محمدرضا یافتیان شامگاه یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: سرشماری حیات وحش منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم در روزهای ۲۸ و ۲۹ آذر با حضور ۲۸ نفر از محیطبانان شاغل و بازنشسته، کارشناسان محیط زیست استان و شهرستان طارم و همیاران محیط زیست انجام شد.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۹۲۱ راس کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم سرشماری شده بود، اضافه کرد: خوشبختانه امسال جمعیت کل و بز منطقه افزایش پیدا کرد.
این مسوول ادامه داد: کل و بز از گونه های شاخص جانوری منطقه شکار ممنوع خرمنه سر است که خوشبختانه با تلاش شبانه روزی محیطبانان منطقه، شاهد افزایش جمعیت این گونه در منطقه و همچنین شرایط مطلوب زیستگاهی از نظر تنوع زیستی، امنیت و حفاظت هستیم.
یافتیان با بیان اینکه سرشماری حیات وحش یکی از اصلیترین اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در راستای مدیریت مطلوب حیات وحش کشور است، گفت: سرشماری حیات وحش با هدف برآورد جمعیت، اطلاع از ترکیب جنسی گونه ها، برآورد میزان زاد و ولد و همچنین آگاهی از وضعیت زیستگاه ها، وضعیت حفاظتی، شناسایی قابلیت ها، تهدیدات و نقاط ضعف و قوت انجام می شود که نتایج حاصل از سرشماری پس از تجزیه و تحلیل داده ها در برنامه ریزی برای مدیریت مناطق موثر است.
وی اظهار داشت: منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم علاوه بر کل و بز زیستگاه گونه های شاخص جانوری از جمله پلنگ، سیاه گوش، خرس قهوه ای، گرگ، کفتار، گراز، کبک دری، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف و عقاب طلایی است و نیز گونههای گیاهی نظیر ارس، گردو، بنه، ازگیل، زالزالک، سیاه تلو، داغداغان، ولیک، آلبالو تلخه، بادام کوهی و انواع گون دارد.
منطقه شکار ممنوع خرمنه سر که از آبان سال ۸۱ جزو مناطق شکار ممنوع اعلام شد در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده و ۷۷ هزار و ۸۸۵ هکتار وسعت دارد.