عیسی محمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: تحقق پویش ۲ درجه کمتر در استان نیازمند تعامل و هماهنگی همه دستگاههای اجرایی و آحاد مردم است تا بتوان مدیریت صحیحی بر بحران انرژی و مصرف برق و گاز اعمال کرد.
وی تاکید کرد: مصارف خانگی با تنظیم درجه حرارت وسایل گرمایشی، پوشیدن لباس گرم، خاموش کردن لامپهای اضافی منازل و ادارات، استفاده از لامپهای کم مصرف پرنور تا حد زیادی امکانپذیر است؛ این صرفه جویی باید در بین مردم ما به فرهنگ تبدیل شود درحالی که هم اینک کمتر مورد توجه خانوادههای ایرانی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: بحران انرژی کشور ماحصل عدم برنامه ریزی درست مسئولان طی سالهای گذشته و دولتهای قبل است؛ برنامه ریزی برای صرفه جویی و مصرف بهینه انرژی باید از سالها قبل آغاز میشد تا امروز با چنین بحرانی مواجه نشده و کمبود انرژی اینگونه به کارخانجات صدمه وارد نکند.
محمدی اظهار کرد: تبعات خسارات وارده به واحدهای تولیدی و کارخانجات همه چرخههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را در برمیگیرد؛ کاهش آثار و تبعات زیانبار ناشی از قطعی برق در زندگی مردم باید از سوی مسئولان مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: دستگاههای اجرایی ذیربط میتوانند با فرهنگسازی در این خصوص؛ مصرف صحیح انرژی را به مردم آموزش دهند و مصارف مکانهای عمومی، منازل مسکونی، ورزشگاهها را مورد توجه قرار دهند، ساماندهی روشنایی معابر یکی از این موارد است؛ می توان با مدیریت برق و استفاده از لامپهای کممصرف در روشنایی معابر شهرها و نیز جاده ها از اتلاف انرژی جلوگیری کرد.
رئیس اتاق تعاون گیلان تصریح کرد: باید با استفاده از شرکتهای دانش بنیان از انرژی های نو مانند نیروگاههای بادی منجیل، انرژی های خورشیدی و یا استفاده از جذر و مد دریا برق مورد نیاز را تامین کرد.
وی یکی دیگر از راه حل های رفع مشکل ناترازی انرژی واحدهای تولیدی را استفاده از ژنراتورهای خاص عنوان کرد و افزود : ایجاد نیروگاههای کوچک در کنار شهرکهای صنعتی و شهرهای صنعتی با جذب سرمایه گذاران خارجی و یا ایرانیان مقیم خارج از کشور امکان پذیر است.
محمدی اضافه کرد: عبور از بحران ناترازی انرژی با اعمال سیاست های درست نیازمند فراهم کردن ساز کارها و تمهیدات لازم است تا مشکل تامین برق در تابستان و تامین گاز در زمستان حل شود.