کدام کشورها برای اقتصاد تحریمی روسیه مهم هستند؟

کدام کشورها برای اقتصاد تحریمی روسیه مهم هستند؟

به گزارش روز سه شنبه آباجان به نقل از ایرنا، این رسانه تصریح کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ممکن است به شدت تحت تحریم های ضد روسی باشد و در اداره کشور نیز با محدودیت های تجاری گسترده ای مواجه باشد، اما او هنوز دوستانی دارد که به دنبال برقراری ارتباط با مسکو باشند.

در این میان برخی از کشورهایی که خود را دوست و هم پیمان روسیه می دانند، لزوما رقیب و یا دشمن آمریکا نیستند. به عنوان مثال دو کشور هند و ویتنام در عین حال که روابط خوبی با مسکو دارند، با کشورهای غربی نیز در ارتباط هستند.

شان مک فیت، استراتژیست نظامی و نویسنده کتاب «قوانین جدید جنگ» در مصاحبه ای با بیزنس اینسایدر گفت که نگاه پوتین معطوف به کشورهایی همچون هند است؛ چرا که هند از مخالفان چین است، اما در عین حال روابط تجاری موفقی با مسکو دارد.

وی افزود که مسکو همچنین درصدد خروج از انزوای دیپلماتیک و ایجاد روابط راهبردی، فراتر از روابط با شرکای همیشگی خود یعنی چین، کره شمالی و ایران است.

بیزنس اینسایدر در ادامه گزارش خود ۵ کشور چین، هند، برزیل، ترکیه و قزاقستان را مهم ترین کشورها برای روسیه در اقتصاد تحریمی معرفی کرد.

چین

چین و روسیه در فوریه ی ۲۰۲۲ و هم زمان با سفر پوتین به پکن در بیانیه ی مشترکی دوستی و روابط خود را «دوستی بی حد و مرز» معرفی کردند.

ولادیمیر پوتین نیز پس از انتخابات ریاست جمهوری روسیه در سال ۲۰۲۴ تا کنون، از هیچ فرصتی برای تقویت روابط مسکو و پکن دریغ نکرده است. به طوری که پوتین پس از برگزاری تحلیف پنجمین دوره ریاست جمهوری خود، عازم پکن شد.

چین سال هاست همواره به عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری روسیه شناخته می شود.

آمارها نشان می دهند که سال گذشته، معاملات تجاری چین با روسیه ۲۶ درصد افزایش یافت و به ۲۴۰ میلیارد دلار رسید.

هند

در حالی که روابط چین با روسیه مبتنی بر مخالفت و دشمنی آن ها با کشورهای غربی است، روابط مسکو و هند متفاوت تر است.

دهلی نو در سال های اخیر به ایالات متحده نزدیک تر شده است.

هند به عنوان پرجمعیت ترین دموکراسی جهان، یکی از اعضای گفت وگوی چهارجانبه امنیتی نیز به شمار می رود. آمریکا، ژاپن و استرالیا نیز درگیر اعضای این پیمان امنیتی هستند.

در عین حال، پس از آن که مسکو با تحریم‌های گسترده رو به رو شد و مسیر تجارت خود را از اروپا دور کرد، هند به یکی از شرکای تجاری اصلی روسیه تبدیل شد.

شواهد حاکی از آن است که روابط روسیه با هند به دوران جنگ سرد برمی گردد و از زمانی که روسیه عملیات ویژه نظامی را در اوکراین آغاز کرد، معاملات تجاری میان مسکو و دهلی افزایش یافت.

هند یکی از بزرگ ترین خریداران نفت روسیه و مسکو نیز بزرگترین تامین کننده تسلیحات برای این کشور است.

برزیل

روسیه و برزیل تامین کننده نیازهای یکدیگر هستند و از همین رو روابط سودمند متقابلی دارند.

روسیه صادرکننده نفت و کود به برزیل است و برزیل نیز محصولات کشاورزی همچون سویا، قهوه و گوشت را به روسیه صادر می کند.

در سال ۲۰۲۳، حجم معاملات تجاری دوجانبه بین روسیه و برزیل به ۸.۴ میلیارد دلار رسید.

در سال های اخیر نیز عضویت برزیل در بریکس باعث شده تا این کشور برای روسیه مهم تر از پیش شناخته شود.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل نیز همچون ولادیمیر پوتین، از جهانی چندقطبی و حذف دلار در تجارت و پرداخت های جهانی حمایت می کند.

ترکیه

روسیه یکی از بزرگترین شرکای تجاری ترکیه است، بنابراین دلایل قانع کننده ای وجود دارند که نشان می دهند آنکارا به دنبال حفظ و تعمیق روابط خود را با روسیه است.

چند ماه پس از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین و هم زمان با امتناع کشورهای اروپایی از واردات گاز روسیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، پیشنهاد ولادیمیر پوتین در ارتباط با ایجاد یک «هاب گاز طبیعی» را پذیرفت.

ترکیه به عنوان یکی از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، از زمان آغاز جنگ اوکراین، خود را به عنوان یک واسطه بین غرب و مسکو قرار داده است، قراردادهای صادرات غلات بین روسیه و اوکراین را میانجیگری می کند و برای میزبانی مذاکرات صلح بین دو طرف اعلام آمادگی می کند.

آنکارا همچنین برای پیوستن به انجمن بریکس، که روسیه یکی از اعضای اصلی آن است، ابراز علاقه و امیدواری کرده است.

قزاقستان

روسیه و قزاقستان که پیشتر نیز اعضای شوروی بوده اند، در حال حاضر شرکای تجاری نزدیکی هستند و روابط اقتصادی آن ها در بحبوحه جنگ اوکراین عمیق‌تر شده است.

در سال ۲۰۲۴، حجم معاملات تجاری بین دو کشور به ۲۷ میلیارد دلار رسید، به طوری که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ تقریباً ۴۰ درصد افزایش یافته است.

حتما ببینید

ال پائیس: اعضای ناتو در آینده نزدیک به هدف‌گذاری احتمالی ترامپ نخواهند رسید

ال پائیس: اعضای ناتو در آینده نزدیک به هدف‌گذاری احتمالی ترامپ نخواهند رسید

به گزارش بامداد چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، در گزارش روزنامه ال پائیس آمده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *