به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، ایوانکی گرمسار غربیترین بخش استان سمنان محسوب میشود که در ۵۵ کیلومتری شرق تهران قرار دارد و نیمسال دوم ۱۴۰۳ برای چندمین بار است که هوای ناسالم و وضعیت قرمز را تجربه میکند و به دلیل تداوم آلودگی هوا در ایوانکی و هشدار هواشناسی مبنی بر کیفیت هوا نشست کارگروه اضطرار آلودگی هوا استان سمنان شامگاه سهشنبه برگزار شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان گفت: هدف از تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوا حفاظت از سلامت شهروندان سراسر استان و کاهش آسیبهای ناشی از آلودگی هواست.
محمد حمیدی افزود: به منظور کاهش آلودگی هوای شهر ایوانکی، واحدهای شن و ماسه فعال در حاشیه این شهر به مدت ۴۸ ساعت غیرفعال خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت حفظ سلامت شهروندان ادامه داد: با توجه به گزارش ادارهکل هواشناسی سمنان و پایش ادارهکل حفاظت محیطزیست استان، شاخص کیفیت هوا در شهر ایوانکی شهرستان گرمسار در محدوده «ناسالم» برای تمام افراد است.
وی با اشاره به استقرار تعداد زیادی از واحدهای صنعتی استانهای سمنان و تهران در مجاورت شهر ایوانکی اظهار کرد: ادارات کل محیطزیست، صنعت، معدن و تجارت و شرکت شهرکهای صنعتی استان موظف شدند به واحدهای صنعتی آلاینده استان بهویژه صنایع مستقر در محدوده ایوانکی طبق ضوابط و به طور مکتوب اخطار دهند و عملکرد این واحدها را به طور ویژه زیرنظر قرار دهند.
رییس کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان سمنان با اشاره به هشدار تداوم شرایط آلودگی هوا در ایوانکی تاکید کرد: تمامی برنامههای ورزش صبحگاهی و همگانی در این شهر تا پایان روز چهارشنبه لغو و تمامی مدرسهها بدون برنامه صبحگاه و هرگونه فعالیت در فضای باز برگزار شود.
ممنوعیت تردد خودروهای دودزا
حمیدی با اشاره به ممنوعیت تردد خودروهای فاقد معاینه فنی و دودزا در استان سمنان گفت: در صورت مشاهده تردد اینگونه وسایل نقلیه، پلیس راهور نسبت به برخورد قانونی و اجرای مقررات اقدام خواهد کرد.
وی از افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا ریوی و نیز کودکان و سالمندان خواست حتیالامکان از منازل خود خارج نشوند و سایر افراد نیز فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان بیان کرد: کیفیت هوا در همه مناطق استان به غیر از ایوانکی گرمسار در وضعیت قابل قبول است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط نارنجی یا ناسالم برای گروه حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط قرمز یا ناسالم برای همه، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بنفش یا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط ازغوانی یا خطرناک تعیین شده است.