پیشنهادات و‌ نگرانی‌های یک اتحادیه دانشجویی درباره بودجه

پیشنهادات و‌ نگرانی‌های یک اتحادیه دانشجویی درباره بودجه

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اخیرا نامه‌ای را خطاب به مقامات مختلف کشور در خصوص لایحه‌ی بودجه‌ی سال ۱۴۰۴ ارسال کرده است. در این نامه ضمن اعلام نگرانی‌هایی درباره بودجه سال آینده راهکارهایی نیز ارائه شده است.

بررسی ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در دستور کار مجلس

 

در گفتگو با دبیر سیاسی این اتحادیه دانشجویی دلایل و نگرانی‌های این اتحادیه دانشجویی که منجر بر ارسال و نوشتن این نامه شد را جویا شدیم.

امیررضا فرج‌اللهی، دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، در این زمینه به آباجان به نقل از تسنیم گفت: یکی از مهمترین مسائل هر ساله‌ کشور لایحه بودجه است که مفاد آن مستقیما بر روی سفره و معیشت مردم و همچنین پیشرفت کشور اثرگذار است. برخی از احکام لایحه پیشنهادی در بودجه سال آینده نگران‌کننده است که ما در این نامه هشدارها و پیشنهادات خود را به مسئولان اعلام کردیم.

وی با بیان اینکه در نامه مذکور به چند نکته حیاتی و هشدار دهنده اشاره شده است، افزود: یکی از این مسائل، عدم انطباق لایحه‌ی بودجه ۱۴۰۴ با برنامه هفتم توسعه است. دولت باید توجه ویژه‌ای به برنامه‌های کلان کشور داشته باشد تا بودجه‌ تنظیمی با چشم‌اندازهای بلندمدت کشور هم‌راستا باشد. بی‌توجهی به این مسائل، نه‌ تنها موجب مشکلات اقتصادی در کوتاه‌مدت می‌شود، بلکه می‌تواند در بلند مدت کشور را از مسیر پیشرفت و تعالی دور کند.

این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه ضروری است که تصمیمات اقتصادی کشور به‌گونه‌ای اتخاذ شوند که منجر به فشار بیشتر بر مردم نشوند، تاکید کرد: این تصمیمات در شرایطی گرفته می‌شوند که به گفته مقام معظم رهبری، شرایط برای دشمنان، به‌ویژه رژیم‌صهیونیستی و همچنین جبهه مقاومت به‌طور همزمان مرگ و زندگی است. در چنین شرایط حساسی سیاست‌های اقتصادی باید بادقت و تدبیر بیشتری طراحی شوند تا از هرگونه آسیب‌پذیری اجتماعی و اقتصادی جلوگیری شود.

فرج‌الهی در ادامه تصریح کرد: یکی از تصمیمات نگران‌کننده در لایحه‌ بودجه ۱۴۰۴، اعلام عمومی جزئیات بودجه نظامی کشور است. در شرایطی که کشور درگیر جنگ اقتصادی و همچنین جنگ‌های نیابتی و تهدیدات نظامی از سوی دشمنان است، این اقدام می‌تواند به‌طور جدی موقعیت استراتژیک کشور را تضعیف کند. افشای اطلاعات حساس نظامی در این زمان، نه‌تنها موجب تقویت مواضع دشمن می‌شود، بلکه به‌طور غیرمستقیم باعث آسیب به امنیت ملی خواهد شد.

وی تاکید کرد: تغییرات گسترده‌ای که در نرخ ارز در لایحه‌ی بودجه ۱۴۰۴ قید شده  به‌ویژه کاهش نرخ ارز ترجیحی و جایگزینی آن با نرخ تسعیر بالاتر، می‌تواند پیامدهای سنگینی برای معیشت مردم، به‌ویژه اقشار آسیب‌پذیر، داشته باشد. این تغییرات، به‌طور مستقیم منجر به افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند مواد غذایی، دارو و نهاده‌های دامی می‌شود. در شرایطی که کشور در بحران اقتصادی قرار دارد و مردم با مشکلات جدی اقتصادی مواجه هستند، این تغییرات فشار بر اقشار کم‌درآمد را بیشتر خواهد کرد. این‌گونه تصمیمات اقتصادی می‌تواند باعث افزایش نارضایتی عمومی و ضربه به سرمایه اجتماعی کشور شود.

فرج‌الهی با اشاره به اینکه این لایحه یکی از انقباضی‌ترین بودجه‌های تاریخ کشور است، یادآور شد: سهم بودجه عمومی از تولید ناخالص داخلی فقط حدود ۱۰ درصد است که این رقم در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر بسیار پایین به نظر می‌رسد لذا تصمیمات اقتصادی باید با نگاه ویژه به تقویت اقتصاد داخلی و ثبات اجتماعی اتخاذ شوند.

این فعال دانشجویی با اشاره به معضل خام‌فروشی منابع طبیعی آن را  یکی از مشکلات ساختاری اصلی اقتصاد کشور دانست و گفت: فرآوری مواد اولیه و تبدیل آن‌ها به محصولات نهایی نه تنها باعث افزایش درآمدهای پایدار برای دولت می‌شود، بلکه می‌تواند به رشد صنایع داخلی و ایجاد اشتغال در کشور کمک کند. علاوه بر این، باید به اصلاحات مالیاتی توجه بیشتری شود. اصلاحات در نظام مالیاتی و اخذ مالیات عادلانه از ثروتمندان و صاحبان سرمایه، به‌ویژه با تمرکز بر مالیات بر دارایی‌ها، می‌تواند منابع مالی پایدار برای کشور ایجاد کند. به‌ویژه در شرایطی که کشور با بحران‌های اقتصادی روبه‌رو است، باید تلاش بیشتری برای جلوگیری از فرار مالیاتی و اخذ مالیات از منابع بادآورده صورت گیرد.

وی به راهکارهایی ارائه شده در نامه نیز اشاره کرد و گفت: مطالبه‌گری باید همراه با ارائه راه‌حل‌های علمی و عملی باشد. سعی کردیم در نامه نه‌ تنها دغدغه‌های خود را مطرح کنیم، بلکه به‌طور جدی راه‌حل‌های علمی و عملی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ارائه دهیم. در این راستا، ما از ظرفیت‌های مختلف از جمله مشورت با اندیشکده‌ها، اساتید و دانشجویان دغدغه‌مند به نظام و انقلاب اسلامی استفاده کردیم و مفادی را تحت عنوان “احکام پیشنهادی لایحه بودجه” به همراه نکاتی در خصوص شکست دور باطل تورم اقتصاد ایران به مقامات ذی‌ربط ارسال کردیم. با ارائه این پیشنهادات سعی کردیم به‌ طور جدی و عملی برای مشکلات اقتصادی کشور راه‌حل‌هایی ارائه دهیم تا از بحران‌های بیشتر جلوگیری کنیم.

فرج الهی در پایان گفت: از مسئولین می‌خواهیم با دقت و حساسیت بیشتری لایحه‌ی بودجه‌ سال ۱۴۰۴ را بررسی کنند و اصلاحات لازم را در آن اعمال کنند. این تصمیمات باید به‌ گونه‌ای اتخاذ شوند که از فشارهای بیشتر بر مردم جلوگیری کرده و باعث تقویت جایگاه کشور در برابر دشمنان شود. ما همواره آماده‌ایم تا در این مسیر با ارائه پیشنهادات سازنده و همکاری با مسئولین، به حل مشکلات موجود کمک کنیم.

متن نامه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و پیشنهادات ارائه شده در ادامه آمده است:

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , بودجه ایران , مجلس شورای اسلامی ایران , مسعود پزشکیان , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , بودجه ایران , مجلس شورای اسلامی ایران , مسعود پزشکیان , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , بودجه ایران , مجلس شورای اسلامی ایران , مسعود پزشکیان ,

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , بودجه ایران , مجلس شورای اسلامی ایران , مسعود پزشکیان , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , بودجه ایران , مجلس شورای اسلامی ایران , مسعود پزشکیان , اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , بودجه ایران , مجلس شورای اسلامی ایران , مسعود پزشکیان ,

انتهای پیام/
 

حتما ببینید

آمار دانشجویان خارجی ۱۰ کشور اول پذیرنده دانشجو

آمار دانشجویان خارجی ۱۰ کشور اول پذیرنده دانشجو

– اخبار سیاسی – به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، اولین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *