد

صالحی: نقص حکمرانی ما به عدم تعامل حکومت با رسانه بازمی‌گردد

– اخبار فرهنگی – به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، نخستین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *