چرا اتاق‌های تعاون در شهرستان‌ها راه‌اندازی نمی‌شوند؟

چرا اتاق‌های تعاون در شهرستان‌ها راه‌اندازی نمی‌شوند؟

– اخبار اقتصادی –

علی حسین شهریور،دبیرکل خانه تعاونگران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم؛درباره نقش اتاق تعاون در توسعه اهداف تعاون گفت:این مسئله اهمیت دارد که اتاق تعاون در شهرستان ها راه اندازی شود.

 وی به وجود بیش از ۱۰۰هزار تعاونی فعال و نیمه تمام در کشور اشاره کرد و افزود: این موضوع نشان از پتانسیل بالای این بخش از اقتصاد ایران دارد. اما برای اینکه این پتانسیل به بهترین شکل ممکن شکوفا شود، نیاز به سازوکارهای حمایتی و هماهنگی قوی‌تری است که یکی از این سازوکارها، ایجاد اتاق‌های تعاون در سطح شهرستان‌ها است. به موجب تصریح ماده ۵۷قانون بخش تعاون، امکان تشکیل اتاقهای تعاون شهرستان وجود دارد. طبق تبصره ۲ماده مذکور، نحوه تشکیل و فعالیت اتاقهای تعاون شهرستان براساس آیین نامه ای است که به تصویب مجمع عمومی نمایندگان اتاق تعاون ایران می‌رسد. طبق مفاد آئین نامه مذکور، تأسیس اتاق تعاون شهرستان به پیشنهاد اتاق تعاون استان و با موافقت اتاق تعاون ایران است و در هر شهرستان یک اتاق تعاون تشکیل می شود.

 شهریور در پاسخ به این سوال که آیا اتاق‌های تعاون شهرستان‌ها می توانند در توسعه بخش تعاونی نقش داشته باشند؟ بیان کرد: بدون شک گسترش اتاق‌های تعاون شهرستانی، می‌تواند به تقویت بخش تعاون، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی مناطق مختلف کشور کمک کند.

 دبیر کل خانه تعاونگران به پیامدهای مثبت راه اندازی اتاق های تعاون در شهرستان ها اشاره کرد و افزود:اتاق‌های شهرستان‌ها می‌توانند به عنوان نماینده تعاونی‌های محلی در برابر نهادهای دولتی و سایر بخش‌های اقتصادی عمل کرده و از حقوق و منافع آن‌ها دفاع کنند.

 وی افزود:  با ایجاد یک فضای گفت‌وگو و تبادل نظر، اتاق‌های شهرستان‌ها می‌توانند به هماهنگی و هم‌افزایی بین تعاونی‌های مختلف کمک کنند و از ایجاد رقابت‌های ناسالم جلوگیری کنند. اتاق‌های شهرستان‌ها می‌توانند به عنوان یک نقطه کانونی برای ارائه خدمات مختلف به تعاونی‌ها عمل کرده و دسترسی آن‌ها به اطلاعات، مشاوره و تسهیلات را تسهیل کنند.

وی به  برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های تخصصی توسط اتاق‌های شهرستان‌ها می‌تواند به ارتقای سطح آگاهی و دانش تعاونی‌ها و مدیران آن‌ها کمک کند گفت: اتاق‌های شهرستان‌ها می‌توانند با شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و معرفی آن‌ها به سرمایه‌گذاران، به جذب سرمایه‌گذاری در بخش تعاون کمک کنند.

  دبیر کل خانه تعاونگران  درباره اینکه چرا اتاق‌های شهرستانی راه‌اندازی نمی‌شوند؟ بیان کرد: علل مختلفی برای بی تفاوتی نسبت به راه‌اندازی اتاق‌های تعاون در شهرستان‌ها وجود دارد . وجود برخی ابهامات و پیچیدگی‌ها در قوانین و مقررات مربوط به تشکیل اتاق‌های تعاون، یکی از موانع اصلی در این زمینه است.همچنین  بی رغبتی و فقدان انگیزه در سطح اتاق تعاون ایران، باعث کاهش انگیزه برای راه‌اندازی اتاق‌های جدید در شهرستان‌ها شده است. زیرا افراد و تعاونی‌ها به دلیل تجربه‌های ناموفق قبلی، تمایلی به مشارکت در تشکیل اتاق‌های جدید ندارند.

 شهریور گفت: برخی از تعاونی‌ها از مزایای تشکیل اتاق‌های شهرستان‌ها آگاه نیستند و انگیزه کافی برای مشارکت در این امر را ندارند. در مواردی که اتاق‌های شهرستان راه‌اندازی شده‌اند، به دلیل عدم انگیزه و مشارکت فعال تعاونی‌ها، این اتاق‌ها نتوانسته‌اند به اهداف خود دست یابند. البته کاهش اثربخشی اتاق‌های تعاون در توسعه بخش نیز در این رابطه بی تأثیر نیست.

 وی در پاسخ به اینکه وزارت تعاون و اتاق تعاون ایران چه مسئولیتی دارند؟ گفت: وزارت تعاون‌، کار و رفاه اجتماعی باید ضمن پیگیری، با اصلاح قوانین و مقررات موجود، زمینه را برای تشکیل آسان‌تر اتاق‌های تعاون شهرستانی فراهم کند. علاوه بر این ، باید با برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی، به افزایش آگاهی تعاونی‌ها در مورد اهمیت تشکیل اتاق‌های شهرستان‌ها کمک کند و از ظرفیت آنها استفاده نماید‌.

دبیرکل خانه تعاونگران ادامه داد: اتاق تعاون ایران باید به عنوان یک نهاد ملی، نقش رهبری و هدایت را در فرایند تشکیل اتاق‌های شهرستان‌ها ایفا کند. اتاق تعاون باید به اتاق های تعاون استانی و تعاونی‌ها در زمینه تشکیل و اداره اتاق‌های شهرستان‌ها خدمات مشاوره‌ای ارائه کند و با برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها، زمینه تبادل تجربیات بین اتاق‌های شهرستان‌های مختلف را فراهم کند.

 شهریور افزود: برای تسریع در روند تشکیل اتاق‌های تعاون در شهرستان‌ها،  تدوین یک برنامه جامع و زمان‌بندی شده برای تشکیل اتاق‌های تعاون در سراسر کشور توسط اتاق تعاون ایران، تشکیل کارگروه‌ تخصصی متشکل از نمایندگان وزارت تعاون، اتاق تعاون، اتحادیه‌های تعاونی‌ها و سایر کنشگران بخش تعاون نظیر خانه تعاونگران و انجمن علمی تعاون برای بررسی و رفع موانع موجود, ساده‌سازی فرایند ثبت و صدور مجوز برای اتاق‌های تعاون حائز اهمیت است. با اجرای این اقدامات، می‌توان با نهادسازی و راه‌اندازی اتاق‌های تعاون شهرستانی، به توسعه بخش تعاون و ارتقای نقش تعاونی‌ها در اقتصاد کشور کمک شایانی کرد.

انتهای پیام/

 

حتما ببینید

۳ دلیل چند شغله شدن کارگران/ ۶۰ درصد شغل دوم یا سوم دارند

۳ دلیل چند شغله شدن کارگران/ ۶۰ درصد شغل دوم یا سوم دارند

– اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم, در سال‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *