به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از زنجان، دپوی پسماند روی در شهر زنجان، یکی از بزرگترین چالشهای مردم، صنعتگران این حوزه و مسئولان استانی از سالیان دور در این استان بوده است. ۱۰ میلیون تن پسماند روی دپو شده که حاصل بیتدبیری مدیران وقت بوده است که در قسمت جنوبی شهر زنجان و در شهرک صنعتی روی به حال خود رها شده است.
این رسانه طی ماههای اخیر بارها به این موضوعات پرداخته است. آلودگی زیست محیطی که از طریق آب و خاک وارد بدن انسان و حیوانات منطقه میشود و همچنان توجهی به آن نمیشود. به عبارتی دیگر مسئولان استانی توان مدیریت آن را ندارند و باید مسئولان ملی فکری برای آن کنند.
گزارش| مصائب دپوی ۱۰ میلیون تن پسماند روی در زنجان + فیلمتأثیرات منفی پسماندهای شهرک روی زنجان بر حیات وحش + فیلم
پسماندهایی که طبق نظریههای کارشناسان هم برای سلامتی مردم مضر است هم برای محیط زیست؛ این پسماندها که کاملاً غیر اصولی در شهرک روی زنجان دپو شده بود، طی اعتراضات و تلاش مسئولان در سالهای اخیر، به محل جدیدی در منطقه زنجانرود و حوالی روستای سردهات انتقال یافته و دپو میشود. اما ۱۰ میلیون تن پسماند همچنان به شکل سرباز در شهرک روی وجود دارد.
حال بسیاری از سرمایهگذاران و صنعتگران در جلسات مختلفی درباره بهرهبرداری از این پسماندها اتفاق نظر داشته و به دنبال ایجاد زنجیره برای کاربردی کردن آن هستند.
مصطفی طاهری امروز در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم، دپوی پسماند روی را بزرگترین دغدغه مردم استان طی سالها عنوان کرد و اظهار داشت: ۸٫۵ تا ۱۰ میلیون تن پسماند روی در استان و نزدیک شهر زنجان دپو شده که از آن هیچگونه بهرهبرداری صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه این پسماند دپو شده بیش از ۱۵ همت ارزش دارد اما متأسفانه فقط آثار منفی ناشی از این دپو نصیب مردم استان زنجان شده و موجب آلودگی زیست محیطی شده است؛ به عبارتی دیگر بهعنوان یک تهدید دیده میشود و استفاده از این پسماندها نیاز به ایده دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پسماند خود صنعتی است که ۱۱ شاخه دارد و باید به آن همچون یک فرصت نگاه کرد، اضافه کرد: در واقع ماده معدنی محسوب میشود که دارای زنجیره است و باید از این پسماندها استفاده بهینه کرد.
وی به لزوم تولید ثروت از طریق این پسماندهای دپو شده در استان زنجان تأکید کرد و ادامه داد: باید با استفاده از فناوریهای نوین و بازیافت این پسماندها، به نتیجه موثر و ثروت آفرینی برسیم.
انتهای پیام/