کاهش زمان رسیدگی درخواست مشاغل سخت و زیان‌آور به سه ماه در سمنان

کاهش زمان رسیدگی درخواست مشاغل سخت و زیان‌آور به سه ماه در سمنان

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، روزهای نه چندان دور کارگران برای پیگیری مطالبه بحق خود درباره مشاغل سخت و زیان آور بین ۲ سال تا ۲ سال و نیم باید دوندگی می‌کردند و از این وضعیت گلایه‌مند بودند.

رسیدگی به پرونده‌های مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور در مدت سه ماه تا حدی رضایتمندی را در جامعه هدف ایجاد کرد، اما همچنان انتظار می‌رود تا جای ممکن مدت زمان رسیدگی کاهش یابد.

مشاغل سخت و زیان آور مشاغلی هستند که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد محسوب می‌شود و در اثر این مشاغل، بر فرد بیمه شده تنش و استرس بالاتری نسبت به سایر مشاغل عادی از نظر روحی و جسمی وارد می‌شود.

مشاغل سخت و زیان‌آور به ۲ گروه «الف» و «ب» تقسیم می‌شوند.

کاهش زمان رسیدگی درخواست مشاغل سخت و زیان‌آور به سه ماه در سمنان
علی نورانی سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا بیان کرد: پیش از این مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های سخت و زیان‌آور از مرحله ثبت‌نام، طرح در کمیته‌بدوی و کمیته‌تجدیدنظر از ۲۴ تا ۳۰ ماه بود که اکنون به سه ماه کاهش داده شد.

علی نورانی افزود: فراوانی و انباشتگی پرونده‌ها از عوامل طولانی شدن زمان رسیدگی به درخواست‌های مشاغل سخت و زیان‌آور در سمنان بود که اکنون با تلاش شبانه‌روزی مدت زمان رسیدگی به سه ماه کاهش یافت و کمتر شدن مدت زمان رسیدگی همچنان مدنظر است.

وی ادامه داد: میانگین رسیدگی پرونده‌ها در مراجع دادرسی روابط کار از ۸۰ روز به ۴۰ روز در استان سمنان کاهش یافت که دستاوردی ارزشمندی در راستای ارتقای خدمات و افزایش رضایتمندی است.

وی اضافه کرد: طرح طبقه‌بندی مشاغل طرحی ارزشمند در راستای بکارگیری نیروی انسانی متناسب با تخصص و مهارت است.

سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سمنان گفت: اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل طرحی برای متناسب‌سازی حقوق افراد دارای مهارت شاغل در کارگاه به نسبت افراد شاغل در بیرون از کارگاه با همان مهارت است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سوابق کار در مشاغل سخت و زیان آور یک و نیم برابر محاسبه می‌شود و افرادی که در مشاغل سخت و زیان آور و طاقت‌ فرسا ۲۰ سال سابقه کار متوالی یا ۲۵ سال سابقه کار متناوب دارند و حق بیمه این ایام را به سازمان تامین اجتماعی واریز کرده‌ باشند، می‌توانند تقاضای بازنشستگی خود را ارائه کنند.

صنعتی بودن سمنان موجب شده است تا بخشی از جامعه کارگری آن در زُمره مشاغل سخت و زیان‌آور قرار گیرد؛ قشری که دولت و مجلس شورای اسلامی برای حمایت از آنان، اقدام به تصویب قانون و آیین نامه اجرایی اینگونه مشاغل کرده است.

تامین اجتماعی سمنان ۵۴۰ هزار و ۶۷۴ بیمه شده اجباری و ۱۸۵ هزار بیمه شده اصلی دارد و در مجموع بیش از ۷۴ درصد از جمعیت این استان تحت پوشش این بیمه هستند.

بیمه‌شدگان اصلی تامین اجتماعی استان سمنان در ۱۶ هزار و ۷۰۰ کارگاه مشغول به فعالیت هستند و از مزایای بیمه استفاده می‌کنند.

سمنان به نسبت جمعیت، دومین استان دارای بیشترین تعداد بیمه‌شده و زیر پوشش تامین اجتماعی کشور است.

حتما ببینید

کمک بزرگ دولت چهاردهم به خانه‌دارشدن دامغانی‌ها با الحاق ۵۹ هکتار زمین

کمک بزرگ دولت چهاردهم به خانه‌دارشدن دامغانی‌ها با الحاق ۵۹ هکتار زمین

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، تامین زمین گام نخست برای ساخت خانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *