به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم حاضر شد و به سؤالات خبرنگار حوزه فضایی آباجان به نقل از تسنیم پاسخ داد.
حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران از آباجان به نقل از تسنیم بازدید کرد
آخرین وضعیت ماهوارههای ایران در مدار و ماهوارههای درحالساخت، میزان پیشرفت صنعت فضایی ایران باتوجه به اسناد بالادستی، ماهوارههای آماده پرتاب ایران، پایگاه فضایی چابهار، پروژه زیست فضا و اعزام انسان به فضا از جمله موضوعات مطرحشده در این مصاحبه است.
دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به این سؤال آباجان به نقل از تسنیم که بلوک انتقال مداری یکی از شاهکارهای فضایی ایران است که اخیراً به فضا پرتاب شد آخرین وضعیت بلوک را تشریح کنید، گفت: بلوک انتقال مداری سامان یکی از نخستین گامهای ایران در مسیر دستیابی به مدارهای بالاست. بهعنوان اولین عملیات مداری که توسط این بلوک انجام شد، باید گفت کیفیت پیشپرتاب آن قابل قبول بود.
وی افزود: این بلوک با موفقیت در مدار ارتفاع پایین قرار گرفت و با توجه به اینکه یکی از نخستین نمونههای این خانواده در ایران است، عملکرد مداری آن تجربهای ارزشمند و تا حد زیادی موفقیتآمیز محسوب میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: در این عملیات، بیش از ۸۰ درصد از زیرسیستمها عملکردی کاملاً صحیح داشتند و بیش از ۸۰ درصد مأموریت نیز با موفقیت انجام شد. این دستاورد، تجربهای بسیار ارزشمند برای تیم تحقیق و توسعه ایران بود. از سوی دیگر، انتظار دستیابی به موفقیت ۱۰۰ درصدی نیز منطقی نبود زیرا این پروژه همچنان در مراحل تحقیق و توسعه قرار دارد.
.
سالاریه تصریح کرد: نسخه بعدی این بلوک هماکنون در مراحل نهایی قرار دارد. براساس تجربیات حاصل از نخستین پرتاب و عملیات مداری، اصلاحات لازم در نمونه دوم در حال انجام است و انشالله آن نیز به زودی پرتاب میشود و امیدواریم عملکردی ۱۰۰ درصد موفق داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به هدفگذاری ایران برای دستیابی به مدارهای ارتفاع بالا یا مدار ژئو، توسعه بلوکهای انتقال مداری از اهمیت زیادی برخوردار است؛ این بلوکها همچنین برای برنامههای منظومهسازی و قرار دادن تعداد زیادی ماهواره ایران در مدار، توسعه بلوکها ضرورت دارند.
سالاریه یادآور شد: بلوکهای انتقال مداری میتوانند اجرام را به ارتفاعات بالاتر منتقل کنند و قابلیت تزریق ماهوارهها در نقاط مختلف مداری را دارند؛ به این ترتیب، ایران میتواند ماهوارهها را در زوایای مختلف فاز مداری قرار دهد و از این منظر به پیشرفتهای چشمگیری دست یابد.
وی گفت: امیدواریم نمونه دوم این بلوک که سال گذشته رونمایی شد، با اصلاحات مبتنی بر تجربیات بلوک اول، این بلوک را نیز پرتاب کنیم و این بلوک، عملیات موفق و بدون نقصی را به ثبت برساند.
انتهای پیام/