نوار نقاله‌هایی که تولید شما را متحول می‌کنند!

نوار نقاله‌هایی که تولید شما را متحول می‌کنند!

– اخبار بازار –

تسمه نقاله وسیله حمل و نقلی سیستم تسمه نقاله  است که یکی از انواع مختلف سیستم های کانوایر امروزی می باشد. هر سیستم نقاله برای عملکرد صحیح و انجام عملکرد مورد نیاز به تسمه نقاله احتیاج دارد. وظایف مختلف بسته به وزن مورد نیاز، سرعت مورد نیاز و توان عملیاتی در سیستم نوار نقاله می تواند متغیر باشد.در مقاله تسمه سازان قصد داریم اطلاعات بیشتری از تسمه نوار نقاله به شما ارائه کنیم.

تسمه نوار نقاله چیست؟

تسمه نوار نقاله (Conveyor Belt) بخشی از سیستم نوار نقاله است که برای حمل مواد مختلف از یک نقطه به نقطه دیگر طراحی شده است. این تسمه معمولاً از جنس‌های مختلفی مانند لاستیک، پلی‌اورتان، PVC و فلز ساخته می‌شود و با توجه به نوع کاربرد، ویژگی‌های خاصی دارد.

انواع تسمه نوار نقاله

تسمه‌های نوار نقاله  با توجه به مواد مورد استفاده، نوع صنعت و شرایط محیطی به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند:

تسمه لاستیکی: این نوع تسمه به دلیل انعطاف‌پذیری و مقاومت بالا در برابر سایش و ضربه، در صنایع سنگین مانند معدن، سیمان و فولاد استفاده می‌شود.

تسمه PVC: تسمه‌های PVC سبک و بهداشتی هستند و بیشتر در صنایع غذایی، داروسازی و بسته‌بندی کاربرد دارند.

تسمه فلزی: این تسمه‌ها از جنس استیل یا آلومینیوم ساخته می‌شوند و برای حمل مواد سنگین یا داغ مناسب هستند.

تسمه پلی‌اورتان (PU): تسمه‌های PU مقاومت بالایی در برابر روغن و مواد شیمیایی دارند و در صنایع غذایی و شیمیایی کاربرد دارند.

تسمه مدولار: این نوع تسمه از قطعات پلاستیکی مدولار ساخته شده و قابلیت تعمیر و تنظیم آسان دارد. بیشتر در خطوط مونتاژ و بسته‌بندی استفاده می‌شود.

انواع نوار نقاله

همانطور که گفتیم نوار نقاله دارای انواع مختلفی است که هریک ویژگی‌های به خصوص خود را دارند و بر اساس کاربردشان در بخش‌های مختلف محیط‌های صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرند. همین موضوع باعث می‌شود قیمت تسمه نقاله بر اساس مدل متفاوت باشد. در ادامه به تعدادی از مدل‌های پرکاربرد این محصولات اشاره خواهیم کرد:

نوار نقاله بارگیری

از این دسته نوارهای نقاله جهت حمل و انتقال بار به کامیون یا تریلی استفاده می‌شود تا سرعت کار بالاتر برود. این دستگاه اغلب در کارخانه‌های تولید مصالح ساختمانی، صنایع غذایی و… مورداستفاده قرار می گیرد. از جمله مزایا نوار نقاله بارگیری می توان به: قابلیت تنظیم ارتفاع، کنترل سرعت انتقال، ساخت منعطف و مقاوم اشاره کرد.

نوار نقاله زنجیری

همانطور که از نام این محصولات پیداست شامل مجموعه از زنجیرهای مقاوم فلزی هستند که برای خطوط انتقال طولانی مورداستفاده قرار می‌گیرند. از جمله مهم‌ترین مزایا این نوع نوار نقاله می توان به متعدد بودن اجزا تشکیل‌دهنده آن اشاره کرد. این تعدد باعث می‌شود تا در صورت بروز هرگونه خرابی تعمیر آن راحت‌تر باشد.

نوار نقاله اسپیرال

این دسته از نوار نقاله‌ها به‌صورت خطوط چرخشی، طراحی و ساخته می‌شوند. این سازه‌ها ممکن است به‌صورت سری یا طبقه‌طبقه اجرا شوند که بستگی به کاربری مورد نظرخواهی داشت. علت چرخشی بودن این تسمه‌نقاله‌ها در واقع شاسی مدولار آنها است که باعث می‌شود تسمه‌های مورداستفاده در آنها نیز، از نوع چرخشی باشند. گفته می‌شود که از این نوع نوار نقاله در صنایعی استفاده می‌شود که حجم تولید محصولات در آنها بسیار بالاست و برای انتقال نیاز به خط انتقال پرحجم‌تری دارند که سرعت کار را بالا ببرد.

