به گزارش آباجان به نقل از ایرنا ، دبیر ستاد برگزاری مراسم ارتحال آیت الله گلپایگانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: سخنران این مراسم حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد از اساتید حوزه علمیه قم خواهد بود.
حجت الاسلام محمد رضا برقعی اضافه کرد: در حاشیه این مراسم به منظور آشنایی هرچه بیشتر مردم بویژه نسل جوان با زندگانی آیت الله گلپایگانی نمایشگاهی از سیره زندگانی آن عالم ربانی نیز برپا میشود.
فرزند آیت الله گلپایگانی نیز در این نشست خبری به بیان خاطراتی از زندگی آن مرحوم پرداخت و گفت: وی پس از حضور آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری در اراک به این شهر مهاجرت میکند و مشغول تحصیل علوم اسلامی و دینی میشود.
حجت الاسلام و المسلمین سید جواد گلپایگانی با اشاره به مهاجرت آیت الله حائری به قم و همچنین دعوت طلاب و روحانیون از آیت الله گلپایگانی برای حضور در این شهر مقدس اظهار داشت: آن مرحوم پس از حضور در این شهر مقدس نقش بسزایی در تأسیس حوزه علمیه قم داشت و سپس به تدریس درس خارج مشغول شد و در ادامه به مقام مرجعیت رسید.
وی اظهار داشت: در زمان مرجعیت آیت الله گلپایگانی خدمات بسیاری به جامعه ارائه شد که اعم از ساخت بیمارستان، مساجد، مدارس، حوزههای علمیه و خانههای عالم در شهرستانها بود و صدها خانه عالم در نقاط مختلف کشور برای امر تبلیغ روحانیون ساخته شدهاست.
وی با اشاره به خدمات آن مرحوم در حوادث مختلف کشور گفت: در زلزله رودبار و منجیل آیت الله گلپایگانی دستور داد درمانگاهها و بیمارستانهایی که در این مناطق تخریب شده ، مجددا ساخته شود.
گلپایگانی با اشاره به ساخت بزرگترین مدرسه علمیه در قم توسط آیت الله گلپایگانی اظهار داشت: روزانه نزدیک به ۵هزار طلبه در مدرسه علمیه قم تردد داشته و حدود ۳۰۰ هزار جلد کتاب و ۴۰ هزار کتاب خطی در کتابخانه آن مرحوم وجود دارد.
مرحوم آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی در سال ۱۳۱۶ هجری قمری در گوگد گلپایگان متولد شد.
وی مدتی در کنار پدر بزرگوارش دروس علمی را گذراند و پس از خواندن دروس سطح در شهر گلپایگان برای بهره بردن از کلاس آیت الله حائری به اراک رفت.
وی پس از مدتی به درخواست مردم و علمای قم رهسپار این شهر شد و از محضر استادانی همچون مرحوم سید محمدحسن خوانساری، آیت الله ملا محمدتقی گوگدی گلپایگانی و مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری بهره برد.
آیت الله مکارم شیرازی، مرحوم آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی ، شهید مرتضی مطهری، شهید سید محمدعلی قاضی طباطبایی، شهید دکتر بهشتی، شهید دکتر محمد مفتح، آیت الله مشکینی، آیت الله مقتدایی، آیت الله علوی گرگانی و حجت الاسلام و المسلمین قرائتی از شاگردان بنام این مرجع فقید هستند.
آیت الله گلپایگانی در ۱۸ آذر ۱۳۷۲ پس از سالها تلاش علمی و انقلابی دعوت حق را لبیک گفت و در جوار بارگاه حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.