به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از کرج، ایرج بذرگری، نماینده استان البرز و رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات، پژوهش و فناوری های دانش بنیان شورای عالی استان ها مطرح کرد: فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، فصلالخطاب آشکار و افق روشن در مسیر عزت، اقتدار و عظمت نظام مقدس اسلامی و برنامه و اساسنامه حرکت ما برای نیل به این هدف پرافتخار است.
عضو شورای عالی استانها اظهار کرد: شهرستان طالقان پایگاه گردشگری و سلامت به شکل واقعی و خدادادی است اما وقتی امکانات و زیرساختهای پایهای هنوز در این شهرستان در حد اندک و ناچیز است، چگونه میتوان از ظرفیتهای این منطقه بهرهبرداری شایسته کرد؟
بذرگری با بیان اینکه عمده راههای مواصلاتی طالقان فرسوده هستند و سالهاست مرمت و بازسازی نشده اند، افزود: به عنوان مثال مسیر منتهی الیه استان قزوین به سمت طالقان (از روستای شکرناب تاروستای انگه) آنچنان وضعیت نامناسبی دارد که ضمن مخاطرات جانی، استهلاک سنگینی برای وسائل نقلیه و هزینه های گزافی را برای حمل و نقل ایجاد کرده است.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات، پژوهش و فناوریهای دانش بنیان شورای عالی استانها با اشاره به قوانین ناهماهنگ و دخالتهای غیرکارشناسانه بعضی از دستگاهها و نهادها بر امور و زندگی و معیشت مردم بیان کرد: بزرگترین مشکل حریمهای بی حد و حساب در اطراف رودخانه ها و حوزه های آبریز است که عملا مرغوب ترین زمینها را از دسترس مردم خارج کرده است.
وی افزود: این موضوع با محدودیت ملکی فراوانی که در طالقان وجود دارد، مردم و جوانان بااستعداد و تحصیلکرده این خطه را در پی کسب و کار و معیشت مجبور به مهاجرت و حاشیهنشینی در شهرهای اطراف کرده و این در صورتی است که با راهکارهای علمی و فناورانه همچون دیوارکشی ساحلی، زهکشیهای هدایت آب و … میتوانستیم از حریمها بکاهیم و به مردم اجازه بهره برداری مهندسی شده دهیم.
بذرگری عنوان کرد: منابع طبیعی به بهانه حفظ و نگهداری از این منابع امکانات و اختیاراتی که سالها مردم از آن بهرهبرداری میکردند و کمترین آسیبی به این چرخه وارد نمیکرد را از دسترس مردم خارج کرده و تنها راه درآمدزایی را بر روی آنها بسته و یکی دیگر از عوامل مهاجرت و کوچاندن اجباری مردم این منطقه به شهرها و استانهای اطراف شده است.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات، پژوهش و فناوری های دانش بنیان شورای عالی استانها افزود: این در صورتی است که میتوانستند با تحقیقات و پژوهش های علمی از همین منابع طرح های کشاورزی و درآمدزا که در راستای پویایی این منابع باشد را تعریف کنند و در قالب تعاونیها و شرکتها در اختیار مردم بگذارند.
وی تصریح کرد: طرح هادی در روستاها نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که بدون حساب و کتاب اعمال میشود. در منطقه محروم و بدون امکانات و درآمد کدام جوان و جمعیت رغبت به ماندن دارد که امروز محدودیت طرحهای هادی را هم بر آن اضافه کردهاند؟ طرحی که گسترش آن صرفاً بر پایه افزایش جمعیت است.
بذرگری ادامه داد: مگر میتوان مردم منطقهای را به اجبار کوچاند، امکانات را سلب و محرومیت ایجاد و بعد بر محور طرح هادی عمل کرد؟ محدودیت طرحهای هادی باید از مناطق محروم برداشته شود و فرصت توسعه و پیشرفت را به شکلی مدیریت شده به این مناطق داد تا واژه محرومیت از این مناطق رنگ ببازد.
وی گفت: طالقان به عنوان منطقه پاک، زیبا و سالم بهترین اقلیم گردشگری را از تمامی ابعاد آن همچون گردشگری، ورزشی، سلامت، فرهنگی و … دارد و داشتن رودخانه شاهرود، بهترین منبع و فرصت درآمدزایی باغداری است و میتوان با انتقال بخشی از آب این رودخانه که به نقاط دور دست سایر استانها هم انتقال یافته در امر باغداری و کشاورزی این شهرستان گام های موثری برداشت.
انتهای پیام/.