به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از وبگاه فیز، تقریباً هر کهکشان بزرگ در قلب خود یک سیاهچاله بسیار پرجرم دارد. سیاهچالهای که وسط کهکشان راه شیری قرار دارد کمان اِی (Sagittarius A) نامیده میشود، جرمش حدود ۴ میلیون برابر جرم خورشید و نسبتاً آرام است و گاهی گاز یا غباری را که به سمتش میآید میبلعد.
دانشمندان میدانند ستارگان میتوانند در نزدیکی سیاهچالهها شکل بگیرند و حتی دور آنها بچرخند؛ اما هرگز ندیدهاند یک جفت ستاره در فاصلهای به این نزدیکی به یک سیاهچاله دوام بیاورند.
آنا سیورلو (Anna Ciurlo)، اخترفیزیکدان دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا، گفت: زاویه میان این اجرام آسمانی و افق جالب و غیرمعمول است و برای اطمینان از اینکه این اجرام چه هستند، پژوهشهای بیشتری لازم است.
سیورلو که در این پژوهش جدید دخالتی نداشت، گفت: این باعث میشود برخی پرسشها همچنان بیپاسخ بماند.
به نظر میرسد این ستارههای دوقلو، با داشتن حدود ۲.۷ میلیون سال سن، نسبتاً جوان هستند. دانشمندان میگویند: به نظر میرسد آنها در فاصلهای مناسب به دور یکدیگر میچرخند: اگر بیش از حد از هم دور باشند، گرانش سیاهچاله آنها را از یکدیگر جدا میکند؛ اگر هم به هم نزدیکتر شوند، به صورت یک ستاره واحد در هم ادغام میشوند.
فلوریان پیسکِر (Florian Peissker)، از پژوهشگران دانشگاه کلن در آلمان، گفت: در هر صورت، احتمالاً این دو ستاره در هم ادغام خواهند شد؛ هرچند زمان این رویداد نامشخص است.
وی افزود: در واقع خوششانس بودیم و بموقع این سامانه را مشاهده کردیم.
گزارش این پژوهش به تازگی در مجله نِیچِر کامیونیکِیشِنز (Nature Communications) منتشر شده است.