به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ایده خلاقانه و جدید پسر، در ابتدا به مذاق خانواده خوش نیامد و آنها بیاعتنا به توضیحات سعید، باز هم گندم و جو کاشتند اما او کسی نبود که به این راحتی عقبنشینی کند برای همین خودش دست به کار شد و گوشهای از حیاط بزرگ خانه را به گلخانه تولید میوههای استوایی تبدیل کرد.
سرعت تولید محصول و سود فراوان حاصل از آن، جای بهانهگیری نداشت و از سال بعد، دیگر خبری از کاشتن گندم و جو نبود و به جای آن؛ خانواده سعید ستونهای گلخانه میوههای استوایی برافراشتند؛ گلخانههای که در کمتر از چهار سال از مساحت هشت متری در گوشه حیاط به هزار و ۵۰۰ متر رسید و به سرعت هم شهرت منطقهای و ملی یافت و هزاران نفر را برای تماشای میوههای انبه و موز و پاپایا (خربزه درختی) به سارلیعلیا کشاند.
شدت اشتیاق علاقمندان به تماشای گلخانه به اندازهای زیاد بود که سعید را به فکر ایجاد مجموعه گردشگری انداخت و حالا او علاوه بر میوه، درآمد قابل توجهی هم از گردشگران دارد.
کاشت میوههای استوایی در گلخانه به معنی پرورش و تولید میوههایی مانند انبه، آناناس، لیموترش، آووکادو و سایر میوههای گرمسیری است که در شرایط عادی آبوهوایی مناطق معتدل یا سردسیری قابل رشد نیستند و به دلیل نیازهای خاص آبوهوایی این گیاهان، مانند دمای بالا، رطوبت نسبی و نور کافی، امکان رشد آنها در مناطق سردسیر و خشک وجود ندارد.
میوه های استوایی به گروهی از میوهها گفته می شود که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به خصوص در منطقه استوا رشد می کنند. این میوه ها مانند پاپایا، آناناس، موز و نارگیل به دلیل طعم لذیذ، رنگ جذاب و خواص غذایی بالا، محبوبیت زیادی در جهان دارند.
گردشگری کشاورزی هم از رویکردهای نوین صنعت گردشگری به شمار میآید که از آن به عنوان راهکاری برای تنوعبخشی به مشاغل روستایی یاد میشود و از ویژگیهای مهم این رویکرد، ایجاد فعالیتهای اقتصادی مبتنی بر اشتغالزایی و درآمدزایی در محیط روستایی است.
سعید کیانزاده که به همراه خانوادهاش دست به ایجاد گلخانه تولید محصولات گرمسیری در گنبدکاووس زده است گفت: از چهار سال قبل، تولید میوههای استوایی را در یک گلخانه هشت متری کوچک آغاز کردم و اکنون یک مجموعه گردشگری یک هکتاری با یک گلخانه با وسعت هزار و ۵۰۰ متر مربعی دارم.
وی ادامه داد: در این گلخانه با بستر خاکی، میوههای استوایی از جمله موز، انبه، قهوه، پاپایا (خربزه درختی)، گوآوا و آناناس تولید میشود و علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار برای ۱۰ نفر، با راهاندازی بازارچه صنایع دستی و فروش محصولات غذایی در آخر هر هفته در روستا، برای بانوان منطقه شغل و درآمد ایجاد شده است.
وی یادآور شد: هر هفته هزاران نفر از جمله گردشگران خارجی برای بازدید از این گلخانه به روستا میآیند و علاوه بر تماشای گلخانه، میوههای گرمسیری را هم، خریداری میکنند.
حمایت از طرحهای گردشگری کشاورزی
کارشناس امور اراضی جهادکشاورزی گنبدکاووس هم گفت: فعال شدن این گلخانه که در قالب مجموعه گردشگری راه اندازی شده، یکی از طرحهای مهم این شهرستان در حوزه ایجاد فرصتهای شغلی و افزایش درآمد برای بهرهبردار کشاورزی است.
امیرحسین فخریپور به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: ۲ طرح گردشگری کشاورزی در این شهرستان در دست اجرا است که از جمله آن میتواند به زیتونکاری ۸۰ هکتاری در روستای مرزی «تنگلی» اینچه برون اشاره کرد.
وی یادآور شد: شهرستان گنبدکاووس با توجه به قرار گرفتن در شمال استان و دارای آب و هوای گرم، شرایط بسیار خوبی را برای ایجاد گلخانه دارد.
محمود بزی سرپرست مدیریت امور اراضی جهادکشاورزی گلستان هم بر حمایت این مدیریت از اجرای طرح های گلخانهای در راستای حفظ آب و خاک و ایجاد فرصتهای شغلی جدید و افزایش درآمد کشاورزان منطقه تاکید کرد.
پیشتر محمد برزعلی رییس جهاد کشاورزی گلستان اعلام کرده بود که این استان پیشرو گردشگری کشاورزی بوده و رونق بیشتر آن نیازمند برنامهریزی دقیق است و به تدوین بخشنامه، آییننامه، رفع موانع و تصویب قوانین موثر نیاز دارد.
وی معتقد است: فرهنگسازی در گردشگری کشاورزی استان میتواند به رونق کشاورزی منطقه کمک کند و ارتقای تولید و بهرهوری محصولات کشاورزی در راستای امنیت غذایی و افزایش درآمد کشاورزان از جمله فواید رونق گردشگری کشاورزی است.
استان گلستان به دلیل برخورداری از اقلیم گوناگون، زمینهای مستعد و ظرفیت تولید ۹۲ گونه محصول کشاورزی، میتواند با اتخاذ راهکارهای مؤثر شاهد افزایش درآمد فعالان بخش کشاورزی و گردشگری بهویژه در مناطق روستایی استان باشد.