نبض تند کاغذ در ظهیرالاسلام/ دولت چه برنامه‌ای دارد؟

نبض تند کاغذ در ظهیرالاسلام/ دولت چه برنامه‌ای دارد؟

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم،‌ روند افزایشی قیمت کاغذ چاپ و تحریر در ظهیر‌الاسلام همچنان ادامه دارد‌، این افزایش قیمت در حالی است که به گفته فروشندگان نه تقاضایی برای کاغذ در بازار وجود دارد و نه خرید و فروشی انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۷۰ در ۱۰۰ با گرماژ ۷۰ گرم،‌ که تا یک ماه پیش بندی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عرضه می‌شد،‌ حالا به بندی یک میلیون و ۵۰ هزار تومان رسیده است،‌ هم‌چنین هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۶۰ در ۹۰ با گرماژ ۸۰ گرم که ۹۰۰ هزار تومان عرضه می‌شد‌، حالا به بندی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

سایر انواع کاغذ چاپ و تحریر هم‌چون کاغذ اندونزی نیز به بندی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

کاغذ بالک نیز در بین ناشران محبوب است و تا پیش از این، بندی ۷۰۰ هزار تومان عرضه می‌شد،‌ حالا بندی یک میلیون و ۵۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

مقوای پشت طوسی‌، کاغذ گلاسه و کاغذ A4 نیز از دیگر اقلام بازار کاغذ است که دچار افزایش قیمت شده است.

در حالی که برخی از تجار افزایش قیمت فعلی بازار کاغذ را ناگزیر از شرایط نرخ ارز و حذف ارز مبادله‌ای می‌دانند‌، برخی کارشناسان سودجویی تجار را نیز در وضعیت فعلی دخیل عنوان می‌کنند.

افزایش قیمت کاغذ تحریر رکود را به ظهیرالاسلام آورد

بازار کاغذ و مقوا در ده سال اخیر یکی از پرچالش‌ترین بازارهای وارداتی کشور بوده که تابع نرخ ارز است،‌ ناشران به عنوان یکی از مصرف‌کنندگان اصلی بازار کاغذ در یک دهه گذشته از شرایط حاکم بر این بازار متضرر شده‌اند‌، افزایش قیمت کتاب‌، کاهش قابل توجه شمارگان و رشد قارچ‌گونه ناشران کتاب‌ساز از جمله تبعات گرانی کاغذ در سال‌های اخیر بوده است.

موضوعی که دولت‌های مختلف برای آن تدبیرهای متفاوتی اندیشیدند،‌ از ورود کاغذ به گروه کالاهای اساسی و دریافت ارز دولتی که منجر به فساد گسترده در این زمینه شد، تا سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی کارخانه‌های داخلی و رسیدن به خودکفایی. اتفاقی که حالا با قطع برق در مازندران از یک سو و  بلاتکلیفی کارخانه زاگرس فارس از سوی دیگر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در سوی دیگر ماجرا با گذشت بیش از ۴ ماه از روی کار آمدن دولت چهاردهم تکلیف دولت با مساله کاغذ مشخص نیست،‌ نه در گفتمان دولتمردان و نه در برنامه‌ها سیاست مشخصی در خصوص کاغذ وجود دارد،‌ به عبارت دیگر نه تکلیف واردات مشخص است و نه تکلیف تولید.

ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا چندی پیش در این زمینه گفته بود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا وزیر صمت، تاکنون هیچ جلسه‌ای درباره کاغذ تحریر نگذاشتند و هیچ نظرخواهی از سندیکا نداشتند؛ بنابراین امیدوارم به زودی جلسه‌ای با مشارکت صنف برای بررسی وضعیت کاغذ برگزار و راه‌کارهای کنترل و حل مشکلات و دغدغه‌های تولیدکنندگان مرتفع شود.

حالا که به نظر می‌رسد بازار کاغذ در سراشیبی افزایش قیمت قرار گرفته و پیش‌بینی‌ها حاکی از ادامه‌دار شدن حباب در بازار حداقل تا پایان سال است،‌ باید دید دولت برنامه‌ای برای ساماندهی به بازار کاغذ دارد یا نه؟.

انتهای پیام/

حتما ببینید

کتاب جدید محمدرضا شفیعی کدکنی در آستانه چاپ

کتاب جدید محمدرضا شفیعی کدکنی در آستانه چاپ

– اخبار فرهنگی – به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، تازه‌ترین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *