بسیج شبکه‌های مجازی توسط دولت برای کاهش مصرف برق و گاز

بسیج شبکه‌های مجازی توسط دولت برای کاهش مصرف برق و گاز

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، موضوع ناترازی انرژی و هم‌چنین افزایش مصرف برق و گاز در ماه گذشته هم‌زمان با ورود به ماه‌های سرد سال، بیش از پیش خود را نشان داد.

پزشکیان: با همراهی مردم از شرایط سخت تأمین برق و گاز رد شدیم
در ماه گذشته شاهد بودیم که دولت اعلام کرد برای تأمین گاز و سوخت نیروگاه‌ها در زمستان ناچار است که صرفه‌جویی را در پیش گرفته و از اواسط پاییز مصرف برق و گاز کاهش یابد تا کشور در فصل سرد سال، با مشکل مواجه نشود. به‌همین علت بود که پویش «۲ درجه کم‌تر» نیز از سوی رئیس‌جمهور و هم‌چنین تمامی اعضای دولت کلید زده شد و تسری یافت.
سخنگوی دولت هفته‌ی گذشته اعلام کرد که مردم در این پویش همراهی خوبی داشتند و مصرف برق ۵ درصد و مصرف گاز ۳ درصد کاهش داشته است و برای عبور بهتر از این شرایط، این عدد باید مجموعاً به ۱۰ درصد برسد.

بر اساس این گزارش، محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور ۲۷ آذرماه ابلاغیه‌ای را به تمامی دستگاه‌های اجرایی صادر کرده و دستوراتی را برای مدیریت شرایط فعلی و عبور از وضعیت را صادر کرده است.

در این ابلاغیه آمده که سازمان صدا و سیما با همکاری بخش‌های مربوطه در دولت و با استفاده از تمامی ظرفیت همکاری مردم را در صرفه‌جویی انرژی و کاهش دمای محیط و پویش اجتماعی استفاده کند.

هم‌چنین ذکر شده دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت و سخنگو با همکاری وزارتخانه‌ها و معاونت رئیس‌جمهور در امور خانواده، اقدام به بسیج شبکه‌های مجازی و سازمان غیردولتی برای ایجاد و پیوستن به پویش صرفه‌جویی و کاهش دمای محیط حداقل به‌میزان ۲ درجه اقدام کنند.

در ادامه‌ی این ابلاغیه از وزارت کشور و استانداران خواسته شده اقدامات لازم را برای بهره‌گیری از ظرفیت بسیج و ائمه جمعه و جماعت برای ترویج صرفه‌جویی و کاهش دمای محیط و هم‌چنین صرفه‌جویی در اماکن عمومی مرتبط با آنان انجام دهند. البته همین اقدام از شهرداری تهران نیز انتظار رفته است.

در بخش مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت درج شده که این وزارتخانه موظف است با استفاده از ظرفیت صاحبان صنایع صرفه‌جویی و کاهش دمای محیط کار را ترویج کند.

به گزارش آباجان به نقل از تسنیم، از جمله اقداماتی که در ماه گذشته نیز شاهد آن بودیم، قطع برق و گاز باغ‌ویلاها بود که در این ابلاغیه به وزارت نفت و نیرو دستورِ آن صادر شده است. در ابلاغیه آمده “وزارتخانه‌های نفت و نیرو با همکاری وزارت کشور، استانداری‌ها و شهرداری‌ها، برنامه قطع جریان گاز و برق باغ‌ویلاها در سراسر کشور را پیگیری و عملیاتی کنند.”

در ابلاغیه عارف ذکر شده که وزارت نفت و نیرو حتماً خوراک و سوخت گاز نیروگاه‌ها را در اولویت قرار دهند و هم‌چنین این دو دستگاه می‌بایست با دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت دفاع هماهنگ شوند تا برنامه‌ریزی و اقدام برای رفع مشکل ناترازی در توزیع سوخت نیروگاهی صورت بگیرد.

بر اساس این گزارش، از دیگر مسائلی که در روزهای سرد سال با آن مواجهیم، کمبود گاز در انتهای مسیر لوله‌ی گاز در شمال‌شرق و شمال‌غرب کشور است. در سال‌های اخیر همیشه وزارت نفت در این اثنا از مردم خواسته تا با صرفه‌جویی کمک کنند تا گازرسانی با مشکل مواجه نشود.

مسئله‌ی بعدی که مورد اشاره‌ی این ابلاغیه قرار گرفته، ارائه‌ی بسته تشویقی برای صرفه‌جویی است که دو وزارتخانه‌ی مربوطه (یعنی نفت و نیرو) باید برای مشترکینی که حداقل ۲۰ درصد نسبت به میانگین سه سال گذشته صرفه‌جویی کرده‌اند، از طرق سازوکارهای قانونی پیگیری شود.

هم‌چنین وزارت نفت موظف شده معادل میزان سوخت صرفه‌جویی شده به نیروگاه‌ها و صنعت اختصاص دهد و مدیریتِ این توزیع نیز با وزارت صمت است.

در بخش دیگر آمده که میزان گاز حاصل از صرفه‌جویی در هر استان، با نظر استاندار به صنایع مستقر در همان استان اختصاص یابد.

به گزارش آباجان به نقل از تسنیم، در ایامی که شاهد قطعی برق منازل بودیم، برخی هم‌وطنان شاهد خاموشی چراغ بزرگ‌راه‌ها و معابر بودند. در این ابلاغیه اجازه‌ی آن داده شده و آمده که وزارت کشور و استانداران از طریق خاموشی روشنایی معابر و مکان‌های غیرضرور را را پیگیری کنند.

موضوع انرژی پاک مسئله ای است که سال‌ها کارشناسان درباره‌ی لزوم اجرای آن تذکر می‌دهند و البته دولت اعلام کرده که گام‌هایی برای تولید انرژی پاک و خورشیدی را در ماه‌های آینده برمی‌دارد. در این راستا در ابلاغیه آورده شده که اختیار و صلاحیت لازم توسط وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، راه و سازمان حفاظت محیط زیست به واحدهای استانی برای اجرای حداقل ۲۵۰ مگاوات برق تجدیدپذیر داده شود.

در ادامه‌ی این گزارش باید یادآوری کرد که رئیس‌جمهور در جریان حضور اخیر خود در سازمان برنامه و بودجه از وقوع قاچاق حدود ۳۰ میلیون لیتر در کشور اعتراض شدیداللحن کرده و به دستگاه‌های مختلف دستور فوری داده بود که این مسئله پیگیری و گزارش آن آماده شود.

در همین راستا، به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام شده که با همکاری وزارت کشور و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت نفت اقدامات لازم برای جلوگیری و مقابله با قاچاق سوخت انجام بگیرد.

در پایان نیز کلیه اعضای هیئت دولت و استانداران مکلف شده‌اند گزارش عملکرد خود درخصوص اجرای تکالیف این ابلاغیه و سایر مقررات و مصوبات مربوط به صرفه‌جویی انرژی و راه‌اندازی نیروگاه‌ها و سیستم‌های برق خورشیدی و تجدیدپذیر را به‌صورت مستمر و قابل ارزیابی به دفتر رئیس‌جمهور و دفتر هیئت دولت ارسال کنند.

دولت چهاردهم , معاون اول رئیس جمهور , محمدرضا عارف , صنعت برق ایران , شرکت ملی گاز ایران , وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران , وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران , دولت چهاردهم , معاون اول رئیس جمهور , محمدرضا عارف , صنعت برق ایران , شرکت ملی گاز ایران , وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران , وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران , دولت چهاردهم , معاون اول رئیس جمهور , محمدرضا عارف , صنعت برق ایران , شرکت ملی گاز ایران , وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران , وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران ,

انتهای پیام/

حتما ببینید

کوتاهی در اجرای قانون هوای پاک/ دستگاه‌ها پاسخگو باشند

کوتاهی در اجرای قانون هوای پاک/ دستگاه‌ها پاسخگو باشند

– اخبار سیاسی – پیمان فلسفی سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *