به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی امروز در نشست خبری اظهار داشت: موضوعات کوتاه مدت و بلند مدتی در ۱۰۰ روز برای بخش کشاورزی در نظر گرفته و انجام شد.
وی با بیان اینکه ۲۰ قلم از محصولات کشاورزی قیمت گذاری شد افزود: تا وقتی محصولی باشد میتوان برای آن تنظیم بازار کرد و تنظیم بازار در راستای حمایت از تولید داخلی است .
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: رفع انحصار از برنامه های جدید وزارت جهاد کشاورزی است و همچنین کاهش هزینه های تولید دنبال میشود و با هر گونه فسادی که باشد برخورد خواهد شد.
نوری قزلجه ادامه داد: برنامه هفتم توسعه ریز به ریز درصورت تامین منابع اجرا میشود اما به دنبال آن هستیم که با کمترین منابع بیشترین بهره وری داشته باشیم.
وی افزود:واردات شکر که در حال حاضر ۳۰ درصد نیاز بازار را تامین میکند در انتهای دولت سیزدهم به صفر میرسد و در زمینه واردات موز نیز در چهار سال آینده به صفر نزدیک می شویم و تولید این محصولات در کشور انجام خواهد شد.
۲۰ درصد گوشت قرمز بازار وارداتی است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دلیل نوسانات نرخ ارز تولید دام در کشور کاهش یافته و اکنون ۲۰ درصد مصرف از محل واردات تامین میشود. بخشی از ارز ترجیحی تولید گوشت قرمز برای حمایت از تولید داخلی برداشته شده است به طوری که تنها ۷ درصد از این محصولات ارز ترجیحی دریافت می کنند.
وی افزود: به دنبال حذف واردات گوشت قرمز هستیم ولی در کوتاه مدت برای تامین نیاز بازار نمیتوان واردات گوشت قرمز را متوقف کرد.
وی درباره قطعی برق بخش کشاورزی گفت: این موضوع به تولیدات کشاورزی خسارت وارد کرده است اما اینکه گفته میشود ۳۰ درصد به بخش کشاورزی خسارت وارد کرده مورد تایید ما نیست زیرا رقم خسارت وارد شده کمتر از این میزان است.
وی درباره دلایل صادرات کالا هایی که ارز دولتی برای تولید آنها صرف میشود گفت: برای تنظیم بازار میزان تولید کالاهای اساسی یک تا دو درصد بالا تر از مصرف در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: مابقی محصول تولید مازاد نیاز بازار صادر میشود اما برای اینکه رانتی ایجاد نشود مابه التفاوت ارز آن از صادر کننده دریافت میشود.
نوری قزلجه در پاسخ به سوالی درباره مشکلات صادارات محصولات کشاورزی با موضوع اف ای تی اف گفت: نپیوستن به اف ای تی اف مشکلاتی در این خصوص ایجاد کرده است؛ ۲۰ اقدام آن انجام شده است اما بقیه آن در دستگاههای مختلف در حال بررسی است.
وی گفت: اقدامات خوبی برای تولید و خودکفایی گندم در کشور انجام شده است و تنها بخش جزئی گندم برای آرد موردنیاز خبازی ها وارد میشود.
انتهای پیام/