نوار نقاله غلتکی

این نوع نوار نقاله متشکل از تعداد زیادی سیلندرهای دوار است که در فواصل یکسان نصب شده‌اند و کالا روی آنها حمل می‌شود. ساختار ساده این محصولات باعث شده است تا ساخت آنها هزینه چندانی نداشته باشد و این موضوع یکی از ویژگی‌های مثبت نوار نقاله غلتکی به شمار می‌رود. از این محصولات اغلب در حمل و جابه‌جایی کارتن‌های گوناگون استفاده می‌شود. این محصول همچنین امکان ایجاد خمش در زاویه‌های ۴۵، ۹۰، ۱۸۰ و ۳۶۰ را دارد که خط انتقال سریع تر و پر حجم تری ایجاد می‌کند.

نکات کلیدی در انتخاب تسمه نوار نقاله

برای انتخاب بهترین تسمه، باید به موارد زیر توجه کنید:

  1. نوع ماده قابل حمل: بسته به نوع ماده (جامد، مایع یا گاز)، جنس تسمه را انتخاب کنید.
  2. شرایط محیطی: در محیط‌های خاص (مانند دمای بالا یا مواد شیمیایی)، باید از تسمه‌های مقاوم استفاده شود.
  3. اندازه و ظرفیت: عرض و طول تسمه باید با نیاز خط تولید مطابقت داشته باشد.
  4. سرعت حرکت: سرعت تسمه باید با فرآیند تولید هماهنگ باشد.
  5. هزینه‌های جانبی: هزینه تعمیر و نگهداری در کنار قیمت اولیه باید در نظر گرفته شود.

قیمت تسمه نقاله

به طورکلی قیمت نهایی ساخت انواع نوار نقاله وابسته به عوامل متعددی همچون: نوع پوشش تسمه‌ها، کیفیت ساخت آنها، نوع خط انتقال، طول و مساحت، نوع قطعات و… بستگی دارد. همچنین مواردی همچون دستمزد مجموعه سازنده و نرخ نوسانات ارزی که روی قیمت تجهیزات اولیه تاثیر مستقیم دارند، قیمت تمام شده را بالا و پایین خواهند کرد.

نگهداری و تعمیر تسمه نوار نقاله

  1. بازرسی دوره‌ای: تسمه‌ها باید به طور منظم برای یافتن ترک‌ها، ساییدگی‌ها و خرابی‌ها بررسی شوند.
  2. تمیزکاری: تسمه را با مواد مناسب و به طور منظم تمیز کنید تا عمر مفید آن افزایش یابد.
  3. تنظیم کشش: کشش تسمه باید به درستی تنظیم شود تا از لغزش و خرابی جلوگیری شود.
  4. تعویض قطعات فرسوده: در صورت خرابی قطعاتی مانند رولیک‌ها یا اتصالات، آن‌ها را سریعاً تعویض کنید.
  5. روغن‌کاری: در صورت نیاز، قطعات متحرک نوار نقاله را به طور منظم روغن‌کاری کنید.

جمع‌بندی

نوار نقاله یکی از پرکاربردترین تجهیزات در صنایع گوناگون به شمار می‌رود که جهت حمل و جابه‌جایی محصولات متعدد مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجایی که این تجهیزات دائما درحال کار و حرکت هستند مرغوبیت متریال اولیه و کیفیت ساخت آنها اهمیت زیادی پیدا می‌کند. به همین خاطر توصیه می‌شود تا از یک گروه مهندسی متبحر و باتجربه برای طراحی و اجرای این سازه‌های صنعتی کمک بگیرید. در همین راستا می توانید با مجموعه صنعتی تسمه سازان که یکی از فعالان درعرصه ساخت نوار نقاله و ارائه خدمات آپارات نوار نقاله در محل است ارتباط بگیرید و پس از مشاوره با متخصصان این مجموعه، محصول مورد‌نظر خود را سفارش داده و اجرا کنید.

“این مطلب تبلیغاتی است”

حتما ببینید

کلاس های آموزشگاه آرایشگری مردانه با مدرک بین المللی

کلاس های آموزشگاه آرایشگری مردانه با مدرک بین المللی

– اخبار بازار – اگر می خواهید آرایشگری مردانه را از پایه و بعد به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *