به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز خود که در محل نمایشگاه تلکام برگزار شد، طی سخنانی بیان کرد: آییننامههای اجرایی برنامه هفتم توسعه با دقت و سرعت در حال آمادهسازی و تصویب است تا به زمانبندی لازم مد نظر برسیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات و برنامهریزی دولت برای مقابله و مهار تورم و گرانی، گفت: این مسأله از مطالبات بهحق مردم است و در بودجه سال آینده که به مجلس داده شده، افزایش ۲۰ درصدی حقوق و همچنین دوبرابری بخشودگی مالیاتی را داشتیم تا به معیشت مردم کمک کند. جلسات تنظیم بازار مکرر برگزار میشود و دولت میکوشد که توان خرید مردم کاهش نیابد و با توجه به نیاز هم بستههای حمایتی نیز تدارک دیده شده که در زمان لازم توزیع خواهد شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درخصوص دیدار اخیر پزشکیان با السیسی رییسجمهور مصر، عنوان کرد: محور این دیدار گسترش تعاملات بین ایران و مصر است و دو کشور میتوانند در برقراری صلح در منطقه اثر بیشتری بگذارند و امنیت و ثبات در منطقه، به نفع همه خواهد بود.
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه دولت پیرامون کنترل خاموشی برق اظهار داشت: طبق اعلام وزارت نیرو، نیروگاههای کشور حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب سوخت استفاده میکنند که حدود ۷۶ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی است و البتقی با بقیه سوختها انجام میشود. در اینجا ما با کاهش ۷ درصد سوخت غیر گاز مواجه بودیم که با گازوئیل جایگزین شده تا آسیب به مردم و صنعت کاهش یابد. متنوعسازی سبد انرژی از اقدامات درست و صحیح است. دولت میکوشد جلوی خاموشیها را بگیرد و برای ایران که این میزان ذخایر را دارد، شایسته نیست که خاموشی داشته باشیم ولی با همراهی میکوشیم از این شرایط عبور کنیم. رساندن گازوییل دو برابر شده و امیدواریم با واردات گاز، خاموشیها متوقف شود.
وی خاطر نشان کرد: البته نباید فراموش کنیم که صنعت نباید متوقف شود؛ صنعت برای حرکت و تولید، به انرژی نیاز دارد و دولت در این زمینه فعال است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درخصوص وجود برخی اخبار پیرامون برنامه دولت بازگشایی سفارت ایران در سوریه، گفت: این برای ما اهمیت دارد که حکومتی مبتنی بر آرای مردم و حفظ تمامیت سرزمینی سوریه وجود داشته باشد. جلوگیری از رشد و گسترش تروریسم برای ما و منطقه مهم است تا سوریه و سایر کشورهای پیرامونی آسیب نبینند. درباره سفارتخانه نیز رویکرد ما دیپلماتیک است و هم ما آمادگی داریم و هم آنها این آمادگی را دارند و درحال رایزنیهای دیپلماتیک هستیم برای بازگشایی سفارتخانههای دو کشور.
مهاجرانی درباره سرانجام و آثار درخواست دولت از مردم برای صرفهجویی در مصرف انرژی، عنوان کرد: پویش ۲ درجه کمتر حدود ۵ درصد کاهش مصرف گاز و ۳ درصد کاهش مصرف برق را داشتیم؛ مردم همراهی خوبی داشتند و نیاز است که این میزان به ۱۰ درصد برسد.
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص سخنان اخیر رییسجمهور درباره گمشدن روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت در کشور، عنوان کرد: با دستور ویژه رییسجمهور نماینده ایشان در حوزه قاچاق و وزارتخانه مربوطه مکلف به بررسی و ارائه گزارش دقیق شدند تا موضوع تنظیم شود تا یک گزارش متقن و مشخص به سرانجام برسد. هر زمان گزارش مشخص شود، موضوع اطلاعرسانی خواهد شد.
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص برنامه دولت برای رفع ناترازی در حوزه انرژی و خاموشیها، خاطر نشان کرد: یک ابرپروژه در وزارت نیرو در این موضوع دنبال میشود و مقرر شده از انرژیهای نو استفاده شود تا تولید برق خورشیدی به میزان ۳۰ هزار مگاوات صورت بگیرد. همچنین باید قوانینی که هدررفت انرژی را کنترل میکند، بهتر اجرا میشود. البته ۵۰ درصد از مردم ما، مصرف بهینه دارند. همچنین طرح رایگان شدن مصرف گاز برای مشترکین کم مصرف، با میزان مشخص ادامه مییابد تا مصرف بهینه شود و بقیه راهکارها از طریق آموزش و فرهنگسازی به پیش خواهد رفت.
