به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، قربانعلی ولی زاده روز یکشنبه در دیدار با اعضای هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه مازندران اظهار کرد: ️بیش از ۸۰ درصد از تپه باستانی «دینکتی» در مقریکلا شهرستان بابلسر قرار دارد که متعلق به عصر آهن است.
وی گفت: این تپه تاریخی که به ثبت ملی رسیده است در معرض تهدید جدی از سوی سوداگران گنج و اراضی ملی قرار دارد و برای حفظ این تپه تاریخی اقدامات موثری انجام خواهد شد.
فرماندار بابلسر با بیان این مطلب که کاوش باستان شناسی تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این تپه با تامین اعتبار دانشگاه مازندران و به منظور کاوش آموزشی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در نظر گرفته شده به مدت یک ماه در این منطقه انجام میشود، اظهار کرد: ️این کاوش آموزشی که نقش مهمی در حفاظت از این تپه باستانی دارد به سرپرستی مجتبی صفری عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه مازندران و به همراه یک تیم ۲۰ نفره شامل دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از طرف دانشگاه مازندران و با همکاری فرمانداری بابلسر انجام میشود. ️
وی گفت: مجوز این اقدام از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و پژوهشکده باستان شناسی صادر که با ابلاغ اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران اجرایی میشود.
ا️ین مقام مسوول تصریح کرد: سامان سورتچی به عنوان ناظر این طرح از سوی میراث فرهنگی استان مازندران معرفی شد و در مدت زمان یک ماهه اجرای این کاوش علاقه مندان میتوانند از این تپه باستانی بازدید کنند.
تپه دینه کتی مربوط به عصر آهن است و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۰۰۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.