افزایش ۳۰ درصدی جمعیت کشاورزان سمنان در سرشماری/ کسب رتبه برتر در شاخص فنی

افزایش ۳۰ درصدی جمعیت کشاورزان سمنان در سرشماری/ کسب رتبه برتر در شاخص فنی

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، دستاوردهای سرشماری عمومی کشاورزی در برنامه‌ریزی‌ها برای تامین امنیت غذایی موثر است و آخرین بار این سرشماری در ایران سال ۱۳۹۳ اجرا شد. در کشورهای عضو سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد(فائوو) سرشماری عمومی کشاورزی حداکثر هر ۱۰ سال باید برگزار شود، برگزاری سرشماری هزینه‌بر و مشکل است و بر همین اساس، سرشماری عمومی کشاورزی در ایران هر ۱۰ سال یکبار برگزار می‌شود و زمان برگزاری دوره بعدی سرشماری سال ۱۴۱۳ است.

کمک به توسعه بخش کشاورزی از طریق جمع‌آوری داده‌های دقیق از اهداف اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی برای سیاست‌گذاری‌های بهتر و پشتیبانی از بهره‌برداران است و سمنان با ضریب پوشش ۱۳۰ درصدی جامعه هدف، دومین استان برتر کشور در پوشش سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ شد.

استاندار سمنان رییس ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان و ۱۰ دستگاه اجرایی عضو اصلی این ستاد بودند و در مجموع ۲۵۰ عامل اجرایی و حدود ۷۰ نفر آمارگیر با ابزار الکترونیکی در سرشماری عمومی کشاورزی استان سمنان مشارکت داشتند.

سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان تا ۲۶ آذر ۱۴۰۳ به مدت ۴۵ روز اجرا شد و کشاورزان و بهره‌برداران جامانده از سرشماری کشاورزی تا سوم دی برای ثبت اطلاعات خود در سامانه ثبت‌نام بهره‌برداران کشاورزی غایب فرصت داشتند.

افزایش ۳۰ درصدی جمعیت کشاورزان سمنان در سرشماری/ کسب رتبه برتر در شاخص فنی

فعالیت ۶۰ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی سمنان

دبیر ستاد اجرایی سرشماری کشاورزی سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا بیان کرد: شمار بهره‌برداران بخش کشاورزی این استان در سرشماری سال ۱۳۹۳ حدود ۴۵ هزار نفر بود که این عدد در سرشماری سال ۱۴۰۳ با اضافه شدن ۱۵ هزار نفر، به عدد ۶۰ هزار بهره‌بردار رسید.

رضا عبدالله‌زاده افزود: بررسی‌ آمار سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ در سمنان نشان می‌دهد شمار بهره‌برداران بخش کشاورزی در مقایسه با ۱۰ سال گذشته، افزایش ۳۰ درصدی دارد.

افزایش معنادار تعداد بهره‌برداران در سه حوزه

وی ادامه داد: بیشترین افزایش بهره‌برداران در بخش کشاورزی سمنان مربوط به سه حوزه پرورش کرم ابریشم، زنبور عسل و آبزیان خوراکی است.

به گفته وی، شمار بهره‌برداران پرورش کرم ابریشم در سمنان طی ۱۰ سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشت و به بیانی دیگر، شمار بهره‌برداران در این بخش ۱۰ برابر شد.

دبیر ستاد اجرایی سرشماری کشاورزی سمنان گفت: شمار بهره برداران کشاورزی این استان بین سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ در زمینه پرورش آبزیان خوراکی بیش از چهار برابر و پرورش زنبور عسل بیش از ۲ برابر شد.

تحقق حرکت در مسیر اصلاح الگوی کشت

وی با بیان اینکه کمترین توسعه کشاورزی در سمنان طبق سرشماری ۱۴۰۳ مربوط به بخش زراعت است، اظهار کرد: کشت گلخانه‌ای در این استان همراه با سیاست‌های اصلاح الگوی کشت به دلیل مسایل کم‌آبی و خشکسالی افزایش سه برابر داشت.

به گفته وی، توسعه ناچیز زراعت شامل کشت صیفی‌جات، گندم و جو طبق اطلاعات سرشماری کشاورزی سال ۱۴۰۳ در استان سمنان به معنای تهدید امنیت غذایی نیست، بلکه نشاندهنده توسعه کشاورزی سمنان بر مبنای اصلاح الگوی کشت و کاشت گیاهان کم‌آب‌بر و دارای ارزش افزوده زیاد است.

افزایش ۳۰ درصدی جمعیت کشاورزان سمنان در سرشماری/ کسب رتبه برتر در شاخص فنی
اجرای الکترونیکی سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳

ضریب پوشش ۱۳۰ درصدی سرشماری کشاورزی در سمنان و اعلام تحلیل آماری در بهار ۱۴۰۴

دبیر ستاد اجرایی سرشماری کشاورزی سمنان افزود: پیش‌بینی می‌شود جمع‌بندی تحلیلی آمارها در زمینه‌های مختلف از جمله جنسیت، میانگین سنی و سطح سواد بهره‌برداران بخش کشاورزی این استان در اوایل فصل بهار ۱۴۰۳ تکمیل و اعلام شود.

عبدالله‌زاده با قدردانی از بخش‌های مختلف در اجرای طرح سرشماری کشاورزی، اضافه کرد: ضریب پوشش سرشماری کشاورزی سال ۱۴۰۳ در استان سمنان ۱۳۰ درصد گزارش شد که این موفقیت در برنامه‌ریزی‌های دقیق برای بخش کشاورزی این استان تاثیر مستقیم است.

سمنان استان برتر سرشماری کشاورزی کشور در شاخص‌ کیفی و فنی

دبیر ستاد اجرایی سرشماری کشاورزی سمنان بیان کرد: سمنان رتبه نخست کشور را در برخی شاخص‌های سرشماری کشاورزی از لحاظ فنی و کیفی و رتبه دوم کشور را در شاخص عملکرد و پوشش جامعه هدف، بعد از استان کرمان، از آن خود کرد.

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، سرشماری عمومی نفوس و مسکن و همچنین سرشماری عمومی کشاورزی، ۲ سرشماری مهم در کشور است که استفاده از کارشناسان کاربلد در کاهش خطای آماری و میل به صفر خطاهای آماری در اجرای آن موثر است.

سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان دومین طرح آماری بزرگ کشور و مهمترین فعالیت آماری بخش کشاورزی بود. اطلاعات حاصل از این سرشماری تامین کننده نیازهای چارچوبی و آمار پایه این بخش در سطح کوچک‌ترین واحد جغرافیایی مورد نیاز مرکز آمار ایران و وزارت جهاد کشاورزی، سازمان‌های متولی تنظیم بازار، برنامه‌ریزان، و پژوهشگران، است.

طبق آخرین سرشماری عمومی کشاورزی در سال ۱۳۹۳، سمنان در شاخص شمار بهره‌برداران رتبه ۲۸ کشور را داشت و یک و ۲ دهم درصد از جمعیت بهره‌برداران کشور را تشکیل می‌دهد.

حتما ببینید

استاندار سمنان: سد فینسک طرحی ملی با مصوبه شورای عالی آب برای اجراست + فیلم

استاندار سمنان: سد فینسک طرحی ملی با مصوبه شورای عالی آب برای اجراست + فیلم

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، محمدجواد کولیوند روز پنجشنبه در نشست شورای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *