استاندار مرکزی: غافلگیری فرمانداران و شهرداران با کمترین بارش قابل بخشش نیست

استاندار مرکزی: غافلگیری فرمانداران و شهرداران با کمترین بارش قابل بخشش نیست

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مهدی زندیه‌وکیلی عصر سه‌شنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی در اراک، افزود: نباید با کمترین میزان بارش، انسداد مسیر رخ دهد و باید قبل از هر بارش، تدابیر لازم اندیشیده شود تا مردم دچار مشکل نشوند.

وی بیان کرد: دقت و حساسیتی که امروز در پیش‌بینی‌های هواشناسی وجود دارد، در گذشته نبود و باید بهره‌گیری لازم در این راستا صورت گیرد.

استاندار مرکزی ادامه داد: چند نقطه در مسیر اراک – قم، در فصل سرد سال و ساعات صبح یخ‌زدگی‌ایجاد می‌شود که این مناطق مشخص است و باید مرتب نمک‌پاشی شود.

زندیه‌وکیلی تاکید کرد: روشنایی جاده در مسیرهای مه‌گیر امری ضروری است‌ که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی گفت: استان مرکزی مانند بسیاری از استان‌های کشور درگیر موضوع خشکسالی است و نیاز است تدابیر لازم اندیشیده شود تا بیشترین ذخیره‌سازی از کمترین بارش‌ها صورت گیرد.

استاندار مرکزی افزود: دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز موظف و مکلفند آمادگی لازم را برای اسکان و ارائه خدمات به مسافران در راه مانده داشته باشند.

زندیه‌وکیلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هر ساله در فصل سرد سال در دنیا، کشور و استان وجود داشته و نیاز است آمادگی لازم برای مقابله با این بیماری صورت گیرد.

وی گفت: وجود دستگاه تراکسور برای جمع‌آوری لاشه‌های پرندگان یک نیاز است و این دستگاه خیلی پیچیده نیست و قابلیت ساخت در استان مرکزی را دارد.

استاندار مرکزی ادامه داد: مناطق اطراف و واحدهای صنعتی پرورش طیور در نزدیکی تالاب میقان اراک به عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم پرندگان مهاجر باید هوشیار باشند و در راستای پیشگیری اقدامات مناسبی داشته باشند.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی گفت: این استان پاییز خوبی را به لحاظ بارندگی طی نکرد و بارندگی‌ها کمتر از نرمال و نسبت به بلندمدت، ۶۰ درصد کاهش دارد.

سیدرضا عرب افزود: ۳۴ و یک دهم میلیمتر بارندگی در سال زراعی جاری( اول مهرماه امسال) تاکنون در استان مرکزی به ثبت رسیده که این آمار در سال گذشته ۳۱ و یک دهم میلیمتر بود.

وی بیان کرد: بارندگی در شهرستان‌های مختلف استان مرکزی ۳۷ تا ۷۹ درصد نسبت به بلندمدت کاهش دارد.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی ادامه داد: میزان بارش‌های دریافتی سال زراعی امسال این استان نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد دارد اما خیلی قابل توجه نیست.

عرب اظهار کرد: میانگین دمای هوای کشور در سال جاری یک درجه سانتیگراد و در استان مرکزی هفت دهم درصد نسبت به بلندمدت، گرمتر شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: سوم آذرماه اولین نمونه‌های آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در منطقه تالاب میقان اراک مشاهده شد.

یوسف یوسفی افزود: این بیماری در سال‌های ۱۳۹۵، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز در تالاب میقان اراک رخ داده بود.

وی بیان کرد: جمع‌آوری لاشه‌ها و دفن بهداشتی، قرنطینه کردن منطقه انجام‌شده و این اقدامات کار تخصصی و طاقت فرسا است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با توجه به اینکه حدود ۱۴ واحد مرغداری در نزدیکی تالاب میقان وجود دارد، تدابیر لازم اندیشیده شده و تاکنون هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به غیر از منطقه درگیر گزارش نشده است.

یوسفی عنوان کرد: نیاز است ملاحضات بیشتری لحاظ شود تا به سایر مناطق سرایت نکند و تا وضعیت سفید، باید تمهیدات ادامه داشته باشد.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: رزمایش ترافیکی زمستانه استان، همزمان با سراسر کشور، ۲۰ آذرماه امسال آغاز و تا ۲۰ اسفندماه ادامه دارد.

سرهنگ روح‌الله آشوری افزود: نقاط حادثه‌خیز نقطه به نقطه مشخص شده است.

وی بیان کرد: طی ۲۰ روز از اجرای طرح رزمایش ترافیکی زمستانه استان مرکزی، ۱۳ فقره تصادفات فوتی کمتر شده و با کاهش ۴۳ درصدی همراه است.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: کشته‌شدگان حوادث رانندگی در این مدت نسبت به مشابه قبل، ۱۹ نفر کمتر است که نشان از کاهش ۴۹ درصدی دارد.

سرهنگ آشوری اظهار کرد: بیشترین تصادفات منجر به فوت در ۲۰ روز از اجرای این طرح با ۲۰ درصد، در مسیر اراک – قم رخ داده است.

وی اظهار کرد: در ۹ ماه سال جاری، تعداد وقوع تصادفات در جاده‌های استان مرکزی نسبت به مدت مشابه قبل هفت درصد، فوت‌شدگان این حوادث ۱۲ درصد و مجروحین، ۶ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی هم در این نشست گفت: ۴۲۰ نفر نیروی راهدار، راننده و پشتیبان در طرح راهداری زمستانه این استان در آماده باش کامل هستند.

مهرداد جهانی افزود: ۲۸۰ دستگاه انواع ماشین‌آلات نیز در صورت لزوم به کارگیری می‌شود.

وی بیان کرد: سامانه ۱۴۱ مرکز مدیریت راه‌های این اداره به صورت شبانه‌روز پاسخگوی هموطنان است، کاربران جاده‌ای می‌توانند از طریق این سامانه از آخرین وضیعت جاده‌های استان مطلع شوند.

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز در خصوص فرونشست زمین گفت: فرونشست در این استان وضعیت خوبی ندارد اگر تدابیر لازم اندیشیده نشود، خطرات جدی ایجاد می‌کند.

علیرضا عزیزی افزود: فرونشست در شهرستان اراک به ۱۶ و هشت دهم سانتیمتر رسیده که بیشترین مورد در مسیر اراک به فرمهین است.

وی بیان کرد: فرونشست در زرندیه به هشت و چهار دهم سانتیمتر، در شرق شهرستان ساوه تا ۲۱ سانتیمتر و در شهرستان‌های کمیجان و خنداب تا ۱۲ درصد رخ داده است.

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی استان مرکزی ادامه داد: کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، مسئولیت اصلی این موضوع را برعهده دارد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت دارد.

حتما ببینید

اسباب بازی‌های که وارد بازی نشدند

اسباب بازی‌های که وارد بازی نشدند

به گزارش خبرگزاری پلیس، سرهنگ “محمدعقیل سلگی” در تشریح جزئیات این خبر اظهار افزود: در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *