گزارش‌های تکان‌دهنده از قطع عضو و آمار واقعی شهدا در غزه

گزارش‌های تکان‌دهنده از قطع عضو و آمار واقعی شهدا در غزه

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در حالی که رژیم صهیونیستی بدون توجه به هیچ یک از قطعنامه‌ها و قوانین و درخواست‌های بین‌المللی به جنگ نسل کشی خود علیه نوار غزه تحت حمایت مستقیم آمریکا و غرب ادامه می‌دهد، وزارت بهداشت نوار غزه عصر دیروز اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ نسل کشی صهیونیست‌ها علیه این باریکه ۴۵۰۰ مورد قطع اندام فوقانی و تحتانی در غزه به ثبت رسیده است.

آمار رسمی قطع عضو در غزه/ کودکان، بزرگترین قربانی

«زاهر الوحیدی» مدیر واحد اطلاع رسانی وزارت بهداشت غزه گفت: ما تا پایان سال ۲۰۲۴ بیش از ۴۵۰۰ مورد قطع عضو در میان مردم غزه ثبت کردیم که در نتیجه تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی به این وضعیت دچار شده‌اند. ۸۰۰ نفر از قطع عضوها کودکان هستند یعنی ۱۸ درصد کل آمار رسمی قطع عضو شدگان.

این مقام بهداشتی غزه تاکید کرد: همچنین ۱۲ درصد از کل تعداد کسانی که قطع عضو شده‌اند، زن هستند؛ یعنی حدود ۵۴۰ نفر از آنها. این آمار بیانگر گستردگی فاجعه انسانی است که غیرنظامیان فلسطینی به ویژه آسیب پذیرترین گروه‌های کودکان و زنان با آن مواجه شده‌اند.

منابع پزشکی و مقامات دولت غزه اعلام کردند که ارزیابی‌ها نشان می‌دهد، تعداد قطع عضوها به ویژه در میان کودکان چندین برابر تعداد اعلام شده است؛ زیرا با توجه به نسل کشی مداوم و نابودی زیرساخت‌های غیرنظامی، غیر ممکن است که ما بتوانیم آمار دقیق تلفات را ارائه دهیم.

مدیر واحد اطلاع رسانی وزارت بهداشت غزه گفت: با ادامه جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه، احتمال افزایش تعداد افرادی که قطع عضو شده‌اند، بسیار بالاست که همین مسئله، فشار را بر سیستم بهداشتی غزه افزایش می‌دهد. در حال حاضر هم بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی غزه به دلیل بمباران‌های مداوم و محاصره سنگین از کمبود شدید تجهیزات رنج می‌برند.

از کار افتادن بیمارستان تخصصی توانبخشی به قطع عضو شدگان در غزه

وی افزود: بخش بهداشت غزه برای مقابله با این بحران انسانی فاجعه بار، نیاز فوری به حمایت‌های پزشکی و بشردوستانه دارد و ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا برای توقف تجاوزات اسرائیل و تضمین حمایت از غیرنظامیان در غزه اقدام به فوری انجام دهد.

با افزایش تعداد قطع عضوها در غزه، به ویژه در میان کودکان، «لیزا داتن» یکی از مسئولان دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در سازمان ملل در اکتبر ۲۰۲۴ اعلام کرد که غزه به خانه بیشترین کودکان قطع عضو شده در عصر جدید در جهان تبدیل شده است.

این مسئول سازمان ملل تاکید کرد که هر روز در غزه ۱۰ کودک یک یا دو پای خود را در نتیجه جنگ نسل کشی از دست می‌دهند.

«فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (آنروا) هم اعلام کرد که وضعیت کودکان غزه بسیار غم انگیز بوده و در حالی که آنها به شکل مکرر قطع عضو می‌شوند، هیچگونه مرکز توانبخشی روانی و فیزیکی که امید را به این کودکان برگرداند و یا اندام‌های مصنوعی برای درمان آنها، وجود ندارد.

وزارت بهداشت غزه گزارش داد که ارتش صهیونیستی، بیمارستان «حمد» را که تنها بیمارستان تخصصی در نوار غزه در بخش توانبخشی برای قطع عضو بود، از خدمت خارج کرده است.

بحران سوخت در بیمارستان‌ها و خطر واقعی مرگ برای بیماران و مجروحان

از طرف دیگر، سازمان پزشکان بدون مرز در بیانیه‌ای هشدار داد که کمبود سوخت در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس واقع در جنوب نوار غزه که یکی از مهم‌ترین بیمارستان‌های این باریکه به شمار می‌رود، جان نوزادان، بیماران و به طور کلی مجروحان را در معرض خطر جدی قرار داده است.

این سازمان تاکید کرد: اشغالگران اسرائیلی به جلوگیری از رسیدن سوخت و سایر مواد اولیه به همه بیمارستان‌های غزه در چارچوب تشدید محاصره علیه این منطقه ادامه می‌دهند. ممانعت از رسیدن سوخت به بیمارستان‌ها در شرایطی است که وضعیت بهداشتی در نوار غزه هر روز وخیم‌تر می‌شود. البته تنها مجتمع پزشکی ناصر نیست که به دلیل کمبود سوخت تهدید به توقف کار شده است؛ بلکه سایر بیمارستان‌ها از جمله بیمارستان شهداء الاقصی در دیرالبلح واقع در مرکز نوار غزه و بیمارستان اروپایی غزه در نزدیکی شهر خان یونس در جنوب این باریکه هم با همین بحران مواجه هستند.

در ادامه این بیانیه آمده است: ادامه این روند، تهدیدی بزرگ برای زندگی صدها بیمار از جمله نوزادان تازه متولد شده است که برای ادامه زندگی خود به برق وابسته هستند و برق بیمارستان‌ها توسط ژنراتورهایی که برای کار کردن به سوخت نیاز دارند، تامین می‌شود. ما درباره این وضعیت فاجعه بار در غزه بسیار نگرانیم و عواقب آن به شدت خطرناک خواهد بود؛ بنابراین از همه طرف‌ها می‌خواهیم که ورود سوخت به غزه را تسهیل کنند و از رسیدن ایمن آن به مراکز درمانی اطمینان حاصل نمایند.

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه هم در بیانیه دیگری اعلام کرد که تنها ۱۴ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان نوار غزه فعال هستند که آنها هم خدمات بسیار جزئی ارائه می‌دهند. همه این بیمارستان‌ها در سایه محاصره شدید تحمیل شده توسط رژیم اشغالگر و حملات مداوم این رژیم، با کمبود شدید دارو و تجهیزات پزشکی مواجهه‌اند.

آمار واقعی شهدای غزه ۴۰ درصد بیشتر از آمار رسمی است

اما در گزارش دیگری از بحران فاجعه بار انسانی در غزه، یک مطالعه تحقیقاتی منتشر شده توس هفته‌‌نامه پزشکی «لنست» که یکی از معتبرترین و مشهورترین هفته نامه‌های پزشکی است، روز گذشته گزارش داد که تعداد شهدای نوار غزه طی ۹ ماه اول جنگ ویرانگر اسرائیل علیه این منطقه، حدود ۴۰ درصد بیشتر از آمار وزارت بهداشت غزه است.

تا ۳۰ ژوئن سال گذشته میلادی وزارت بهداشت غزه گزارش داده بود که تعداد شهدای غزه به ۳۷۸۷۷ نفر رسیده است؛ اما در گزارشی که هفته نامه پزشکی لنست منتشر کرده و این هفته نامه با استناد به داده‌های وزارت بهداشت غزه؛ نظرسنجی‌های آنلاین و آگهی‌های مربوط به شهادت مردم غزه در شبکه‌های اجتماعی؛ به این نتیجه رسید که تعداد شهدا در آن دوره بین ۵۵۲۹۸ تا ۷۸۵۲۵ نفر بوده است.