وی در پاسخ به سوالی درباره سخنان اخیر رییسجمهور برای امکان استفاده از ظرفیت دورکاری برای برخی کارمندان در زمینه کاهش مصرف انرژی نیز گفت: دورکاری از سال ۱۳۸۹ به تصویب دولت رسیده و نیازمند زیرساختهای مورد نیاز است ولی در ایام فعلی، باید از خودمان شروع کنیم و به همین دلیل مقرر شد ساعت کاری از ۸ الی ۱۴ باشد و بیش از سقف ۴۴ ساعت کاری، به صورت دورکاری انجام بگیرد. البته خوب است بدانیم که برخی مراکز هنوز امکان دورکاری را در شرایط مختلف ندارند باید به استفاده از ظرفیت خدمات برخط حرکت کرد.
سخنگوی دولت درباره سفر اخیر رییسجمهور به مصر و دستاوردهای آن سفر، بیان کرد: بعد از طی شدن چند روند، میتوان به بازگشایی سفارتخانههای ایران و مصر امیدوار بود. همچنین در این سفر به مسائل اقتصادی دی۸ و همچنین تاکید بر لزوم توقف جنایات در فلسطین از دیگر دستورکارها بود.
مهاجرانی درباره برنامه دولت برای مقابله با آلودگی هوا، اظهار داشت: میزان آلودگی هوا بالاست و میزانی از این مسأله به تحریم بر میگردد؛ تحریم فقط بر متمرکز بر مسائل نظامی نیست و وقتی در انرژی تحریم میشویم، در زمینه هوا هم با مشکل مواجه میشویم. دولت برنامه جدی دارد تا اقداماتی برای کاهش آلودگی صورت بگیرد.
وی بیان کرد: تغییر وضعیت ارز باید طبق قانون برنامه هفتم صورت میگرفت و در حال تمهید تدابیر هستیم و این بهعنوان یک اقدام اصلاحی انجام میشود و باید از جایی شروع میشد. مجلس محترم نیز در این زمینه نگرانیهای به حقی دارد که با آنان در تعامل هستیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا مبلغ یارانه افزایش مییابد؟، گفت: سیاست دولت بر این است شاهد افزایش قیمت در بازار نباشیم و اگر لازم باشد، هر آنچه نیاز مردم باشد را انجام خواهیم داد.
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه دولت برای بهرهگیری از هوش مصنوعی در کشور، گفت: این موضوع از مسائل بسیار مهمی است که اساسنامه سازمان هوش مصنوعی به تصویب میرسد تا کار خود را دنبال کند تا برنامههای کلان ملی، به پیش برود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بعد از سقوط بالگرد شهید رییسی بازار و ارز و سکه با افزایش قیمت مواجه نبود، برخی معتقدند که چرا وقتی دولت رسمی سرکار نیست، ثبات اقتصادی را شاهد بودیم؟ گفت: البته آن زمان آقای مخبر نقش ریاست جمهوری را دنبال میکردند؛ دولتها نقش حاکمیتی خود را دارند و اگر این کار بهدرستی صورت بگیرد شاهد ثبات اقتصادی خواهیم بود. در کشورمان در زمانهای بحران شاهد همدلی بیشتری هستیم تا وضعیت در شرایط ویژه، خصوصاً که رییسجمهور شهید شده بود، همهی توانها یکی میشود تا آن شرایط پشت سر گذاشته شود. باید بدانیم که اقتصاد علم است و باید طبق اصول علمی به پیش برود.
سخنگوی دولت عنوان کرد: مسائل پایه پولی، ثبات و رشد اقتصادی در دستور کار دولت است و مدیریت فعلی در بازار ارز نیز در حال اعمال شدن است.
مهاجرانی همچنین از تدوین پنج بسته اقتصادی خبر داد و تصریح کرد: با دستور رییسجمهور پنج بسته برای پیشبرد امور بهصورت خاص آماده شده که عبارت است از بسته تولید و اشتغال، مهار تورم، حمایت از اقشار آسیبپذیر، رفع ناترازی در انرژی، بودجه، بانک، صندوقهای بازنشستگان و آب و همچنین آخرین بسته، صنعت پیشران است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات دولت برای ذخیرهسازی سوخت نیروگاهها اشاره کرد و گفت: این اقدام از اول شهریور آغاز شد و همکاران ما در حال انجام آن بوده و هستند. البته با توجه به شروع فصل سرد در بخشهای شمالی کشور، به ویژه در استانهای آذربایجان، ذخیرهسازی سوخت به اندازه ماههای تیر، مرداد و خرداد ممکن نبوده ما دنبال میشود.
سخنگوی دولت درباره علت اعمال خاموشیها در کشور، عنوان کرد: ابتدای شهریور ۱۴۰۳ میزان ذخایر سوخت مایع یعنی گازوییل ما بین ۴۰ تا ۴۵ درصد زمان مشابه بود و به همین دلیل میزان سوخت کاهش پیدا کرده بود. ذخیرهسازی گازوئیل برای مصرف نیروگاهها که باید در ماههای گرم سال صورت بگیرد به اندازه لازم انجام نشده بود و با توجه به ۹۰۰ هزار انشعاب جدید خانگی با افزایش مصرف گاز مواجه شدیم.
انتهای پیام/