به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، علی اکبر تاج مزینانی روز شنبه در سی و نهمین همایش روز ملی مددکار اجتماعی با عنوان “مددکاری اجتماعی و سیاستگذاری توانمندسازانه” در خانه اندیشمندان علوم انسانی اظهار داشت: در ۲ دهه اخیر، نظام های رفاهی به سمت اصلاح خود رفتهاند و سیاستگذاری توانمندسازانه و سرمایهگذاری اجتماعی در دستور کار همه کشورها قرار گرفته است.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: هدف از سیاستگذاری توانمندسازانه و سرمایهگذاری اجتماعی، حفظ و تجهیز نیروی انسانی و ایجاد سرمایه و قابلیت های انسانی از طریق آموزش و مراقبت های پیش از دبستان است.
مزینانی با اشاره به پدید آمدن مخاطرات جدید اجتماعی مانند افزایش زنان سرپرست خانوار و افزایش جمعیت سالمند گفت: این مساله باعث شده بحث سرمایهگذاری اجتماعی یا دولت توانمندسازانه مطرح شود.
با کمبود مددکار حرفهای در حوزه ایثارگران روبرو هستیم
فریده اولاد قباد معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این همایش گفت: با کمبود مددکار حرفهای در حوزه ایثارگران روبرو هستیم چون خانواده شهدا، آزادگان و جانبازان نیاز به تربیت مددکاری حرفهای داریم.
وی ادامه داد: با توجه به سالمند شدن جمعیت، توانمندسازی ایثارگران اهمیت دارد.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به طرح های همیاران، معتمدین معین و سپاس برای جامعه ایثارگران گفت: ۸۶ مرکز مشاوره در بنیاد شهید فعال است.
سیاست کمیته امداد از ارائه خدمت برای رفع نیاز به سمت توانمندسازی رفته است.
حسین خدرویسی معاون حمایت و سلامت کمیته امداد نیز در این همایش گفت: سیاست کمیته امداد از ارائه خدمت برای رفع نیاز به سمت توانمندسازی و خروج از چرخه فقر رفته است.
وی ادامه داد: فرآیند توانمندسازی، سه ضلع خدمت دهنده، خدمت گیرنده و شرایط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را دربرمیگیرد که کارآمدی آن در گرو هر سه ضلع است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد در ادامه به تشریح برخی از فعالیت های این معاونت پرداخت و گفت: سال گذشته بیش از ۸۰ هزار نوعروس با مساعدت کمیته امداد به خانه بخت رفتند و امسال نیز این تعداد به صد هزار بسته جهیزیه خواهد رسید.
خدرویسی افزود: برای ۱۲۰ هزار زن سرپرست خانوار، بیمه پردازی صورت گرفته است.