امیر یوسفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم در گرگان با بیان اینکه ایران در سالهای اخیر به یکی از واردکنندگان اصلی پنبه تبدیل شده است، اظهار کرد: عمده پنبه وارداتی به ایران از مرز اینچه برون از مبدا کشور قزاقستان است و در سالهای اخیر با توجه به کاهش تولید و نیاز بازار، میزان واردات پنبه به طور قابل ملاحظهای افزایش پیدا کرده است.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در سالهای اخیر میزان کشت و تولید پنبه در کشور کاهش چشمگیری پیدا کرده است، گفت: زمانی گلستان یکی از قطبهای تولید پنبه در کشور بود و بخش زیادی از کارخانهها و صنایع نساجی را تأمین میکرد اما حالا تولید در این استان کاهش شدیدی پیدا کرده که البته در کل کشور هم شرایط به همین گونه است.
وی افزود: نیاز سالانه صنایع کشور به پنبه حدود ۱۶۰ هزار تن است که فقط ۶۰ هزار تن آن در داخل تأمین میشود و نیاز به واردات ۱۰۰ هزار تنی داریم. عمده پنبه وارداتی به کشور نیز از کشورهای ازبکستان و قزاقستان تأمین میشود.
یوسفی خاطرنشان کرد: با کاهش شدید سطح زیرکشت و عدم حمایت دولتها از این محصول، بسیاری از کارخانههای پنبه پاک کنی در کشور تعطیل شده و با وجود اینکه روزگاری کشورمان صادرکننده پنبه محلوج بود اما در حال حاضر به دلیل کمبود تولید، فعالیت برای اندک کارخانجات باقی مانده نیز امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: همیشه واردکنندگان دارای لابیهای قوی بودند و استانهای تولیدکننده مانند گلستان که صدایی در کشور و دولت نداشتند، متضرر شدند. همچنین در سالهای اخیر به بهانه حمایت از محصولاتی مانند گندم و امنیت غذایی از تولید یک محصول ارزشمند مانند پنبه چشم پوشی شد.
انتهای پیام/