این مطالعه نشان داد که این آمار نشان می‌دهد حدود ۳ درصد جمعیت غزه تا بازه زمانی ژوئن ۲۰۲۴ جان خود را از دست داده‌اند؛ یعنی از هر ۳۵ نفر، یک نفر در این مدت جان باخته‌اند.

همچنین بر اساس برآوردهای گروه پژوهشگران بین‌المللی، ۵۹ درصد قربانیان در غزه را زنان، کودکان و افراد مسن تشکیل می‌دهند. البته باید توجه داشته باشیم که این آمار صرفاً محدود به تلفات مستقیم ناشی از جنگ بوده و شامل مرگ و میر بر اثر عواملی مانند کمبود مراقبت‌های بهداشتی یا گرسنگی و سایر پیامدهای جنگ نمی‌شود. همچنین هنوز هزاران نفر در زیر آوار مدفون شده‌اند که اطلاعاتی از آنها در دسترس نیست.

اسرائیل منابع داده‌های آماری غزه را نابود می‌کند

در گزارش هفته نامه پزشکی لنست آمده است که وزارت بهداشت فلسطین در غزه تا حد زیادی موفق شد، سوابق الکترونیکی آمار مرگ و میر را نگه دارد اما با توجه به ادامه حملات اسرائیل که شامل حمله به بیمارستان‌ها و سایر مراکز بهداشتی می‌شود، اختلالات زیادی در ارتباطات دیجیتالی به وجود آمده که حفظ آمار دقیق را بسیار سخت می‌کند. ما در این تحقیق از یک رویکرد آماری استفاده کردیم که قبلاً برای ارزیابی تلفات در درگیری‌های سایر مناطق جهان استفاده می‌شد.

بر اساس این گزارش، این تجزیه و تحلیل بر اساس اطلاعات ۳ فهرست مختلف انجام شد که اولین فهرست توسط وزارت بهداشت غزه ارائه شده و مربوط به آمار پیکرهایی بود که در بیمارستان‌ها و یا سردخانه‌ها ثبت شده بودند. فهرست دوم هم مربوط به یک نظرسنجی آنلاین است که توسط وزارت بهداشت غزه راه‌اندازی شده و در آن مردم غزه مرگ بستگان خود را گزارش می‌دهند. فهرست سوم هم بر اساس آگهی‌های فوت منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی است.

«زینه جمال الدین» تهیه کننده اصلی این گزارش که یک اپیدمیولوژیست در دانشکده بهداشت و پزشکی لندن است، در این زمینه به خبرگزاری فرانسه گفت: ما فقط آمار کسانی را که مرگشان توسط بستگان، سردخانه‌ها و بیمارستان‌ها تایید شده بود، در این تحلیل گنجاندیم و سه فهرست را مجدداً بررسی کردیم و سپس به تخمین آمار واقعی قربانیان پرداختیم.

«کوین مک کانو» استاد آمار کاربردی در دانشگاه انگلیس هم به نوبه خود اعلام کرد که محققان در این پژوهش از چند رویکرد استفاده کرده‌اند و ما این تخمین‌ها را قانع کننده و دقیق می‌دانیم. همچنین آنچه که موجب می‌شود باور کنیم آمار رسمی تلفات در نوار غزه، کمتر از آمار واقعی است، این است که در آمار رسمی به تعداد مفقود شدگان اشاره نشده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل هم گزارش داد که حدود ۱۰ هزار نفر در غزه مفقود شده‌اند و زیر آوار مدفون گشتند.

شهادت ۷۴ کودک غزه در هفته اول ۲۰۲۵/تعمیق بحران بهداشتی
یونیسف: ورود کمک‌ها به غزه مسئله مرگ و زندگی کودکان است
هشدار حماس درباره طرح اسرائیل برای نابودی بخش بهداشت غزه

انتهای پیام/

حتما ببینید

حفظ جایگاه مقاومت در لبنان؛ نقش محوری حزب‌الله در پیروزی عون

حفظ جایگاه مقاومت در لبنان؛ نقش محوری حزب‌الله در پیروزی عون

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *