به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در بخشی از گزارش سازمان حسابرسی کشور درباره صورتهای مالی شرکت حملونقل ریلی رجا (منتهی به اسفندماه ۱۴۰۲) آمده است؛
با توجه به یادداشتهای توضیحی …. شرکت بابت حسابهای فیمابین خود با شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و ذیحسابی طرحهای عمرانی آن، تا پایان سال مالی مورد گزارش (۱۴۰۲) بهطور خالص مبلغ ۲۵۵ میلیارد ریال طلب (مازاد بر مبلغ ۱۲۱۵ میلیارد ریال طلب منعکس در سرفصل دریافتنیها و مبلغ ۹۶۰ میلیارد ریال بدهی منعکس در سرفصل پرداختنیها) در دفاتر منعکس کرده است.
این موضوع، در مقایسه با مبلغ ۱۴۳۱۴ میلیارد ریال طلب مورد ادعای آن شرکت در صورت تطبیق حسابهای فیمابین و نیز پاسخ تأییدیه واصله، نشانگر مبلغ ۱۴۵۶۹ میلیارد ریال مغایرت نامساعد است.
مبلغ ۷۰۵۷ میلیارد ریال از این مغایرت مربوط به مطالبات یارانه جبران زیان قطارهای حومهای و تکلیفی شرکت طی سالهای ۱۳۹۵ لغایت ۱۴۰۲ است که شواهد و مستندات تأیید آن توسط شرکت راهآهن به این سازمان ارائه نشده است. انجام اصلاحات در حسابها جهت رفع مغایرتهای مذکور ضروری است؛ لیکن در شرایط فعلی، به دلیل عدم دسترسی به مدارک و مستندات موردنیاز، تعیین آثار مالی قطعی آن بر صورتهای مالی مورد گزارش مقدور نیست.
در بخش دیگری از گزارش سازمان حسابرسی کشور آمده است؛
با توجه به یادداشتهای توضیحی … شرکت حملونقل ریلی رجا از سال مالی گذشته روش استهلاک بخشی از داراییهای ثابت مشهود خود (وسایل نقلیه ریلی) را از نرخ ۲۰ درصد نزولی به نرخ ۵درصد نزولی کاهش داده است.
بر اساس مدارک و مستندات کارشناسی ارائهشده (از جمله عمر مفید واگنها در صورت اجرای بازسازی سطح ۱ و ۲ آییننامه بازسازی واگنهای مسافری حداکثر ۵۵ سال، در نظر گرفتن مدت عمر مفید سپریشده واگنها از زمان ساخت، و احتساب مبلغ مخارج بازسازی آنها در تعمیرات دورهای)، نرخ مذکور از صحت لازم برخوردار نبوده و منجر به کاهش مبالغ هزینه استهلاک وسایل نقلیه ریلی در سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و سنوات آتی خواهد شد.
اصلاح نرخ استهلاک وسایل نقلیه ریلی به منظور مستهلک کردن بهای تمامشده آنها با توجه به الگوی مصرف منافع آتی مورد انتظار آنها طی حداکثر ۵۵ سال ضروری است.
شرکت حملونقل ریلی رجا در سال مالی ۱۴۰۰ استهلاک داراییهای ثابت مشهود تجدید ارزیابیشده (وسایل نقلیه ریلی) را به جای احتساب از زمان تجدید ارزیابی آنها در تاریخهای ۱۳۹۹/۷/۲۹ و ۱۳۹۹/۱۲/۱۸، از ابتدای سال مالی ۱۴۰۰ محاسبه کرده است. در نتیجه، هزینه استهلاک داراییهای مذکور به مبلغ ۴۹۴۱ میلیارد ریال کمتر از واقع شناسایی شده است.
همچنین، در ارتباط با ۴ دستگاه واگن تحویلی از شرکت پلور سبز در سال ۱۳۹۹، با توجه به اعمال حساب آنها در سال مالی مورد گزارش، مبلغ ۴۶ میلیارد ریال هزینه استهلاک کمتر از واقع محاسبه و در حسابها منظور شده است.
انجام اصلاحات در این خصوص ضروری است که در صورت اعمال آن، سرفصل زیان انباشته (ابتدای سال) به مبلغ ۴۹۸۷ میلیارد ریال افزایش و سرفصل داراییهای ثابت مشهود به مبلغ ۴۹۸۷ میلیارد ریال کاهش خواهند یافت.
انتهای پیام/