علی اکبر حافظی نیا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز به میزان گاز تولیدی در این شرکت اضافه شده، افزود: افزایش تولید گاز در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران برای جبران ناترازی انجام شده است.
وی تصریح کرد: بخش عمده ای از گاز تولیدی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از منطقه پازنان ۲ که یکی از بزرگترین میدانهای گازی گنبدی خاورمیانه است استخراج میشود.
حافظی نیا ادامه داد: در میدان گاز پازنان دو بیش از ۱۵ حلقه چاه وجود دارد که گاز این میدان پس از استخراج به کارخانه گاز و گاز مایع ۹۰۰، برای فرآوری ارسال میشود.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: در پالایشگاه گاز و گاز مایع ۹۰۰، مواد زاید مثل بو، مواد سمی و اضافی و همچنین میعانات جدا و سپس گاز به پالایشگاه گاز بید بلند برای مصرف و تزریق به شبکه گاز کشور ارسال میشود.
حافظی نیا با بیان اینکه با تغییراتی که درکارخانهها انجام شد این روزها شاهد افزایش تولید گاز در این شرکت هستیم گفت: از مردم انتظار می ورد با کاهش دو درجهای دما، کارکنان شرکت را در تامین گاز کشور کمک کنند.
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران افزود: کارکنان این شرکت درچهار شیفت و به صورت شبانه روز برای تامین و پایداری گاز در سختترین شرایط و در سرمای هوای این روزها در تلاشند تا گاز به دورترین نقاط کشور برسد.
گچساران یکی از بزرگترین حوزه های نفتی جنوب غربی ایران است این منطقه بعد از مسجد سلیمان و هفتکل در سال ۱۳۰۷ با کشف نفت به سومین میدان نفتی کشور تبدیل شد.
این شرکت ۱۰ واحد بهره برداری، پنج کارخانه نمکزدایی در مدار، ۲ کارخانه نمکزدایی در دست اقدام، ۱۱ ایستگاه فشار و تزریق گاز، سه مجتمع بزرگ پالایشگاهی گاز و گازمایع، سیستم گاز آغار و دالان مشتمل بر ۱۲ دستگاه شیرگاه و لخته گیر مایع و چندین واحد آزمایشگاه شیمیایی، ۶ واحد آبرسان، حدود ۱۱۰ تفکیک گر سرچاهی و بوستری، ۳ ایستگاه برق فشار قوی و بیش از ۶۷۰۰ کیلومتر خطوط لوله از قطر ۴ تا ۵۲ اینچ در اختیار دارد.
شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.