اراده قوی دولت چهاردهم برای گسترش بازار جهانی صادرات مرکبات

اراده قوی دولت چهاردهم برای گسترش بازار جهانی صادرات مرکبات

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ‌افزایش ارزآوری از محل صادرات کالاهای غیر نفتی، توسعه مناسبات تجاری با کشورهای هدف، تامین کالاها و ماشین آلات مورد نیاز بخش صنعت از طریق واردات کالاهای واسطه ای و سرمایه ای به منظور حمایت از تولیدات داخلی در دولت چهاردهم کلید خورد که به تقویت روابط ایران با کشورهای همسایه و امضای موافقت نامه های تجارت آزاد و ترجیحی منجر شده است.

در همین زمینه معاون اول رئیس‌جمهور در نخستین جلسه شورای عالی صادرات غیرنفتی در دولت چهاردهم با بیان اینکه به زودی «قرارداد تجارت آزاد» نهایی می‌شود، گفت: این قرارداد، شرایط مناسبی را فراهم می‌کند تا بتوانیم به صورت جدی‌تر به حوزه صادرات بپردازیم و در زمینه تجارت خارجی وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم.

محمدرضا عارف با اشاره به اهمیت حیاتی موضوع صادرات غیرنفتی برای دولت چهاردهم گفت: با توجه به برقراری روابط رسمی با سازوکارهای بین‌المللی و منطقه‌ای، اکنون وقت آن است که جهش صادرات را به صورت واقعی دنبال کنیم.

در هر استانی بسته به تولیدات و محصولات صادراتی که دارند سعی و تلاش می کنند تا در مسیر صادراتی قرار گیرند و بتوانند سهم بیشتری از صادرات و نیز دستیابی به اهداف دولت چهاردهم را عملیاتی کنند.

اراده قوی دولت چهاردهم برای گسترش بازار جهانی صادرات مرکبات

ظرفیت های صادراتی مازندران

با این حال مازندران به عنوان کانون تولید مرکبات در کشور به شمار می رود چراکه در سال‌های اخیر گام‌هایی برای رونق بخشیدن به صادرات این محصول برداشته شده است که از آن نخستین محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه سوم آبان پارسال با کشتیرانی دریای خزر از طریق بندرامیرآباد در شرق استان به همسایه شمالی ایران صادر شد که با تکمیل زیر ساخت رونق تجارت بین ایران و روسیه زمینه افزایش صادرات مرکبات از مازندران فراهم شد.

طبق آمار رسمی در حال حاضر ۵۰۰ واحد سورتینگ، ۱۱۹ سردخانه دارای مجوز با ۴۷۳ هزار تن ظرفیت، ۱۴۸ واحد خدمات انبارداری با ۳۸۱ هزار تن ظرفیت نگهداری میوه در مازندران فعال است.

مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین پایانه محصولات کشاورزی مازندران در جویبار نخستین مرکز لجستکی صادراتی محصولات کشاورزی این استان است که در ۲ گام در دست اجراست. فاز اول این واحد زیرساختی در زمینی به مساحت ۳۱ هکتار ساخته و در سال ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید. این پایانه شامل سالن های مجهز به دستگاههای خنک کننده و سرماساز است.

این پایانه در زمان بهره برداری تمامی امکانات تاسیساتی و تجهیزات لازم را برای آماده سازی، نگهداری، بازاریابی محصولات کشاورزی جهت تنظیم بازار داخلی و توزیع مدرن علمی محصولات کشاورزی و شیلاتی و تسهیل و تسریع در صادرات به طور یکپارچه را فراهم کرد.

آماده‌سازی و بازاریابی محصولات کشاورزی به میزان ۳۳۰ هزار تن، نگهداری و ذخیره‌سازی ۹۰ هزار تنی انواع میوه، سبزی، گوشت قرمز و سفید و سایر محصولات، بازاریابی و صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد و معرفی برند ایرانی برای محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی و اصلاح نظام نوین و تنظیم بازار محصولات کشاورزی از جمله اهداف این پایانه است.

اراده قوی دولت چهاردهم برای گسترش بازار جهانی صادرات مرکبات

مازندران سالانه حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که به دلیل نداشتن پایانه صادراتی محصول کشاورزی توفیق چندانی در امر صادرات این محصولات در استان وجود نداشت و پایانه صادراتی روماک بخش زیادی از مشکلات این خطه شمال کشور در صادرات انبوه محصولات کشاورزی کاهش داد.

در این پیوند سرپرست معاونت اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا ضمن تاکید بر توجه و پیگیری برای رونق بخشیدن بخش صادرات بویژه مرکبات استان اظهار کرد:‌ تلاش ها و اقداماتی در این زمینه در حال انجام است تا بتوانیم به هدف موردنظر دولت چهاردهم مبنی بر رشد صادرات دست یابیم.

رضا گنجی افزود:‌ مازندران به عنوان استان نخست در تولید مرکبات کشور که تولیدات آن علاوه بر جوابگو بودن نیازهای داخلی ظرفیت صادرات و عرضه در کشورهای مختلف را دارد.

وی ادامه داد:‌ بیشتر از هفت میلیون تُن میزان تولید انواع مرکبات در مازندران است که تا چند سال قبل بدلیل نبود پایانه صادراتی بخش عمده ای از این محصولات به گردونه صادرات وارد نمی شد.

سرپرست معاونت اقتصادی و گردشگری مازندران تاکید کرد:‌ در حال حاضر با راه اندازی پایانه صادراتی روماک در شهرستان جویبار این ظرفیت و زیرساخت برای صادرات مرکبات استان وجود دارد تا بتوانیم قدم های بلندتری در مسیر صادراتی بگذاریم.

وی ادامه داد:‌در همین راستا در دیدار با سفیر ازبکستان و بازدید مشترک از مجموعه پایانه صادراتی روماک به همکاری مشترک ازبکستان و مازندران و استفاده از ظرفیت استان در بخش مرکبات و ماشین آلات کشاورزی استان تاکید شد.

گنجی عنوان کرد: در رایزنی و ارتباطاتی که با مسوولان این کشور گرفته شد قرار است سطح تبادلات افزایش یابد و برنامه ریزی در این زمینه انجام شد.

وی گفت: به همین منظور در آینده نزدیک اتاق بازرگانی مازندران در کشور ازبکستان ظرفیت های تولیدی مرکبات و ماشین آلات کشاورزی استان به نمایش گذاشته می شود.

در همین حال معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران ت به میزان صادرات مرکبات و کیوی ۹ ماهه امسال و افزایش ۳۰ درصدی آن نسبت به پارسال اشاره کرد.

محسن کاکویی اعلام کرد: در ۹ ماه امسال میزان صادرات مرکبات از گمرکات استان مازندران حدود ۲۱ هزار تن به ارزش ۷ میلیون و ۵۵۱ هزار دلار بود.

وی ادامه داد:‌ همچنین در این مدت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تن کیوی به ارزش ۶ میلیون و ۶۳۳ هزار دلار از گمرکات مازندران به خارج از کشور صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از لحاظ وزنی ۳۸ درصد و از لحاظ ارزشی ۴۰ درصد رشد داشت.

کاکویی گفت: عمده محصولات صادراتی مرکبات و کیوی استان مازندران به کشورهای عراق، روسیه، هند، ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان و افغانستان بود که زینت بخش جشن کریسمس مردم مسیحی این کشورها است.

مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

طبق آمار رسمی تا کنون برداشت محصول ۹۰ درصد نارنگی و ۵۰ درصد پرتقال مازندران انجام شد.

حتما ببینید

فرونشست زمین در مازندران؛ خیلی دور خیلی نزدیک

فرونشست زمین در مازندران؛ خیلی دور خیلی نزدیک

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پدیده فرونشست در کشور تا به حدی جدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *