ایرلاین‌های خارجی با گرانفروشی، میلیون‌ها دلار ارزبری از ایران دارند

ایرلاین‌های خارجی با گرانفروشی، میلیون‌ها دلار ارزبری از ایران دارند

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، حرمت‌الله رفیعی در نشست مجمع ملی تشکل های گردشگری کشور با اعضای فراکسیون گردشگری مجلس و نمایندگان دولت، با اشاره به وضعیت حمل و نقل هوایی در کشور و گرانفروشی ایرلاین ها خطاب به نمایندگان مجلس، دولت و اعضای فراکسیون هشدار داد: کار خطرناکی که هم اکنون در حال انجام است و دولت و مجلس باید همین امروز با آن مقابله کنند، این است که ایرلاین‌های خارجی نظیر هواپیمایی قطر و ترکیش ایرلاینز نرخ ها را از روی سیستم خود حذف کردند و چون در ایران فقط چهار ایرلاین فعال است، بلیت ها را به چندین برابر نرخ واقعی در ایران می‌فروشند و کاری از دست ما برنمی‌آید.

وی افزود: نرخ‌ پرواز هایکلاس تهران – پاریس و هواپیمایی ترکیش در ایران ۱۴۰میلیون تومان است که اگر این بلیت‌ را خارج از ایران تهیه کنیم، نرخ آن ۴۰ میلیون تومان است درحالی که این ایرلاین هر روز، هفت پرواز از ایران دارد و هزار و ۴۰۰ مسافر را جابجا می کند. بنابراین باید فکری به حال این وضعیت کرد. چون ارز زیادی از کشور خارج می شود.

رفیعی با بیان اینکه به دلیل تاخت و تاز ایرلاین های خارجی و محدودیت های پروازی ایرلاین های داخلی، بلیت تهران – پاریس در ایرلاین قطری ۵۲۰ میلیون تومان قیمت خورده است، ادامه داد: بدتر از همه اینها این است که وقتی این بلیت از کشوری دیگر صادر می شود، تمام دیتابیس(اطلاعات) و مشخصات افراد ایرانی در سرورهای خارجی نصب است و اطلاعات همه مسافران در سرویس‌های خارجی منقوش می شود. بنابراین ایرلاین های خارجی علاوه بر این که بلیت پرواز را سه و نیم برابر گرانتر به ایرانی ها می‌فروشند و خروج ارز از ایران را تشدید می‌کنند، اطلاعات کامل اتباع ایران را هم در سیستم خود ثبت و ضبط می کنند.

گردشگری ایران در شرایط بسیار نابسامانی است

رئیس مجمع ملی تشکل های گردشگری کشور گفت: گردشگری ایران در حال تجربه شرایط بسیار نابسامانی است. هر تلنگری در هر کجای دنیا وارد شود، نخستین آسیب‌ آن به صنعت گردشگری ایران وارد می‌شود، حتی تاثیرات ناشی از افزایش و کاهش نرخ دلار نیز متوجه صنعت گردشگری کشور می‌شود و این تلاطمات سبب شده گردشگری ایران در وضعیت بسیار شکننده‌تر از قبل قرار بگیرد.

رفیعی با اعلام این که بخش خصوصی صنعت گردشگری ایران با تمام ناملایمات موجود به سطحی از بلوغ رسیده که بتواند صنعت ‌گردشگری را بدون هیچ‌ حمایتی از سوی دولت و حاکمیت سرپا نگه دارد، افزود: پایه‌های صنعت گردشگری توسط افراد متخصص اداره می‌شود و بخش خصوصی این حوزه هیچ گاه کاسه گدایی در دست نگرفت تا بتواند گردشگری را در جایگاه خود حفظ کند.

وی افزود: تنها صنعتی که عایدات آن مستقیم وارد جیب مردم می‌شود، صنعت گردشگری است که پول حاصل از آن به خزانه دولت نمی رود و مستقیم به دست مردم می رسد. گردشگری تنها صنعتی است که بدون آن که پالایشگاه و کارخانه ‌بسازد و از تسهیلات خاص استفاده کند، از ابتدا روی پای خود ایستاد و ارزآوری داشت.

رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران خطاب به نمایندگان مجلس و دولت تاکید کرد: دولت و حاکمیت باید دور این صنعتی که بدون استفاده از منابع و امکانات دولتی برای کشور ارزآوری دارد، بچرخند نه آن که چوب لای چرخ این صنعت بگذارند.

رفیعی گفت: بخش خصوصی گردشگری هیچ حمایتی از دولت نمی‌خواهد و از دولت انتظار ندارد دست آن را بگیرد. حرف این بخش به مجموعه دولت و حاکمیت آن است که حالا که دست این صنعت را نمی گیرد، پایش را رها کند تا بتواند حرکت کند.

نباید از مسافران مالیات گرفته شود

رفیعی با انتقاد از دریافت ۱۰ یورو مالیات خروج از کشور از مسافران ایرانی در فرودگاه ها علاوه بر پرداخت عوارض خروج از کشور گفت: چرا این اتفاق افتاده است؟ نمایندگان مجلس در یک مصوبه‌ ناوگان حمل و نقل اعم از ریلی، جاده‌ای، هوایی و زمینی که معاف از مالیات بود را در دوره گذشته سهوا یا عامدانه حذف کردند در حالی که مسافر نباید مالیات هواپیمایی را پرداخت کند که از ایران بلند می شود و در آسمان کشورهای دیگر پرواز می‌کند.

وی درباره وضعیت گردشگری داخلی کشور نیر بیان کرد: هزینه گردشگری در ایران گران است. در مقایسه با همه کشورها دنیا هر چقدر ارزش پول ملی ایران کمتر و ارزش‌ ارزهای خارجی افزایش پیدا می‌کند هزینه‌های ما هم افزایش پیدا می‌کند و با هیچ کجا قابل رقابت نیستیم.

چند گردشگر به ایران سفر می کند؟

وی افزود: ما اعلام می‌کنیم ۶ میلیون گردشگر خارجی داریم، این آمار واقعی نیست. ۶۰۰ هزار گردشگر خارجی هم نداریم. آن هایی که به ایران سفر می کنند گردشگر نیستند. اصلا گردشگر خارجی به ایران نمی آید و آن ها که به عنوان گردشگر ورودی جا می زنند، افرادی هستند که در حال رفت و آمد از ایران هستند.

رییس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران افزود: تا هزینه سفر و هزینه مراکز اقامتی مدیریت نشود و زیاده خواهی ایرلاین ها که به ازای هر ساعت نفر پرواز ۳۰ تا ۳۵ دلاری حداکثر با سود آن، بیش از ۱۰۰ دلار در ایران می گیرند، صنعت گردشگری کشور به سرانجام نمی رسد و باید برای این موارد نظم و نسق یافت.

رفیعی با قدردانی از تلاش های علی اصغر شالبافیان در معاونت گردشگری و تبریک به حضور محمدعلی محسنی بندپی در این معاونت گفت: افتخار بخش خصوصی گردشگری این است که بیش از سه سال با مدیریت قبلی گردشگری کشور همکاری کرده و در هیچ دوره‌ای بخش خصوصی گردشگری تا این اندازه با بخش ‌دولتی همسو و همدل نبود که امیدواریم با محسنی بندپی این تعامل استمرار داشته باشد.

سه ضلع دولت، مجلس و بخش خصوصی گردشگری ایران را پیش می برند

محسن فتحی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس نیز با تاکید بر اقدامات تاثیرگذار فراکسیون گردشگری مجلس در دوره قبل و در برنامه هفتم توسعه گفت: بر اساس اقدامات فراکسیون گردشگری مجلس یازدهم بود که برای نخستین بار در احکام برنامه پنج ساله، توسعه صنعت گردشگری لحاظ شد. در مجلس دوازدهم به محض آغاز عضوگیری فراکسیون گردشگری، همان لحظه فراکسیون گردشگری مجلس تکمیل شد و دغدغه‌مندی نمایندگان در حوزه گردشگری به قدری زیاد بود که ظرف ۱۵ ثانیه فهرست ۳۵ عضو فراکسیون گردشگری تکمیل شد.

نگاه ویژه نمایندگان مجلس به حوزه گردشگری

فتحی با تاکید بر اقدامات تاثیرگذار رئیس سابق فراکسیون سابق گردشگری در برنامه هفتم توسعه گفت: اقدامات فراکسیون گردشگری مجلس یازدهم درخصوص برنامه هفتم توسعه کشور را فراموش نخواهیم کرد چراکه برای نخستین بار گردشگری در احکام برنامه پنج‌ساله لحاظ شد.

وی افزود: دوره قبل مجلس نزدیک به ۵۰ فراکسیون داشتیم. به همین دلیل با آغاز به کار مجلس دوازدهم و براساس آئین نامه کمیسیون‌های داخلی مجلس یازدهم، قاعده جدیدی برای فراکسیون‌ها مبنی براینکه فعالیت فراکسیون ها باید قاعده‌مند شود، اعمال شد. به همین دلیل هر کدام از نمایندگان مجلس حق عضویت در چهار فراکسیون را دارند و بیش از این تعداد قابلیت عضوگیری وجود ندارد و سقف عضویت نمایندگان نیز در یک فراکسیون ۳۵ نفر است.

حتما ببینید

یلدا آیین وفاق در تاریخ کهن

یلدا آیین وفاق در تاریخ کهن

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی آباجان به نقل از ایرنا، آیین‌های کهن ایرانی دو ویژگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *