شکایت چند آمریکایی فلسطینی‌تبار از دولت بایدن به‌دلیل استاندارد دوگانه

شکایت چند آمریکایی فلسطینی‌تبار از دولت بایدن به‌دلیل استاندارد دوگانه

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا از روزنامه گاردین، یک گروه ۹ نفری از آمریکایی‌های فلسطینی تبار در شکایتی از دولت بایدن، می گویند که آمریکا آنها و خانواده هایشان را در غزه به حال خود رها کرده است.

براساس این شکایت مطرح شده که در آن از جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه و لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده به طور مستقیم شکایت شده، شاکیان اعلام کرده اند که دولت آمریکا، آنها و خانواده‌هایشان را در غزه رها کرده است، در حالیکه سایر آمریکایی‌های با تبار دیگر را از منطقه جنگی غزه نجات داده اند.

شاکیان شامل خالد مرتقا، سلسبیل الهلو، سحر حرارا، ساسان کاهیل، مارووا ابوشاریا، مهند النجار، مریم الرایس، هبا عنایه و سامیه ابوالریش همگی یا شهروندان آمریکا و مقیم قانونی این کشور بوده و یا بستگان درجه یک شهروندان ایالات متحده هستند.

در شکایت علیه این سه مقام ارشد دولت واشنگتن آمده است که ایالات متحده بلافاصله پس از حملات ۷ اکتبر حماس، آمریکایی‌های اسرائیلی و لبنانی تبار و خانواده هایشان را از غزه خارج کرد و برای این کار از طرح ابتکاری استفاده از کشتی تفریحی استفاده کرد. براساس این طرح هر شخصی که گذرنامه آمریکایی داشت، می توانست به کشتی یاد شده سوار شود و از مسافران به شیوه ای مجلل پذیرایی شده است. در یک نمونه نیز ران دسانتس فرماندار فلوریدا هزینه پرواز تخلیه فلوریدیایی‌ها را از اسرائیل تامین کرد.

اکنون آمریکایی های فلسطینی تبار با طرح این شکایت می گویند که چرا ما نمی توانیم خانواده های خود را از غزه خارج کنیم؟

ماریا کاری که وکالت شاکیان را بر عهده دارد، گفت: از آنجا که دولت بایدن نمی خواهد مرگ آمریکایی‌ها میراث دولتش باشد، دقیقا یک ماه فرصت دارد تا وارد عمل شود.

وی این اقدام قانونی را آخرین تلاش خود برای نجات موکلانش پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ دانست؛ رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده که وعده ممانعت از ورود پناهجو از غزه به آمریکا را داده و تاکید کرده که قانون سفر مسلمانان را که در دولت نخست خود به تصویب رساند، پیش خواهد بود.

این وکیل دادگستری امتناع دولت بایدن از رفتار مشابه با آمریکایی‌ها در غزه با آمریکایی‌ها در سایر مناطق جنگ زده را بخشی از انسان‌زدایی سیستماتیک و مشروعیت‌زدایی از زندگی و رنج شهروندان این کشور با تبار فلسطینی دانست و افزود: شاکیان این پرونده همزمان با انتظار طولانی برای خروج از مناطق جنگی، انواع وحشت را شاهد بوده اند. همه این افراد هر لحظه ممکن است در اثر بمباران اسرائیل یا بیماری و گرسنگی جان خود را از دست بدهند.

از سوی دیگر، وزارت امور خارجه آمریکا اگرچه واکنشی نسبت به شکایت طرح شده نشان نداده، اما ودانت پاتل سخنگوی این وزارتخانه روز پنجشنبه در آخرین نشست مطبوعاتی خود، در پاسخ به سوالی در مورد این شکایت گفت: این که سودان بوده یا نیجر، لبنان بوده و یا مناطق جنگی در غزه و اسرائیل، ما راه‌های خلاقانه ای برای کمک به امنیت شهروندان آمریکایی پیدا کرده ایم.

حتما ببینید

سال ۲۰۲۵، سال انتظار غیرمنتظره‌ها

سال ۲۰۲۵، سال انتظار غیرمنتظره‌ها

به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، این اتاق فکر آمریکایی نوشت: البته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *